× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

torsdag - 19 april, 2018

hei!

Mulig å trekke en vond 12 års jeksel enn å rotfylle? Jeg er i tillegg en tanngnisser om natten. Så synes det er bortkastet å betale så mye penger på den innerste tannen.

Lurende

Kjære Lurende!

Du kan trekke en 12 års jeksel så lenge du har en god 6 års jeksel. Motoen i Norge er å bevare tenner så lenge som mulig men av og til kan en pasient velge å trekke en tann. Jeg kan bare si at hvis du kan bevare tannen er det et bedre alternativ men dersom du velger å trekke tannen er et en bra behandling, den også.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Jeg får klager hele tiden at jeg gnisser veldig mye tenner om natten, og i det siste så knekker tennene mine og er øm i kjeven! Hva kommer dette av? Er veldig flaut å ubehagelig

Iselin

Kjære Iselin!

Tanngnissing kan ha flere årsaker. Det kan være noe feil med bitt eller manglende tenner.
Pasienten kan ha mye stress i hverdagen og de kan derfor ubevisst gnisse tenner. Det kan være relatert til munntørrhet eller sykdommer som gjøre pasienten anspent.
Hva er årsaken hos deg er ikke lett for meg å si noe om.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei.

Jeg slenger inn ett spørsmål til, til deg, som sagt har jeg vært hos tannlegen opptil flere ganger pga jeg selv mener det er noe galt med 12 års jekselen, men tannlegen ser ikke noe galt, kan det allikevel være en rotbetennelse/sprekk som ikke sees på bilde? jeg har i kveld tatt tanntråd både der visdomstannen engang stod og mellom alle de andre tennene, jeg begynte å blø på hver side av der 12 års jekselen står, men ikke på de andre tennene, nå dunker og verker det i 12 års jekselen og den er øm og vond å komme borti, det stråler også svakt opp til øret. Jeg har også renset mellom der før og det som kom da var rødbrunt og luktet litt råttent. Kan dette her tyde på en slags rotbetennelse? Hilsen hun med vond 12 års jeksel

Dame

Kjære Dame!

Ja det kan allikevel være noe galt med den 12 års jekselen selv om den viser ikke noe å røntgen. En grundig undersøkelse må gjøres av tannen for finne ut om tannen kan ha betennelse eller ikke.
Ta kontakt med din tannlege og be om en ny undersøkelse.

Med vennlig hilsen
Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 12 april, 2018

Hei.

Vondt i 12 års jeksel etter at visdomstann ble operert bort for 3 år siden, det er rødt på tannkjøttet rundt tannen. Det stikker også opp til øret. Tannen virker sår og øm når jeg kommer borti med tungen. Hva kan det skyldes?

Dame

Hei,

Det behøver nødvendigvis ikke å ha noe med fjerningen av visdomstannen å gjøre. Hvis hele tannen er øm kan det hende at at det er sykdom på nerven i tannen, og at tannen kanskje må rotfylles. Og når det gjelder tannkjøttet kan det være fordi det er vanskelig å gjøre rens helt bak der, og at du ikke har kommet skikkelig til, og tannkjøttet er blitt irritert. Men dette er kun forslag, det kan være noe helt annet, det er veldig vanskelig for meg å vite uten røntgenbilder, og å ha sett deg i munnen. Anbefaler deg derfor å ta kontakt med egen tannlege for full sjekk, og eventuelt behandling om det er nødvendig.


Mvh
Prestestien Tannlegepraksis

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...