Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 8 april, 2018

Hei!

Etter at jeg strammet reguleringen i overkjeven så har fortennene mine gått fra hverandre?! Jeg har nå et bittelite mellomrom mellom fortennene... Vil mellomrommet etterhvert bli borte? (Jeg har aldri hatt mellomrom mellom tennene)

Agnes

Kjære Agnes!

Tannregulering er en nøysomelig prosess hvor den behandlende tannlegen/kjeveortopeden kan svare på hvordan tennene vil bevege seg i løpet av behandlingen. Dessverre kan jeg ikke svare deg på hvorfor tennene dine har fått mellomrom. Jeg regner med at dette vil forsvinne ved slutten av behandlingen. Du kan spørre din kjeveortoped om din behandlingsprosess. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 8 april, 2018

Hei.

Jeg har en sånn streng bak de fremste tennene på oversiden, men en liten del av denne har knekt av. Det gjør at strengen er litt skarp på den siden, men ellers har jeg ikke noen andre plager. Bør dette ordnes på? Er det eventuelt noe en vanlig tannlege kan ordne på timebestilling?

Camilla

Kjære Camilla!

Det er best at du bestiller en time og får den festet på plass igjen. Din tannlege kan nok feste den på plass uten problem. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

søndag - 8 april, 2018

Hei,

Jeg har fått påvist begynnende periodontitt med noen tannkjøttlommer på 4 og 5 mm. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde tre av de sortene bakterier som er verst å ha i munnen med tanke på ut utvikling av periodontitt. Så lurer jeg på om jeg kan bli kvitt disse bakteriene? Og hvordan kom de inn i munnen min? Synes det er veldig ekkelt å tenke på at jeg har sånne bakterier i munnen.

Siri

Kjære Siri!

Munnhulen inneholder mange bakterier og de verste bakteriene eksisterer hos alle men de er i mindretall. 
Hvis forholdene ligger til rette for dem kan det bli for mye av dem og da kan de skape mer problem for pasienten. 
Forhold som gjør det lettere for slike bakterier å gro er: 1. Røyking 2. Ikke bruk av interdental børste eller tanntråd over lengre tid 3. Dårlig hyiene 4. Ikke regelmessig tannlegebesøk og fjerning av tannstein. 

Periodontitt er en livstillsykdom. Ofte folk som røyker har denne tilstanden. Folk som ikke bruker tanntråd eller andre midler for å rense mellom tenner kan få tannstein mellom tenner og dette forårsaker betennelse i tannkjøttet. På dette stadiet kalles sykdommen gingivitt eller tannkjøttbetennelse. Hvis personen oppsøker tannlege på dette stadiet kan de få råd om å forbedre hygienen og bruke interdental børste eller tanntråd. Samt de kan begyenne å bruke corsodyl som er en munnskyllevann daglig eller ukentlig. 

Hvis du forbedrer hygienen din og bruker interdental børste og bruker corsodyld og får tannrens hos din tannlege eller tannpleier samt slutter å røyke (dersom du røyker) kan du bli kvitt disse bakteriene stort sett men ikke helt. De vil alltid være der men de vil være så i mindretall at de kan ikke forårsake sykdom lenger.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

søndag - 8 april, 2018

Hei!

Jeg har ingen økonomi som kan hjelpe meg med mine problemer, samt har jeg spurt nav noen ganger før og ikke fått innvilget eller svar. Tennene mine.. vel, ene fortannen min er halvt plast, denne har nå vært borte siden 2013, da jeg mistet biten NOK EN GANG(!). Jeg har ofte (siste par årene) vondt i munnen. Kjennes ut som nåler som stikkes inn i tennene og ned i nærven. Jeg griner ofte og prøver bruke ibux endel. På venstre side mellom tennene og kjeken, har tannkjøttet fått en stor kul oppover. Ikke vondt å ta på, men mindre jeg klemmer fra siden. Opplevd to-tre ganger at biter fra tenner bare knekker helt random, som nå har lagd bla. et åpenrom mellom to tenner, der den ene har en spiss kant jeg alltid skjærer meg på. Må ha flere rotfyllinger (som de fant ut for to-tre år siden), samt oppe til høyre kommer tannkjøttet hele tiden UT mellom en liten sprekk ved ei tann. Sykelige smerter der også! Alle disse smertene daglig går fra tenner, til nærver, kjeven og opp til tinningen. Har høy smerteterkel, men dette er insane vondt! Vet også min far (vi har ikke kontakt) er ca. 53 år og har ikke tenner. Helt svart i den munnen! Aldri hørt hva som er tilfellet med det, men han har vært svartmalt og uten nesten alle tenner i minst 20 år nå. Så lurer på om han (også meg) kan ha en form for sykdom? Jeg opplever også ene tannen min fremme, oppe, litt til siden, begynner mørkne mer og mer. Den er nå grå. Mvh ei som er LIVREDD tannleger, og nekter noe annet enn narkose! Samt har jeg så mye angst, at å komme seg dit er problematisk også.

Liv

Kjære Liv

Det er ikke noe spesielt sykdom som forårsaker slike forhold i munnen. Det er først og fremst hygiene som teller når det gjelder tenner. Hvis man er ikke flink med tannhygienen og spiser mye sukkerholdig mat  og/eller røyker kan man havne i trøbbel med tenner. Det du nevner er tegn på at du har infeksjon i flere tenner. 
Dessverre må man betale selv for sin tannbehandling. I noen få tilfeller kan NAV være behjelpelig men da må man kunne dokumentere at en har dårlig økonomi og kostnadsoverslag fra en offentlig tannklinikk må også foreligge i slike tilfeller. 
Når man har tannlegeskrekk kunne man tidligere få hjelp gjennom folketrygden men denne ordningen er fjernet fra første januar 2018. Dette ansvaret er nå overlatt til den offentlige tannhelsetjenesten og de forvalter midler som skal dekke behovet for folk med kjent tannlegeskrekk. 
Du kan ta kontakt med en offentlig tannklinikk og be dem om en undersøkelse og kostnadsoverslag. Dette kostnadsoverslaget kan du ta med til NAV og legge frem din personlige økonomi og be dem hjelpe deg med regningen. 

Du kan be om å få sedering når du får behandling. Sedering er tilnærmet samme som narkose men koster mye mindre og er mer skånsomt enn full narkose. Alle tannleger kan administrere sedering og det er meget behagelig og effektivt mot angst. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart