Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Byll etter tanntrekking, og dårlige tenner av kosthold?

Hei! I mai i år trakk jeg en visdomstann nede på venstre side. I begynnelsen hadde jeg så vondt at jeg måtte ta 2x paralgin forte og 2x ibux 600mg som jeg fikk hos tannlegen. Smertene gikk over etter hvert, men nå de siste dagene har jeg kjent en slags dunking fra tannkjøttet der hvor tannen satt. Når jeg kjenner der, kjennes det ut som at det er en slags kul/byll. Jeg skal tilbake dit 7 august for å trekke enda en visdomstann, og lurer på hva jeg kan gjøre med problemet frem til det? Jeg gikk hos tannlege kompetansesenteret i Bergen.

Jeg har også vært hos vanlig tannlege i det senere som sier hun er overrasket over å se en så ung jente med så dårlige tenner som meg. Hun sier det er pga dårlig kosthold, men det vet jeg at ikke er sant fordi om det hadde vært tilfellet, hadde jeg ikke gått ned 30kg det siste året. Jeg pusser tennene og bruker tanntråd to ganger om dagen. Jeg gnisser ikke tenner. Hvorfor tror du jeg har så dårlige tenner? Er jeg nå dømt til å betale flere tusen i tannlegeregninger i året? Hilsen fortvilet jente.

Pernille

Hei Pernille!

Den kulen du henviser til kan være en liten cyste/betennelsesbyll etter ekstraksjonen. I noen tilfeller kan biter av ben bli liggende igjen etter en trekking, dette kan også gi smerter og ubehag. Det er viktig at du nevner dette for din tannlege ved neste besøk, slik at du får det sjekket opp.

Kosthold er viktig for en stabil vekt og god helse generelt, men samtidig er det viktig å vite at mye av "det sunne" likevel kan være skadelig for dine tenner.

Hvis ditt kosthold feks består av mye surt, i kombinasjon med at du spiser hyppigere, sliter dette på tennene dine. Derfor er det viktig å snakke med en tannlege angående dietten din før du går på slankekur.

Så lenge du er 19-20 år inneværende år har du krav på 75% rabatt gjennom den offentlige tannhelsetjenesten.

Etter fylte 20, dersom dine tenner har fått skader pga dietten, må du undersøkes av tannlegen din for å finne ut om du har krav på noen trygderefusjoner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Odd Egil Mosseng

Byll etter tanntrekking, og dår...

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart