Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Bro - tannbehandling

5 out of 5 (based on 15 ratings)

Bro er en måte å erstatte en manglende tann på, ved å slipe nabotennene konisk (kjegleformet) slik at broen kan festes i dem, og sette på et helt stykke som erstatter både nedslipingen, og den tannen som mangler. På en måte kan du si det er en krone i hver ende av broen, som festes i de formede tennene, med en kunstig tann mellom seg – til sammen formet som et helt stykke som likevel gir illusjonen av tre (eller flere) tenner.

De to vanligste typene bro er helkeramisk (hvitt porselen), eller en gullbro med hvitt porselen utenpå.

En bro kan i våre dager være en både meget pen og meget varig løsning. Imidlertid er hygiene viktig slik at tennene broen er festet til ikke får karies. Hull mellom tannkjøttet og brofestet kan forekomme, og dersom dette får utvikle seg kan tannen bli for svak til å tåle belastningen av tygging. Små børster/mellomromsbørster spesielt laget for å rengjøre mellom tenner anbefales, og jevnlig bruk av fluorskyllemiddel vil gjøre alle tennene mindre utsatt for karies.

Skulle det bli nødvendig er det mulig å rotfylle gjennom en bro, men det kan medføre en svekkelse av konstruksjonen.

En bro kan knekke, eller biter av den kan falle av, avhengig av hvike påkjenninger den utsettes for. En bro ansees likevel som en varig og god løsning i våre dager, og det skal ikke være nødvendig å tenke at du må tygge forsiktig med den.

Har tannlegen din frarådet deg å velge bro som løsning har det muligens sammenheng med at broen vil ha dårlig festemulighet i nabotennene, og at de ikke er friske nok til å bære en bro.

Et alternativ til bro er implantat.

 


Bro

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart