Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Melketenner som ikke faller ut

Hei, har ei datter på 6 år som har fått to nye tenner som vokser opp bak melketennene. Melketennene er løse men vanskelig å rikke på siden de nye tennene er i veien. De to nye tennene har vokst ganske langt ut. Det gjelder de to nedre fortennene. Og jeg lurer på om det kan ødelegge for de nye tennene sin riktige plassering. Det har vært slik en stund pg tanken har vært at det løser seg av seg selv og melketennene kommer nok ut. Men lurer om jeg skal ta henne til tannlegen eller om det løser seg av seg selv.

På forhånd takk.

Stian

Hei Stian!

Det er ikke uvanlig at melketenner består selv om permanente tenner har kommet ut. Men de vil falle av før eller siden og du trenger ikke å ta datteren til en tannlege for å trekke dem med mindre det tar lang tid. Vent i et par uker hvis melketennene fortsatt består da kan du bestille time hos tannlegen. I mellomtiden fortell datteren din at hun må leke med melketennene. Ved å skyve dem frem og tilbake blir de løsere og kan falle ut fortere.

Når det gjelder posisjonen til de permanente tennene kan jeg si at når melketennene har falt ut vil tungen presse permanente tennene på plass. Hvis du og din partner ikke har hatt noen trangstilling i front-underkjeve så vil mest sannsynlig datteren deres ikke få noe problem heller. Uansett et par uker venting vil ikke skade.

Vennlig hilsen Kawa

Melketenner som ikke faller ut

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart