Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 22 mars, 2018

Hei!

Er snus farlig for tennene? Snuser hver dag.

Mvh, Sindre.

Kjære Sindre

Snus er først og fremst skadelig for munnslimhinner. Det er ikke direkte farlig for tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 22 mars, 2018

Heisann!

Jeg har spiseforstyrrelse. Lurte hvilke problemer dette kan gi for tennene mine? Kan tannlegen min se om jeg har spiseforstyrrelse? Og hvilke råd hadde du gikk til meg med spiseforstyrrelse? Håper du kan finest detaljert svar

Jente17

Kjære Jente17

Spiseforstyrrelse kan innebære oppkast til tiders. Oppkast inneholder magesyre og den er meget sterk. Det kan forårsake syreskader på tenner generelt.
En diet som er variert og sunt er viktig for å ta vare på tenner. Dersom noen skulle ha spiseforstyrrelser kan deres immunforsvar være noe svekket. Spytt inneholder antistoff og dette produseres og kommer ut av tannkjøttlommer hvor de bekjemper skadelige bakterier. Dersom immunforsvaret er svekket kan bakterier forårsake både hull eller betennelse i tannkjøttet. Derfor er det normalt å se tenner med hull hos folk som har spiseforstyrrelse.
Denne tilstanden må helst komme under kontroll før den skader tenner.

Med vennlig hilsen
Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 21 mars, 2018

Hei igjen!

Takk for sist spørsmål, synes denne siden er kjempe bra! Jeg har noen spørsmål til som jeg håper du kunne svare. Hvordan burde vi som tannleger/tannpleiere jobbe for å avdekke omsorgssvikt, vold og/eller seksuelle overgrep hos barn?

Takk for svar!

Linda

Kjære Linda!

Barn må kalles inn regelmessig til kontroll. Hvis et barn ikke kommer til timen sin må man følge det opp og ta kontakt med foreldre og skole og finne ut hvorfor barnet ikke kommet til timen sin.
Ved klinisk undersøkelse må man se etter blåmerker på kroppen og spesielt i hode og hals regionen.
Barn kan ofte falle og slå seg men slike merker er vanligvis på yterpunkter av kroppen som for eksempel knær og albue og hode. En blåmerke rundt halsen kan ikke komme av å falle og slå seg.
Skriv funn i journalen og les tidligere skrevet journal om pasienten. Dersom pasienten kommer med blåmerker på alle sine rekall da er det grunn til å være bekymret.

Snakk alltid med barnet og prøv å være vennlig og få deres tillit. Snakk med dem alene uten forelder og sammen med foreldre. De kan fortelle om sine dager på skolen og hjemme. Man må prøve å ta dem alvorlig og snakke med dem på like fot. Senk deg til deres nivå når du snakker med dem.

Det er vanskelig å avdekke omsorgssvikt men det er et ansvar som er pålagt oss og vi må prøve å gjøre vårt beste å avdekke slike forhold.

Det er best at du stiller dette spørsmålet til en offentlig tannlege siden de har barnepasienter. Vi jobber i den private sektor og har lite kontakt med barn.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 20 mars, 2018

Hei!

Jeg har visdomstenner som har kun delvis kommet frem. Får infeksjoner av og til men ikke så ofte. Det er litt vondt noen ganger. Kan tennene mine dytte på de andre tennene og ødlegge dem? Burde jeg trekke dem?

Mimi

Kjære Mimi!

Du må ta turen til en tannlege og de kan undersøke tannen både klinisk og røntgenologisk. Hvis de mener at du bør trekke tannen da er det bare å trekke den.
En visdommstann kan ikke dytte 7 tenner foran seg, men den kan skape for 12 års jekselen. Hvis du har opplevd smerte med visdommstannen er det grunn til å trekke den.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart