Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.6 out of 5 (based on 65 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

fredag - 23 juni, 2017

Hei!

Måtte fjerne en gammel fylling og en tyggeknute på en jeksel idag, fordi det var mye ising. Ble da avdekket en lang sprekk. Tannlegen vil vente med permanent fylling, for å gi tannen tid til å roe seg, og la på en midlertidig fylling. Den er helt ru og klumpete, som 'sement' (helt hvit), og da jeg spurte om den skulle være sånn, var svaret ja. Flere kolleger og min mann har (hatt) midlertidige fyllinger i påvente av bl annet rotfylling. De har vært glatte som vanlige fyllinger. Må jeg virkelig gå med denne rufsete,ruglete, ru fyllingen i hele sommer (tannlegen har 5 uker ferie), eller kan den pusses glattere? eller er dette en spesiell type midlertidig fylling?

Elisabeth

Kjære Elisabeth!

Tannlegen har gjort en riktig vurdering i forhold til behandlingen av tannen. Når man oppdager sprekk i ...

 
Les mer...
torsdag - 22 juni, 2017

Hei!

Ser mange nå om dagen bleker tennene sine med naturlig kull som de børster tennene med. Har en rotfylt fortann med en fylling utenpå, så lurte egentlig bare på om det at jeg bleker tennene mine med sånn naturlig kull vil ødelegge eller misfarge tannen?

Takker så mye for svar!

Emma!

Kjære Emma! Bleking med kull er en alternativ metode som ikke har noen vitenskaplig dokumentasjon. Det vil ikke skade tannen, men vil heller ikke skape en varig bleking, da blekingseffekten skyldes et synsbedrag pga kontrastfargen til kullet. Rotfylte tenner kan ofte få en misfarging som kommer innenfra og som ikke forsvinner ved kun ytre bleking. Da må tannlegen utføre en intern bleking av tannen. Jeg anbefaler derfor å ta kontakt med en tannlege for å internbleke den rotfylte tannen.

Mvh ...

 
Les mer...
torsdag - 22 juni, 2017

Hei.

Jeg har et problem. Tannkjøttet på nedsiden av munnen har begynte å trekke seg ned og tennene på ene siden har blitt lenger(mer synlige) har en tann som har begynt å løsne litt. Hva gjør jeg. Er det mulig og fikse? Vil ikke gå med en tann mindre i munnen som er så synlig


Tony

Kjære Tony!

Det høres ut som du har tannkjøttsykdom. Dette er et problem som må fikses hos en tannlege. Det er nødvendig med en time hos tannlegen for å kunne finne omfanget av ditt problem og gjøre den nødvendige behandlingen.
Når det gjelder å fikse den løse tannen er det selvsagt mulig i alle fall som midlertidig å fikse.
Vennligst bestil time hos din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa ...

 
Les mer...
torsdag - 22 juni, 2017

Hei!

Trekte i forrige uke ut visdomstannen oppe på venstre side. Når jeg kjenner med fingeren bak den siste tannen/området hvor jeg trekte har jeg en skarp kant som går ut mot ytre del/kinnet mitt. Jeg føler den muligens gnisser litt mot kinnet, og det er litt ubehagelig. Det kjennes ut som kanten på en tann, men jeg har jo akkurat trekt visdomstanna her.

Hva er dette? Takk for svar.

Vegard

Kjærer Vegard!

Dette er beinet som stikker ut og det må plasseres på plass igjen. Du må ta kontakt med din tannlege og få den på plass igjen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart