Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Implantat - tannbehandling

4.9 out of 5 (based on 15 ratings)

Implantat er en måte å erstatte en manglende tann på, ved å operere inn en skrue av titan i kjevebeinet der tannen mangler, for å kunne bruke den som feste for en tannerstatning, ofte en porselenskrone.

Implantat er en trygg behandling med svært god holdbarhet og prognose, men vær forberedt på en tidkrevende prosess som krever mange tannlegebesøk, og det vil ta lang tid med tilheling (flere måneder) etter å ha operert inn titanskruen før man kan fortsette prosessen.

Der en medfødt tann er festet i kjevebeinet med mange små naturlige "støtdempere" mellom tann og bein, vil et implantat være festet direkte i beinet, og dette må være fullstendig grodd før det kan belastes.

Selve operasjonen utføres under lokalbedøvelse, og du vil få resept på penicillin og smertestillende for tilhelingsperioden. Det er ikke uvanlig å oppleve hevelse og smerter, og kanskje litt blåmerker etter at man har fått operert inn implantat.

Etter tilhelingsperioden er du klar for å få montert en forlengelse av implantatet, som selve kronen skal festes på. Denne forlengelsen kalles distanse.

Kronen som skal festes skal så støpes for å passe perfekt på forlengelsen, og perfekt mellom nabotennene. Det tas et avtrykk av resultatet av prepareringen som sendes til tanntekniker, og ved neste besøk vil denne støpes fast. Resultatet vil se meget naturlig ut.

Et alternativ til implantat er bro.Implantat

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart