Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 31 januar, 2018

Hei!

Jeg har en visdomstann som kun har gjort litt vondt i ny og ne, men ikke noe som har vært veldig plagsomt. I går oppdaget jeg at det var hovent på yttersiden av tannen som ligger foran visdomstannen. Når jeg presset på denne kom det verk ut, men har fremdeles ikke noe smerter. Er det nødvendig å trekke denne visdomstannen da? Jeg blir ikke plaget av den på daglig basis, men er redd at en betennelse i området kan være farlig ettersom det ligger så "nærme hjernen." Lurer også på om du har noen formening om trekking av tann i Ungarn ift hygiene, bakterier osv? Jeg studerer og bor i Budapest så dersom jeg må trekke en tann hadde det passet seg best å gjøre det her.

Cathrine Thorvaldsen

Kjære Cathrine!

Dette haster ikke siden du ikke har noe tannverk men siden du forteller at puss kommer ut fra lommen er det viktig å ha en undersøkelse av tannen.
Jeg har ingen anelse hvordan er tannlegebehandling i Budapest. Jeg tror det skal være noen ordentlige klinikk der. Men husk en ting! Ikke aksepter fasetter på dine tenner dersom de forteller deg at du kan få billige fasetter. Dessverre i utlandet setter de på fasetter uten at det er nødvendig. Men ta en sjekk av denne visdomstannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 31 januar, 2018

Hei!

Jeg har hatt en sånn streng bak tenne etter tannregulering i mange år, den falt av i dag. Har egentlig ikke lyst til å sette den på igjen, hadde ikke skjeve tenner før, bare justert bittet litt. Er jeg nødt til å sette den på igjen?

Mia

Kjære Mia!

I 50% av tilfeller kan tenner bevege seg etter at en retainer er fjernet. Du kan tenke selv om du vil fjerne den eller sette på nytt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 30 januar, 2018

Hei.

Ved hjemmebleking av tenner, er det mulig å få kjøpt kun blekemiddelet hos tannlegen? Altså at man kjøper skinner et annet sted. For det er vel disse som er så dyre?

Mvh Anna Holm

Kjære Anna Holm

Ja det går an å kjøpe bare blekemiddelet. Ta kontakt med et tannlegekontor og be om å få kjøpe produktet.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 

søndag - 28 januar, 2018

Hei.

Jeg lurer på om jeg kan få støtte av HELFO for tannhelsen min. Jeg har to tenner som har knekt. Og den ene begynner å gjøre vondt nå. Jeg har hatt mye problemer med akkurat den tannen og vurderer å trekke den. Jeg har sykdommen MS og går på noen medisiner. Den ene medisinen jeg går på, gir munntørrhet. Jeg er ikke veldig plaget med det, men merker det til tider. Så er det noen sjangs for meg å få søkt om hjelp til tannlegen?

Lill Anette Eid


Kjære Lill Anette Eid!

Munntørrhet må forårsake høy karies aktivitet hos pasienten og tannlegen din må ha observert deg i minst et år. Unntaket fra observsjonen er dersom du har veldig lave verdier av din spytt. Tannlegen din må utføre en test og dersom han/hun finner for lave verdier vil du være berettiget tannbehandling under refusjon fra HELFO.
MS gir ikke grunnlag for støtte fra HELFO og det samme gjelder medisinbruk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart