× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

fredag - 13 mars, 2015

Hei!

Jeg har veldig vondt (dunkende litt kløende smerter) i en tann bak på venste side etter jeg var hos tannlegen for 3-4 timer siden. hadde krone på tanna fra før av og den skal rotfylles men dette var første ganga så fikk vell en midlertidig fylling som skal fullføres neste gang. var betennelse i nerven luktet veldig vondt. Jeg hadde kanskje like vondt eller mindre vondt før jeg gikk til tannlegen. Så jeg lurer på om dette er normalt å hvor lang tid det vill vare? for smertestillende fungerer ikke på det.

Kim


Kjære Kim!


Hvis jeg skal stille riktig diagnose må jeg se på dine røntgen bilder og undersøke tannen klinisk. Men ut fra din beskrivelse høres det ut som tannen er ikke vital og den trenger en rotfylling
Dersom du har smerte må du ha en rotfylling så snart som mulig. Men i mellomtiden kan du få antibiotika for å dempe på infeksjonen. Du kan kontakte din tannlege og be om å få antibiotika.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 13 mars, 2015

Hei!

Jeg opererte ut en visdomstann onsdag 11 mars, dette var nede på høyreside. Jeg måtte dele opp tannen på grunn av krokette røtter. Jeg har blitt veldig hoven, noe jeg forstår er normalt, men det jeg lurer på er det vanlig og fortsatt føle seg bedøvd i halve halve tungen på høyreside. Det er nå godt to dager siden jeg opererte . Det er akkurat som om det prikker litt i tungen, samt at jeg ikke kjenner noe om jeg biter der.

Lena

Kjære Lena!


Sannsynligvis er det bedøvelsen som har forårsaket dette problemet.

Dette kan oppstå enten ved at nålen har truffet nerven direkte og blødningen har sperret for impulsoverføring gjennom tungenerven, eller at bedøvelsesmiddelet har fortsatt effekt og kan følelsen i tungen komme tilbake etterhvert.
En sjelden gang kan nerven bli skadet under tanntrekking. Men i dette tilfellet vil jeg tro det er bedøvelsesmiddelet som har forårsaket nummenheten i tungen.

Du må bestille en time hos tannlegen din slik at de kan diagnostisere problemstillingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 13 mars, 2015

Hei!

Jeg er en 14 år gammel jente med regulering. Jeg har hatt den i 5 måneder ca. og underbittet mitt har fortsatt ikke rettet seg ut. Så tannlegen min sier at enten så må jeg ha på strikker (noe som ikke sikkert kommer til å rette så mye på de. avhengig på om jeg husker å sette dem på eller ikke. Også sa han at da kan det hende at etter at det blir overbitt så kan det skli tilbake igjen). Og det andre alternativet er å trekke en tann nede, sånn at det skulle være mer plass nede og sånn at de nedre tennene trakk seg tilbake. Han sa at det ikke kom til å synes da (Hva mener du om det?). Men jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Derfor sender jeg melding til deg, og lurer på hva jeg burde gjøre.

Tusen takk på forhånd!

Anonym


Kjære Anonym!

Å behandle underbitt er vanskelig. Jeg regner med at du går til en kjeverortoped for behandling.
Dersom din kjeverortoped mener at ved å trekke en tann i underkjeven kan han klare å ordne underbittet er det helt greit behandling å få. Du vil ikke se forskjellen og det vil se helt fint ut.

Lykke til med behandlingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 10 mars, 2015

Hei!

Jeg fikk i helga kjempevondt bak der visdomstanna skal være ned på høyre side(den har ikke kommet opp) jeg så det var knallrødt opp langs kjevebeinet og det var to hvite prikker der. Akkurat som et forkjølelsessår. Dette hadde jeg i leppa for 3 uker siden. Kan det være herpes? Jeg skyller 2 ganger daglig med corsodyl. Men smertene er kjempevonde og knasker smertestillende. Hva kan jeg gjøre? Hjelper det og fjerne visdomstanna? Jeg fjernet en visdomstann nede før jul, den hadde vokst delvis opp og jeg fikk betennelse Og gikk på antibiotika før trekking. Kan det være det samme selv om tanna ikke har kommet opp?


Bente


Kjære Bente!

Du trenger ikke å fjerne visdomstannen umiddelbart. Det er mulig at du har en liten herpes infeksjon dersom du ikke har hatt det før.
Min anbefaling er å oppsøke en tannlege og ha en klinisk undersøkelse. Hvis dette er herpes kan du få en salve som kan hjelpe mot infeksjonen. Du kan dra til apoteket og kjøpet en salve som kan du smøre på overlaten der det gjør vondt for å stoppe smerten når du spiser.

Det er ikke uvanlig å ha problem med visdomstenner i din alder, når smerten har gått over kan en tannlege undersøke dem og finne ut om det er nødvendig å trekke dem eller ikke. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...