× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Hvilken type fluortannskyll og tannkrem anbefaler dere til voksne? Er det en type som er bedre enn andre når det kommer til ising i tennene?

Trine

Kjære Trine!

Anbefaler en ren fluorskyll 0,2 % til voksne, ikke en fluorskyll med mye andre virkestoffer. Disse får du på apoteket. 

Anbefaler ikke en spesiell type tannkrem, men tannkremen du bruker bør være med 1450 ppm fluor.

Nei, alle tannkremer som skal virke mot ising har en effekt hvor den "tetter igjen" små kanaler i tenenne, men blir vasket ut i løpet av dagen, og du må derfor bruke denne typen tannkrem morgen og kveld for å opprettholde effekten av denne. 

Med vennlig hilsen
Prestestien Tannlegepraksis

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Jeg fikk akkurat fylling av to tenner som er ved siden av hverandre. Når jeg skal bruke tanntråd kommer jeg ikke gjennom mellom de to tennene. Kjennes og virker som fyllingen har dekket "sprekken" mellom tennene. Er dette meningen eller må jeg få fikset dette?

Natalie

Kjære Natalie!

Nei, du må klare å gå mellom tennene og rense det med tanntråd. Dersom du ikke klarer dette må du gå tilbake og be om korreksjon av fyllingene eller fyllingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Jeg ønsker å stille et spørsmål på vegne av min mor på 77 år! Hun står på en mengde medisiner grunnet hjerteproblemer. Hun har pga dette fått veldig tørre slimhinner i munnen, og større risiko for hull. Kan hun ha krav på støtte til tannlegebehandling ?

Uvitende

Kjære Uvitende!

En tannlege kan lett utføre en spytt-test for å finne ut om hun har lav spyttsekresjon.
Videre kan tannlegen se på historikken og karies bildet hos din mor og kan trekke konklusjonen at din mor lider av munntørrhet. Dersom tannlegen sier seg engi at hun har munntørrhet og det er beviselig klinisk har moren din krav på behandling med støtte fra folketrygden.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei.

Vært hos tannlegen mange ganger nå, vondt i en jeksel men ser ingen feil... mener det kan være en overbelastning på 12 års jeksel oppe og på den nede pga trekt ut en 6 års jeksel for 6 år siden. Kan 12 års jeksel fått en skade som ikke kan sees på bilde? Den er øm sår og det presser i den

Irene

Kjære Irene!

En skade på tann vil vanligvis gi umiddelbare symptomer. Når du har trukket en jeksel for 6 år siden er det lite sannsynlig at det er en sammenheng mellom tanntrekking og skade på 12 års jekselen.
Når det gjelder belastning kan en jeksel tåle ganske mye og vil ikke bli skadet av å tygge.
Denne 12 års jekselen kan ha betennelse av helt andre årsaker som for eksempel karies eller eksponerte tannhalser.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...