Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 13 september, 2017

Hei!

Jeg opplever sterke smerter rundt visdomstannen min på høyre side. Smertene stråler til øre og hals. På begynnelsen trodde jeg det kunne være betennelse i tannkjøttet, men fargen på tannkjøttet er fin, bortsett fra den er hoven. Det er vondt spise og vondt å svelge. Visdomstannen har ikke vokst ut. Men jeg regner med den må opereres ut. Jeg har startet på penicillin kur, det begynte jeg på lørdag men jeg har ikke merket så betydelig endring, kanskje litt bedre, tannlegen anbefaler med å vente med å operere visdomstannen ut, etter at betennelsen har går bort. Jeg er bare engstelig på at den vil ikke gå bort, fordi jeg har ikke merket betydelig endringer. Det er fortsatt betent og vond. Hvor lang tid vil det ta for penicillinen til funke?

Sarah

 
Les mer...
onsdag - 13 september, 2017

Hei.

Jeg hadde fått en feil krone i utlandet som jeg måtte få fjernet 2 år seinere, altså igår. Måtte også få fjernet selve tannen min.. og seinere på natten, mot morgenen har underkjeven min hovnet ekstremt. Er dette vanlig etter trekk av tann? Eller må jeg kontakte tannlegen min?

Medish

Kjære Medish!

Du må kontakte tannlegen din og finne ut hvorfor har du fått denne hevelsen.


Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 
Les mer...
tirsdag - 12 september, 2017

Hei!

Jeg har en skjev tann, men vil ikke ha regulering. Går det ann å bare få regulering på baksiden av tennene mine? Det er jo bare en tann?

G

Kjære G!

Ja det går an å ha regulering på baksiden av tannen. Det finnes en annen type behandling som heter invisalign. Denne er en usynlig skinne som kan brukes for å rette på tenner.

Med vennlig hilsen

Kawa Kavian

 
Les mer...
mandag - 4 september, 2017

Hei!

Lurer på hva som er best hvis en pasient har rotrest igjen i munnen. Den er rotfylt og er symptomfri. Hva vil være den beste behandlingen? å trekke rotresten eller la den være?

Tannlegestudent

Kjære Tannlegestudent!

Først må du undersøke om rotfyllingen har vært tett okklusalt. Dersom det har ligget 1 mm med IRM på toppen av rotfyllingen er den fortsatt en god rotfylling.
Dersom rotfyllingen har vært eksponert for orale bakterier må rotfyllingen revideres. Dette er uavhengig av om det er symptomfri tann. Dersom du finner apikal oppklaring eller pasienten har hatt symptomer som smerte eller hevelse er det nødvendig med en revisjon.
I neste omgang må du finne ut hvor viktig er tannen. Er tannen en front tann til og med en 5er er den en viktig tann både med tanke ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart