× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

tirsdag - 22 mai, 2018

Hei

Jeg har diagnosen temporomandibulær dysfunksjon samt patologisk attrisjon med påfølgende tap av tannsubstans. Hvor finner jeg oversikt over hva Helfo dekker av tannbehandling pga av dette?

Inger Grønnbakk

Kjære Inger

HELFO dekker litt av kostnadene forbundet med behandling av temporomandibulær dysfunksjon. Din tannlege kan forklare deg hvor mye får du refundert.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Jeg har en ødelagt tann som må opereres ut. Skal derfor sette inn en bro. Har tatt avtrykk og filt til tenner ved siden av. Om 10 dager skal jeg få operert ut tannen og sette på den nye broen. Det høres skummelt ut. Kan jeg virkelig sette på en ny bro rett etter en kirurgisk tannuttrekking? Trenger ikke tannkjøttet tid til å gro først? Hva med evt. komplikasjoner?

Mariann

Kjære Mariann!

Det går an å sette en bro på plass etter at man har trukket en tann. Det gjøres ved at man preparer tenner på begge sider av den trekte tannen og tar avstøpning og etter ca to uker vil en bro kunne sementeres på plass.
Ideelt er det kjekt om man venter i noen uker før man tar avstøpning fordi såret kan tilhele seg og avstøpningen kan bli mer presis. Du kan alltid be tannlegen å avvente med avtrykkstakingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Har mistet en tann på baksiden og lurer på når den tanna kommer frem igjen. Vis jeg smiler, så syns det veldig godt at jeg har mistet en tann. hadde problemer med den tanna og dro til tannlegen for å få sjekka den opp før den falt ut, og dette førte til at legen der gjorde en feil. etter at de borret tanna mi så puttet de på hvit krem greie på tanna, slik at man ikke kunne se eller kjenne at det var blitt borret der. Etter noen mnd gikk den kremen av og jeg kunne kjenne et hull imellom tanna. dette førte etterhvert til at jeg mistet først den halve tanna, også mistet jeg den andre halve tanna idag. når jeg ser meg i speilet ser jeg at det er noe der oppe som prøver å komme ned, som mest sannsynlig kan være en ny tann. Men hvor lang tid tar det før den vokser helt frem?

Sara

Kjære Sara!

Det høres ut som  denne tannen kan ha hatt et hull derfor har de borret i den og lagt på midlertidig fylling. Den kremen som du henviser til er midlertidig fylling. 
En slik tann må behandles med rotfylling og etterpå må den ha en krone. Det forutsetter at roten av tannen er sterk nok til å kunne ha en rotfylling og krone.
Denne tannen vil nok ikke vokse ut igjen.

Snakk med tannnlegen og be om informasjon om denne tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Jeg har fått værk i en tann i overkjeven etter en fylling i tanna 13 april. Det begynte med svake smerter, men nå 3 uker etter ble det enorme smerter som gikk opp i kjeven,nese, øye osv. Jeg var hos tannlegen igjen på fredag, og vi var litt uenige om hvilken tann det var, så det endte opp med penicilin kur i stedet. Den tok i starten litt av smertene og jeg kunne i dag enkelt lokalisere hvilken tann det var, som naturligvis var tanna som nylig var borret i. Spørsmålet mitt er, bør jeg ta dette helst i dag da smertene er nesten u utholdelige, selv med penicilin og smertestillende?

Roy

Kjære Roy!

Dessverre er dette ikke en bemannet nettside som svarer på dagen. Vi svarer spørsmålene når en tannlege har ledig tid.
Hvis du lokaliserer smerten til den tannen som er behandlet er det mest sannsynlig at tannen har enten betennelse eller kan være nervedød. Tannen må undersøkes på nytt og eventuelt behandling kan være rotfyllling.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...