Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Smerter og stivhet etter rotspissamputasjon

Hei,

jeg fikk for fire mnd siden fjernet amalgam i de bakerste jekslene. Måneden etter måtte jeg rotspissamputere den tredje bakerste jeksel på samme side. I ettertid av det fikk jeg så store smerter at jeg på nytt måtte ta et inngrep - rotfylling av den nest bakerste tanna som jeg hadde skiftet ut amalgamen i. Dette førte igjen til enda større smerter og ikke minst en kjempestivhet i kjeven. Etter endel penicillinkurer fikk jeg time hos kjevekirurg på sykehuset som etter røntgenbildene å dømme sier at alt er normalt men at kjeven bare bør heales litt (?) Det er fremdeles selvsagt kjempevondt når jeg tygger - og også ømt ellers på denne siden, i tillegg til at kjeven er stiv og vond. Hva i all verden kan jeg gjøre- og er det ingen som er ansvarlige for at dette har skjedd?

Karin

Ditt problem er litt komplekst. Det kan være mange diagnoser som er involvert i ditt tilfelle. Siden jeg ikke har muligheten å undersøke deg, vil jeg svare deg på generelt grunnlag.

Først vil jeg si at en tannlege skal skifte ut amalgamfyllinger når det er hull i tennene. Men det hender likevel at pasienten ønsker å skifte amalgamfyllinger selv om tannen/tennene ikke trenger utskifting av fyllinger.

Å skifte amalgamfyllinger er ikke uten risiko. Tannen/tennene kan bli inflammert (betent), og/eller nerven kan bli skadet under boring, av for eksempel varme og vibrasjoner. Da vil en rotbehandling bli nødvendig.

Ved utskifting av amalgamfyllinger er det ikke uvanlig at pasienten har sensitivitet eller smerte i en kort periode etter behandlingen. Denne perioden kan vare noen uker, og i enkelte tilfeller kan den vare i noen måneder. Hvis smerten forsvinner gradvis er det et bra tegn, men dersom smerten vedvarer eller blir verre, da må tannen rotfylles.

Dersom en tann som er rotfylt har fortsatt en vedvarende infeksjon vil en rotspissamputasjon bli nødvendig.

I ditt tilfelle klager du over smerte i kjeveledd også i form av stivhet og smerte. Å gape opp over lengre periode kan skape betennelse i kjeveledd. Pasienten må ta betennelsesdempende medisiner som Ibux eller liknende. Hvis dette ikke hjelper må pasienten få bittskinne som vil lindre smerte i kjeveledd.

Be om å bli henvist til spesialist og få en utredning.Vennlig hilsen Kawa

Smerter og stivhet etter rotspissamputasjon

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart