Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

mandag - 19 mars, 2018

Hei

Hva skjer hvis man har et stort hull i en tann men velger å ikke rotfylle den ? Hva skjer i lengden hvis man lar den tannen stå? Og hvis man har en nervedød tann. Hvis man ikke gjør noe med den hva skjer da?

Ida

Hei Ida
Då vil tannen og nerven bli infisert. Dette kan etterkvart gi store smerter. Og dersom det får stå lenge vil infeksjonen spre seg til kjevebeinet under tannen, gi hevelser og infeksjonfare som i verste fall kan resultere i blodforgiftning. Så en tann med eit hull til nerven bør absolutt behandles.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.

 

mandag - 19 mars, 2018

Hei!

Er snart en ferdigutdannet tannpleier. Er veldig nervøs og har angst fordi jeg ikke føler meg klar til å jobbe i det hele tatt! Er det noen tips du kan gi meg før jeg går ut i jobb? Noen repetisjonsøvelser? Bøker?

Nina


Hei Nina
Eg forstår at jobblivet kan virke nervøst utenfra, men vit at du får ein god utdanning som gjer deg godt rustet for arbeidslivet. Og husk at du alltid vil ha kollegaer som du kan spørre om råd underveis, og at du ikkje er ferdig utlært sjølv om du er ferdig med utdanningen; man lærer kver dag. 

Lykke til!

Mvh Tannlege Sindre 

 

mandag - 19 mars, 2018
 Hei!


Har vært på intervju og fikk en case jeg måtte løse. Jeg har en case jeg håper du kan hjelpe meg med. Den har ikke noe fasitsvar, men vil gjerne se om mitt svar er riktig eller om jeg bommet helt på intervjuet.

Case 1. 7 år, grønn karies distalt på 65 og 55. Hva burde du gjøre og hva er recallen på?

Case 2. 12 år. GRØNN Karies okklusalt på 26, og karies 2 mesialt på 26. Dårlig tannpuss og gingivitt. Hva burde gjøres og recall?

Case 3. 16 år. Grønn karies distalt på 16, 26 og 13. Bra tannpuss. Pasient bruker fluorskyll og pusser morgen og kveld. Recall har vært på 24 måneder, ingen endringer fra sist.

Hva burde gjøres og recall?

LindaHei Linda


Dette blir eit tolkningspørsmål der man kan svare ulikt, men eg vil gi deg min tolkning.

Case 1: Informert, instruert og motivert foreldre og barn for tannpuss 2xdaglig og fluortabl, smørt med duraphat. Recall 4-6 mnd.
Case 2: Informert, instruert og motivert for tannpuss 2xdaglig og fluorskyll, tannsteinrens og puss, ktr av gingivitt og plakkprosent etter 2-3 veker. Recall om 6 mnd.
Case 3: Informert, rost for gode forhold og stanset karies, motivert for fortsettelse av dette, recall 12 mnd då 24 mnd var lenge.

Mvh Prestestien Tannlegepraksis
 

mandag - 19 mars, 2018

Hei!

Jeg fikk på regulering på torsdag, med en sånn bøyle oppi ganen. Bøylen sitter fast på gjekslene mine, og på de gjekslene er det et blått lim, jeg lurte på om hvordan man får bort det blå limet eller får det til å ikke være blått lengre

Anonym

Kjære Anonym

Dessverre denne blå fargen kan ikke fjernes. Materialet har denne fargen. Det er nok for å skille mellom tann og produktet når tannlegen fjernet dette. Dette må bores vekk og hvis man ser fargeforskjell kan man lettere fjerne den uten å skade tannen/tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart