Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Ising og smerter under tannrens - dekalsinasjoner

Jeg har fått høre at jeg har mye "dekalsinasjoner". Mye tynn emalje, og mange "nesten-hull". Har også endel fyllinger. Tannkjøttet er friskt og normalt. Til vanlig er ikke ising noe stort problem. Men når tannlegen renser og fjerner tannstein gjør det vanvittig vondt. Det iser helt vanvittig. For hver gang blir det verre. Nå begynner det bli så ille at jeg snart ikke orker å gå til tannlegen mer.

Finns det ingen smertefrie alternativer? Må man eventuelt bedøve hele munnen? For å være ærlig, føles det ganske flaut å be om noe sånt...

Hilsen Tommy

Det er et veldig vanlig problem å få ising i tennene når man har en del dekalsinasjoner og har tynn emalje på tennene, for dentin (den delen av tannen som ligger bak emaljen) kan bli disponert, og det kan dermed sendes signaler til nerven som gir smerte. Når man har deklasinasjoner og tynn emalje, er det også ofte mer ising i tilknyttning til tannsteinsrens.

Bruker tannlegen din scaler - en maskin som spyler vann under tannsteinsrens? Et godt alternativ er å be om at tannlegen/tannpleieren skal bruke håndinstrumenter istedet. Det kan ta litt lengre tid å rense på denne måten, men det er som regel en mer skånsom metode å bruke med tanke på smerteutvikling.

Jeg vil anbefale deg å be om bedøvelse hos tannlegen, og jeg vil forsikre deg om at vi som tannhelsepersonell ikke synes at det er flaut at pasienter vil ha bedøvelse. Heller tvert imot, så er bra at pasientene vil ha bedøvelse slikt at pasienten ikke har smerter og slapper bedre av under behandlingen.

Jeg vil anbefale deg å be tannlegen om å få pensle med fluor hver gang du er hos tannlegen, og i tillegg bruke fluorskyll hjemme.

Vennlig hilsen Torunn

Ising og smerte - dekalsinasjoner

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart