× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

torsdag - 28 juni, 2018

Hei!

Jeg har en tannbro i metall, da det skulle være det sterkeste materialet. Den er i hele overkjeven og den er ikke mer en 3 år gammel. Først løsnet det en bit av porselenet på en av jekslene. Fikk min tannlege til å legge på noe der så lenge. Nå har det kommet en sprekk i fortannen og det virker som om halve tannen med porselen vi falle av. Jeg har brukt en norsk spesialist, men vil ikke tilbake til ham . Jeg må da betale kostnadene selv og velger det. Hva må gjøres og vil resultatet bli like bra? Vil man kunne legge på nytt porselen der tannen er sprukket, eller blir det omfattende med fjerning av alt porselenet og erstatte med nytt? Ønsker anbefalinger om dyktige og forsiktige spesialister enten i Oslo, Buskerud , Telemark eller Vestfold.

Lisbeth Berre


Kjære Lisbeth Berre!

Det er riktig at metall bro er sterk. En slik bro vil ikke knekke mellom tenner men porselenen kan forsatt få sprekk i seg og knekke av. Det går dessverre ikke an å legge på ny porselen på toppen men en tannlege kan reparere broen din ved hjelp av kompositt fylling. En slik behandling har ikke god prognose. En tannlege kan bestille noe vi kaller for splittkrone som er porselen og kan legges på toppen av den knekte tannen. Dette er noe som man blir nødt å gjøre for å ikke ta hele broen av og sette på en ny bro.
Ta kontakt med din tannlege og be om hjelp.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 22 juni, 2018

Hei!

Fikk pålimt kunstig emalje på 4 tenner i front for ca. 2 mnd siden. Disse har nå fått et brunt belegg. Hva skyldes dette? Er veldig nøye med tannpuss. Kan en evt airflow behandling fjerne dette?

Bente

Kjære Bente

Hvis et belegg har lagt seg på fasettene kan dette fjernes ved hjelp av airflow ja. Det er litt rart at et belegg har lagt seg på disse tennene så fort. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 22 juni, 2018

Hei.

På det siste har jeg hatt smerter i fortennene, har ikke hull i dem, men har merket at jeg har fått syreangrep. Hva kan jeg gjøre for å sterke og bygge opp den svake emaljen min? Hjelper det å få emaljepåfyll hos tannlegen?

Takker for svar.

Redd student

Kjære Redd Student

Du kan bruke sensodyne repair som er et bra produkt. Det finnes en rekke andre produkter på apoteket. Du kan snakke med dem og de vil veilede deg og vil anbefale noe som passer til deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 22 juni, 2018

Hei!

Jeg opererte ut en visdomstann i underkjeven for 10 dager siden. Var hos tannlegen idag pga. at smertene har blitt verre. Han sa at det er en betennelse i kjevebeinet (som også var der før tanna ble trukket). Han skylte med saltvann og la nedi noe antibiotika i hullet/såret som skal løses opp av seg selv. Mer er det ikke å gjøre, sa han. I tillegg fjernet han stingene. Når jeg nå ser etter der tanna sto, er det et stort svart hull. Skal det være sånn? Skal ikke dette hullet gro? Må jeg passe på så matrester ikke kommer nedi der, eventuelt rense det på noen måte? Når kan jeg spise som normalt igjen, jeg er livredd for å tygge på den opererte siden eller at mat kommer over der med et uhell.

Synes dette er slitsomt.

Ingvild

Kjære Ingvild

Det er helt normalt å ha et hull der tannen var. Det tar tid før det lukker seg. Men i mellomtiden må du passe på å unngå å spise på den siden. Tannlegen har gjort en bra jobb.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...