Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Ising etter tannrens

Etter at jeg var hos tannlegen og fikk tannrens har jeg opplevd en veldig ising i den ene fortannen samt at det verker i tannkjøttet bak tanna. Merket ingenting til dette før tannlegen. Tannlegen var ganske hardhendt når han gjorde rensen. Kan han ha skadet en nerve?

Viktoria

Kjære Viktoria!

En tannrens innebærer å skrape tannhalser og røtter på tenner for å fjerne tannstein. Dette kan til tider oppleves ubehagelig. Tannstein kan feste seg veldig godt på tannoverflaten og det vil kreve litt kraft å skrape vekk. Det er viktig å fjerne tannstein for å unngå at bakterier legger seg på den ru flaten som tannstein gir, og for å eliminere risiko for karies og tannkjøttsykdom som bakteriene kan forårsake.

Av og til kan tannhalsene som har vært under tannstein bli eksponert etter tannrens, og de kan ise. Rotsement er et beskyttende lag som ligger rundt roten på tannen, og ved enkelte tilfeller vil noe av rotsementen også bli fjernet ved tannrens. Dette kan føre til ising i tannen i en periode, før rotsementen blir etablert igjen. Tannkjøttet kan også få litt rift og det kan føles litt ubehagelig i noen dager etter tannrens. I noen tilfeller vil pasientene ha behov for å ta ibux etter omfattende tannsteinsrens, dette gjelder hovedsakelig pasienter med tannkjøttsykdom.

Langs tannhalser er det små porer som mest sannsynlig i ditt tilfelle har de vært under tannsteinen og når tannsteinen er fjernet så vil varme eller kulde lettere påvirke nerven i tannen ved at det går signaler igjennom porene og inn til nerven. I slike tilfeller kan en tannlege pensle med fluor eller andre produkter som er mot ising. Du kan også skaffe deg fluormunnskyll og skylle daglig. Vanligvis vil en slik ising gi seg etterhvert. Jeg vil anbefale at du tar kontakt med en tannlege og ber om hjelp.

Angående nerveskade som du har nevnt kan jeg si at en nerve kan bli inflammert selv om det er sjelden, men jeg har aldri opplevd at en nerve tar skade etter en tannrens. Her er det snakk om ising som jeg forklarte.

Vennlig hilsen Kawa og Co

Ising etter tannrens

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart