Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Begynne igjen med goommen/retainer etter lang tid

Hei! Det er mer enn fire år siden jeg tok av reguleringen på tennene mine, og etter jeg tok av regulering gav tannlegen meg en gom han sa jeg måtte bruke i ett - to år, men som alle som har hatt regulering var jeg fantastisk glad for å ta den av, og var veldig sløv med å bruke gom. På grunn av det har hjørnetennene mine både oppe, men mest nede blitt skevere, og står såvidt over tennene ved sidenav.

Så, til spørsmålet mitt. Kan jeg sette inn gommen min igjen, som er avstøpet av de "perfekte" tennene etter jeg tok av reguleringen, og bruke den? For jeg har prøvd, men det gjør ufattelig vondt, og etter litt kjenner jeg blodsmak i munn, og lurer på om jeg gjør noe galt, siden tennene har grodd "fast" nå.

Takk på forhånd!

Hilsen jente 19.

Det høres ut som tennene har beveget seg siden sist, og det vil være vanskelig å sette retainer, eller det du kaller gommen, på plass igjen.

Denne retaineren er kun ment å holde de regulerte tennene på plass. Den kan ikke regulere tenner. Dersom dine tenner har beveget seg, må du kontakte kjeveortopeden og finne en løsning.

Når det gjelder blodsmak i munnen kan det skyldes gingivit, eller kanskje denne retaineren setter så mye press på noen tenner at tannkjøttet blør.

I alle fall må du kontakte en tannlege eller kjeveortoped for å få hjelp.Vennlig hilsen Kawa

Begynne igjen med retainer...

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart