Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Smerter etter rotspissamputasjon

Hei, jeg har for snart 2 mnd siden hatt en rotspissamputasjon etter å ha gått med smerter pga betennelsen i 1 mnd. Nå etter inngrepet har jeg fremdeles smerter i samme område i tillegg til stivhet i kjeven. Må nevnes at jeg etpar mnd før rotspissamputasjonen også fjernet to amalgamfyllinger ved siden av den tannen som ble rotspissamputert... Tannlegen finner ingenting på røntgenbildene og jeg fortsetter bare å spise paracet og ibux selv om smerten ikke gir seg av den grunn. Hva kan jeg gjøre? Blir jo smårar av dette snart

Marit

Hei Marit!

Du nevner at du fjernet to amalgamfyllinger to mnd før rotspissamputasjonen. Mitt spørsmål er hadde du noe ubehag eller smerte rett etter at du fjernet amalgamfyllingene eller ikke? Hvis ikke, da er det mest sannsynlig at nåværende smerte er forbundet med rotspissamputasjonen og ikke fyllingene.

Når det gjelder selve rotspissamputasjonen så kan den tilsynelatende være "ok" på røntgen men fortsatt ha betennelse eller infeksjon i området rundt roten. I så fall vil en antibiotika kur hjelpe å dempe på smerten. Men i det lange løp må du finne en permanent løsning ved å fjerne tannen sannsynligvis.

Når det gjelder kjeven din kan det være pga å gape for lenge eller for mye under behandlingen og det kan ha ført til betennelse i kjeveledd. For dette må du ta ani-inflammatoriske medisiner blant annet Ibux som du allerede gjør.

At du fortsatt har smerte eller ubehag etter 2 måneder høres ikke riktig ut og jeg vil anbefale at du skal bli utredet av en spesialist.

Vennlig hilsen Kawa

Smerter etter rotspissamputasjon

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart