Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Fortsatt smerter lenge etter tanntrekking

Hei her er jeg igjen. Jeg skrev for en stund siden og. Nå er det over tre uker siden jeg trakk en jeksel, og jeg har vært tilbake til tannlegen 4-5 ganger etterpå pga smerter. Har hatt tre antibiotika kurer. Tannlegen sier det er pga matrester i hullet, han har tatt røntgen . Jeg er lei og blir usikker på tannlegen min. Var hos han i dag og fikk beskjed om å komme igjen på fredag. Viss det er dry socket, hvor lenge kan det vare?

Oddveig

Hei Oddveig!

Nei, din tilstand er ikke dry socket. Denne tilstanden begynner ca. 3 dager etter ekstraksjon og varer i ca. 4 dager.

Jeg lurer på om den tannen var i over- eller underkjeven? Og hvilken tann det var?

Hvis tannen er i overkjeven fra de små jekslene og bakover, er det fare for å eksponere bihulene når man trekker en tann. Dette må sjekkes klinisk. Dersom det er en åpning til bihulen, må åpningen sys og pasienten må få antibiotika.

Hvis tannen er trukket i underkjeven må kjeven din undersøkes for fraktur/sprekk. Det kan nemlig skje at en kjeve brister under en tanntrekkning.

Av og til er kan det være en liten infisert cyste som er etterlatt etter en tanntrekking. En tann som er infisert kan ha en cyste ved roten og når en tannlege trekker tannen må han ta ut denne cysten også.

Som du ser er det mange muligheter for at du har fortsatt smerte. Hvilken av dem som gjelder i ditt tilfelle er ikke lett å si. Men jeg anbefaler at du tar kontakt med en tannlege eller spesialist som kan konstatere din diagnose. Jeg mistenker at det er en cyste som er etterlatt.

Vennlig hilsen Kawa

Fortsatt smerte lenge etter tanntrekking

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart