× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Jeg har fått værk i en tann i overkjeven etter en fylling i tanna 13 april. Det begynte med svake smerter, men nå 3 uker etter ble det enorme smerter som gikk opp i kjeven,nese, øye osv. Jeg var hos tannlegen igjen på fredag, og vi var litt uenige om hvilken tann det var, så det endte opp med penicilin kur i stedet. Den tok i starten litt av smertene og jeg kunne i dag enkelt lokalisere hvilken tann det var, som naturligvis var tanna som nylig var borret i. Spørsmålet mitt er, bør jeg ta dette helst i dag da smertene er nesten u utholdelige, selv med penicilin og smertestillende?

Roy

Kjære Roy!

Dessverre er dette ikke en bemannet nettside som svarer på dagen. Vi svarer spørsmålene når en tannlege har ledig tid.
Hvis du lokaliserer smerten til den tannen som er behandlet er det mest sannsynlig at tannen har enten betennelse eller kan være nervedød. Tannen må undersøkes på nytt og eventuelt behandling kan være rotfyllling.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis 

mandag - 30 april, 2018

Hei!

Har man rett på trygd hvis man har hatt spiseforstyrrelse før, og store skader da pga oppkast?

Tina

Kjære Tina!

Spiseforstyrrelse gir ikke noen rettighet i folketrygden. Men dersom spiseforstyrrelse forårsaker tannslitasje i form av erosjon av tennene kan du få dekket noen av dine kostnader gjennom HELFO.
I så fall må erosjonskader på dine tenner/tann være omfattende og tannlegen skal kunne dokumentere at du har erosjonskader pga oppkast.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 27 april, 2018

Hei!

Jeg har vært til tannlegen i går for og få ut visdomstannen min som var nede. di måtte bruke skalpel og masse andre verktøy. Dagen etter var jo verre en selve dagen di opererte den ut. Mit spørsmål er, hvor lenge er det vanlig og ha vondt?

Tatjana

Kjære Tatjana!

Det er avhengig av hvor mye bein har tannlegen fjernet og hvor lenge holdt tannlegen på før tannen kom ut. Hvis det var lett tann å trekke vil det vanligvis bli lite eller ingen smerte. Derimot dersom tannen var vanskelig å trekke vil det være smerte og ubehag i noen dager. Du kan også oppleve noe som heter dry sucket som kan oppstå etter 5 dager. Dette oppstår ofte hos folk som røyker.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

fredag - 27 april, 2018
Hei

Ser man ALT på røntgen av tennene ? Smerter i en tann som.kommer og går, prøvd det meste.
Men tannlegen vil ikke gjøre noe med det fordi det ser fint ut på bilde, kan det allikevel være en feil som ikke sees?
Hei.

Rtg er eit godt hjelpemiddel for å diagnostisere tenner, som kan hjelpe oss i dei fleste tilfeller.
Men det er viktig å huske på at dette er eit todimensjonelt bilde som ikkje alltid viser all informasjon om tannen.
I nokre tilfeller kan man også bli forvirret av kor smerten kjem frå, og det kan vise seg å vere ein anna tann.
Ta kontakt igjen med tannlegen din, om dette ikkje går over.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.
 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...