Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Smerter i kjeven etter tanntrekking

For ca et år siden trakk jeg en visdomstann med karies. Det ble endel komplikasjoner, og jeg måtte tilbake å sy noen dager etter at tannen ble trukket, for det blødde kraftig uten stopp. I de seneste månedene har jeg hatt endel smerter i kjeven der tannen har sittet, smerter som virker som de går opp mot øret og visse deler av ansiktet på høyre side. Kan det være noen nerver som ble skadet? Jeg er nøye med tannhygiene og har ikke vondt i selve tennene. Det er kun i kjeven på det lille partiet der tannen satt. Tannkjøttet er ikke hovent eller rødt, og jeg er nøye med tannhygienen.

Jeg skjærer tenner på natten, vet ikke om det er av betydning. Jeg har lest at folk med smerter i kjeven ofte blir feildiagnostisert, og ender opp med unødvendige rotfyllinger osv.

Er livredd for tannlegen, skikkelig tannlegeskrekk, og håper ikke dette er noe alvorlig.

agska

Hei Agska!

Ut ifra det du beskriver høres det ut som du har en tilstand som kan oppstå i sjeldene tilfeller, og denne tilstanden kalles Odontalgia secondary to deafferentation. Det vil si at nerven har en skade som resulterer i at nerven sender signaler til hjernen og dermed kan gi smerte i tannen som ikke er tilstede, altså fantom smerter. Det blir på samme måte som feks. dersom en person har amputert en fot, så kan vedkommende fremdeles kjenne smerte i foten som ikke er der lengre.

Det er mulig at i ditt tilfelle kan tanngnissingen ha vært med å forsterke dette over tid. Jeg vil anbefale deg å oppsøke en tannlege og få laget en bittskinne som du kan bruke om natten for å hindre tanngnissingen, og dermed forhåpentligvis kan smerten du har gradvis avta.

Vennlig hilsen Kawa

Smerter i kjeven etter tanntrekking

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart