Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Fasetter

5 out of 5 (based on 18 ratings)

Fasetter er en rent kosmetisk behandling, og brukes når vanlig fylling ikke kan gi et pent resultat. Det er et tynt skall av porselen som sementeres fast utenpå tannen. Fasetter er vanlig å velge når tenner i fronten får infraksjoner (små synlige brister på tannoverflaten).

Det er veldig lett å forme tannen til en fasett. Tannlegen vil bore vekk ca. 0,5 mm av tannoverflaten og ta avtrykk av den preparerte tannen og nabotennene. Etter en ukes tid kommer den perfekt tilpassede fasetten tilbake fra tanntekniker, og den sementeres på plass.

Hvis det er mulig å utbedre utseendet på tannen ved hjelp av kompositt (hvit fylling) er det alltid å foretrekke. Det er alltid best å beholde så mye som mulig av hver eneste tann. Grunnen er at tannlegen må slipe vekk hele overflaten av sunn tann, og da er det gått tapt for alltid. Dette er uheldig, fordi ingen erstatning er like god som den substans kroppen selv produserte. Som kjent er ingen kjede sterkere enn sitt svakeste, ledd og det svake leddet er alltid erstatningen som tannlegen bruker.

Et vanlig problem med fasetter er at de blir misfarget langs kanten, og etter noen år kan det bli synlig. Det er derfor viktig at tannlegen legger preplinjen ( fugen mellom tann og fasett) skjult bak tannen.Fasetter

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart