× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 23 mai, 2018

Hei!

Jeg har fått diagnose periodontitt. Hvilke utgifter vil dekkes av helfo? Kontroll, rens, boring etc?

Marianne

Kjære Marianne

Du får støtte til tannrens og undersøkelse og røntgen av tenner i forbindelse med din tannkjøttsykdombehandling.
Du får ikke støtte til å bore på tenner eller legge fylling på dem.
Denne støtten kan dekke en del av din regning avhengig av hvor mye honorar tar din tannlege. Dine utgifter vil bli nesten halvert ved behanlding av din tannkjøttsykdom.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 23 mai, 2018

Hei!

Er d sånn at tenna blir dårligere når man har fibromyalgi og bekthreve?

Ann

Kjære Ann!

Ingen av de to sykdommene har noen direkte effekt på tenner. Den ene angriper ledd og den andre muskel. Om pasienten får dårligere helsetilstand og som følge av dette ikke klarer å ta vare på sine tenner vil være en sekundær problemstilling og kan ikke direkte relateres til sykdommene men heller at pasienten er ikke i stand til å ta vare på seg selv.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 22 mai, 2018

Hei

Jeg har diagnosen temporomandibulær dysfunksjon samt patologisk attrisjon med påfølgende tap av tannsubstans. Hvor finner jeg oversikt over hva Helfo dekker av tannbehandling pga av dette?

Inger Grønnbakk

Kjære Inger

HELFO dekker litt av kostnadene forbundet med behandling av temporomandibulær dysfunksjon. Din tannlege kan forklare deg hvor mye får du refundert.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Jeg har en ødelagt tann som må opereres ut. Skal derfor sette inn en bro. Har tatt avtrykk og filt til tenner ved siden av. Om 10 dager skal jeg få operert ut tannen og sette på den nye broen. Det høres skummelt ut. Kan jeg virkelig sette på en ny bro rett etter en kirurgisk tannuttrekking? Trenger ikke tannkjøttet tid til å gro først? Hva med evt. komplikasjoner?

Mariann

Kjære Mariann!

Det går an å sette en bro på plass etter at man har trukket en tann. Det gjøres ved at man preparer tenner på begge sider av den trekte tannen og tar avstøpning og etter ca to uker vil en bro kunne sementeres på plass.
Ideelt er det kjekt om man venter i noen uker før man tar avstøpning fordi såret kan tilhele seg og avstøpningen kan bli mer presis. Du kan alltid be tannlegen å avvente med avtrykkstakingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...