Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Emaljesvikt hos barn

Da vår sønn fikk 6-års jeksler vokste de frem og var gul/brune. Vi kontaktet tannlege og fikk beskjed om at han hadde emaljesvikt. Nå er han 8 år og de nye tennene er veldig gule med brune flekker. Han pusser tennene 2 ganger daglig og spiser nesten ingenting søtt. O hull foreløpig.

MEN - problemet er at han blir plaget på skolen: æsj så ekle tenner du har, pusser du aldri tenne du? Han er så utrolig lei seg for dette, men det hjelper jo ikke med tannpuss.

Er det noe tannlegen kan gjøre med dette i en alder av 8 år? (fortennene er ikke ferdig vokst ut enda)

Takk for svar :)

Bekymret mamma

Hei Bekymret mamma!

Tennene til din sønn har en tilstand som heter amelogenesis imperfecta. Emaljen er ikke godt utviklet, den er forstyrret under utviklingen og derfor er den ikke like sterk som vanlig emalje. De ser litt gulere ut og har noen brune og gule flekker.

Dessverre er det ikke mye tannlegen kan gjøre for å forbedre utseendet, ihvertfall ikke på dette tidspunktet. Dette er fordi tennene ikke har vokst ut av tannkjøttet, og de vil vokse litt mer i tiden som kommer.

Når tennene er fullt synlige kan tannlegen sette på skallfasetter.

Vennlig hilsen Kawa

Emaljesvikt hos barn

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart