Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Mistet amalgamfylling og bekymring for kvikksølvforgiftning

Hei. Jeg har mistet en del av en amalgamfylling. Den var løs i flere dager før den endelig datt av i dag. Heldigvis svelgte jeg ikke den (men jeg kan sa svelgt andre små deler). Har hatt hodepine siden den løsnet. Kan det nå hende at dette skyldes kvikksølvet? Jeg har bestilt tannlegetime, men det er om først om en og en halv måneds tid. Jeg sa at det ikke er akutt, men er det kanskje det? Burde jeg ikke få fjernet resten av fyllingen så raskt som ovehodet mulig?

Ivar

Hei Ivar!

Når du har mistet en del av an amalgamfylling er det lite fare for kvikksølvforgiftning. Kvikksølv absorberes lettest gjennom inhalasjon og ikke gjennom fordøyelse. Det betyr selvom du svelger en del kvikksølv så er det veldig lite som går over til blodet.

Men dersom du inhalerer kvikksølv da er det større fare for kvikksølvforgiftning. En amalgamfylling fordamper ikke av seg selv, med mindre den er utsatt for ekstrem varme. Noe du har ikke gjort med din fylling.

Den hodepinen du opplever kan skyldes noe annet.

Vennlig hilsen Kawa

Mistet amalgamfylling og bekymring

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart