Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Finner ikke årsaken til tannverken

Hei!

Jeg er rådløs og på let etter hjelp. Dere har en informativ og flott side, og jeg våger meg utpå med et spørsmål her hos dere i første omgang.

Jeg har nå vært til tannlege nummer to for å finne ut hvilken tann som lager tidvis sterke smerter. Jeg klarer bare å kjenne smerterier i halve delen av kjeven, og jeg klarer ikke engang å skille mellom øvre eller nedre del.

Første tannlege ville starte å rotfylle tenner uten å ha lokalisert smerten, noe jeg ikke vil (jeg er tross alt glad i tennene mine også).

Tannlege to brukte god tid på å prøve å finne tannen som lager smerter. Banking, bruk av kulde og noe strøm/varme, røntgen og klinisk undersøkelse, men ingen ga indikasjon på hvor en skulle begynne. Tannlegen hadde også et mer fornuftig forhold til å starte rotfyllingsprosesser uten å være sikker på hvor. Tannlegen sa det ikke var noen funn som var sikre nok til å foreta noen rotfylling, men kan gjette at det er en av tre tenner som er årsak.

Nå lurer jeg på om jeg bør gå til den tredje tannlege da for å få vite hva jeg skal gjøre for å få det bedre.

Jeg må nevne at jeg skjærer innmari til tenner (også på skinnen), og merker nå at tyggemuskulaturen er klumpete, stram og øm. Det er punkter som gir mye utstråling ved å trykke på dem.

Hva sier dere i en slik situasjon? Hva mer kan tannhelsepersonell gjøre for meg?

På forhånd tusen hjertelig takk for svar!

Kjære deg!

Først må jeg si at det må alltid foreligge en diagnose før en tannlege starter en behandling, ellers er det fare for feilbehandling. Hvis jeg skal stille en riktig diagnose, da må jeg undersøke deg klinisk.

Du nevner at du skjærer innmari tenner også når du bruker skinnen. Dette kan være årsaken til den tannverken som du har opplevd.

Jeg vil anbefale at tannlegen din skaffer deg en skinne som låser over- og underkjeven sammen. Det vil forhindre deg i å skjære tenner mens du sover.

Hvis dette ikke hjelper, må du bli henvist til spesialist for videre utredning.Vennlig hilsen Kawa

Finner ikke årsaken til tannverken

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart