Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Dette svaret tilhører vår tjeneste som du finner under fanen spør oss. Der kan du bla i besvarte spørsmål, og sende inn ditt eget. Du kan også besøke vår liste over tidligere besvarte spørsmål. Husk å alltid ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt, og at du alltid må til undersøkelse for å få en gyldig vurdering og et presist svar.


Spørsmål til skoleoppgave

Hei jeg har 3 spørsmål. Det er en skoleoppgave og jeg trenger virkelig hjelp.

1. Hvilke arbeidsgiverforeninger organiserer arbeidsgiverne for yrket ditt?(Tannlege)

2. Hvordan blir lønnen fastsatt i yrket ditt? Er det mest vanlig med individuelle avtaler, eller er det vanlig med kollektive forhandlinger der fagforeningene forhandler på vegne av sine medlemmer?

3. Har noen gang har vært i en arbeidslivskonflikt. Hvis ja. Fortelle kort hva som skjedde. Hva dreide konflikten seg om, streik eller «lockout» og hvordan ble konflikten løst?

Jeg håper dere kan svare meg på dette

Mats

Hei Mats!

Vi er organisert gjennom norsk tannlegeforening. Tannleger er enten ansatt i den offentlige tannhelsetjenesten eller jobber de privat.I privat sektor er det vanligvis provisjonslønn. De får ca. 45 % av omsetningen, og de har ikke noe fast lønn.

I den offentlige tannhelsetjenesten får de lønn fra fylkeskommunen pluss provisjon. Lønnen til offentlig ansatte er noe lavere enn tannleger som jobber privat.

Jeg har aldri hatt noe arbeidskonflikt. Som privat tannlege er man selvstendignæringsdrivende og er ikke ansatt av noen andre. Derfor går ikke noen private tannleger til streik fordi de er sin egen arbeidsgiver.

I den offentlige har jeg ikke hørt om noen streik. Det er fordi tannleger er godt betalt og mest sannsynlig vil det ikke være noe streik i denne sektoren.

Hvis du vil høre om streik kan du ta kontakt med sykepleiere. De går ofte til streik og får tvungen lønnsnemnd.

Vennlig hilsen KawaSpørsmål til skoleoppgave

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart