Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Smerter etter tannbehandling

Hei, jeg har nylig vært hos tannlegen og betalt masse for behandling av tennene mine. Men nå, 2 dager etter at jeg var ferdig hos tannlegen gjør det ekstremt vondt i tennene. Kjennes ut som et par av tennene bare kommer til å poppe ut. Hvis det er tannlegen min som har driti seg ut her, er det da gratis å få rettet opp i dette. Jeg betalte jo for å få tennene mine fikset, men får nye, fremmede og intense smerter istedenfor.

Jonas

Hei, Jonas!

Det er litt vanskelig å si noe spesifikt om det du opplever, da det ikke står noe om hvilken behandling du har fått hos tannlegen. Jeg velger derfor å beskrive litt om hva som er vanlig i forhold til komposittfyllinger, da dette er en av de vanligste behandlingene en tannlege utfører.

For det første er det vanlig å kjenne ømhet/smerte en stund etter at man har fått lagt en fylling. Dette er fordi fyllinger trekker seg litt sammen og skaper spenning i tannen. Man kan på en måte si at den "setter seg", og smerten går over etter en stund. Hvis smerten ikke er ulevelig bør man derfor avvente noen dager for å se om det går over av seg selv.

Det kan også være at fyllingen er for høy. Da må du ta kontakt med tannlegen slik at denne kan pusse den til for deg. Dette skal ikke koste noe.

Skulle det vise seg at smerten ikke går over kan det dreie seg om en inflammert (betent) eller død nerve. Er den inflammert kan det gå to veier:
1) Er inflammasjonen reversibel vil det gå over av seg selv. Avvent og ta evt. noe smertestillende
2) Er inflammasjonen irreversibel er en rotbehandling nødvendig. Dette må du dekke selv.

Er nerven nekrotisk (død), må du også ha en rotbehandling.

Kort oppsummert: Er smerten du kjenner realtert til fyllingen(e) du har fått lagt skal det ikke koste deg noe. Skyldes smerten andre faktorer må du betale selv.

Vennlig hilsen KawaSmerter etter tannbehandling

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart