× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

torsdag - 26 februar, 2015

Hei!

Jeg har satt inn en bro i nederkjeven og i 2 uker etterpå har jeg hatt tannpine og hodepine. Er det vanlig at det tar tid før kjeven "venner" seg til endringene? Det kjennes ut som det er noe som presser på den bakerste jekselen? Jeg må bruke tabletter døgnet rundt pga smertene!

Mvh Randatcha


Kjære Randatcha!

Det høres ut som broen står ikke riktig i bittet. Du må gå tilbake til din tannlege og slipe broen inntil den passer i bittet. En klinisk undersøkelse er nødvendig med røntgen slik at man kan ekskludere infeksjon i noen av tennene.

Med vennlig hilsen

Tannelge Kawa Kavian

 

tirsdag - 24 februar, 2015
 
Hei!

Jeg har haft en flat fyllning som hade blivit dårlig og fick bytas ut, trodde att det ikke skulle vara något problem alls, hade ikke bedövning därför kände jag allt som skedde. Tannlegen borrar först ut gamla fyllningen, sedan lägger han in den nya fyllningen og jeg känner alltså hur smärtan tar av, tannen är tätt igjen, sedan måste ju den nya fyllningen bearbetas og det gör ju normalt ikke vondt men den här gången kändes det på ett ställe som om han håller på att borra ut den nya fyllningen igjen, jeg berättar detta för tannlegen men har vill ikke tro på mig, han avslutar arbetet og jeg går hem. När jeg vill äta nåt så kan jeg ikke tugga på den tannen, det gjör vondt. Jeg ringer till tannlegen, får tid några dagar efter, han kollar saken, säger att det ikke är nåt fel på fyllningen. Jeg frågar varför jeg ikke kan tugga på tannen då? Han säger att han då måste ta av nåt av den tannen som ligger mitt emot så att det blir mindre tryck på tannen. Jag säger att jag ikke vill detta, varför skall jeg skada en frisk tand? Finns det ingen annan möjlighet? Han borrar upp en bit av tannen og lägger in en till liten fyllning. Det ändrar ingenting, jag kan inte tugga på tannen. Jeg läste lite på internet, där stod det att det kan vara att nerven är lite öm og att man skall vänta, det gör jeg, det blir bättre med tiden, jeg kan nu tugga det mesta men fortsatt ikke allt, t.ex. nötter är ett problem, det har gått 3 månader nu. Har ni en idé vad detta kan bero på?

Takk Mvh UlrikeHej


Ulrike!


Jag føreslår att du besøker din tandlækare igen och ber honom revidera fyllningen då det gått 3 månader och du har fortsatt smærta.
Dom 4 underliggande orsakerna som jag misstænker till forsatt smærta i ditt fall ær:

1)Att du fått karies runt fyllningen, eller att man inte lyckats få bort all tidigare karies

2)Att det finns en luftbubbla i fyllningen

3)Att fyllningen ligger vældigt næra pulpan (den indre delen av tanden)

4)Att fyllningen ær før høg (vilket då kan lindras med att borra i motsatt tand)I alla dessa fall førutom den sista, bør man ta bort den tidigare fyllningen och titta nærmare på vad orsaken kan vara.

Att han sagt att han skall borra i tanden som ligger i andra kjeven (mitt emot) beror på att detta kan lætta på tyggtrycket på tanden du har haft ont i, vilket snabbar på processen att bli kvitt smærtan som du hade.Med Vænliga Hælsningar

Tannlege Hana Gilanizadeh

 

søndag - 22 februar, 2015

Hei.

Jeg ble alvorlig seksuelt misbrukt i flere år som barn og tidlig ungdom. I forhold til dette utviklet jeg tannlegeskrekk i ca 12 års alderen. Har en en rekke ganger fra den tid søkt på å få tannbehandling og hjelp i narkose. Et fåtall ganger har jeg fått narkose med tann trekking opp igjennom årene. Jeg har en lang somatisk sykehistorie med en rekke operasjoner. Gpb med et vekttap på 70 kg. Er nå normal vektig. Galleblære operasjon. 2 fødsler og nå har jeg fibromyalgi og Me og mage tarm problem. Jeg har også en lang psykisk sykehistorie. Med gjentatte alvorlige depresjoner har pipolar 2 diagnose og angst og andre små problemer. Gjennomgår nå traumebehandling med emdr og har psykomotorisk fysioterapi ukentlig. Over til tennene. Pga overgrepene og deres innvirkning på min tannlege skrekk så hat jeg ikke hatt tannbehandling hos tannlegen siden tidlig ungdom. Jeg har heller ikke fått hjelp opp gjennom årene slik at jeg kunne ta vare på tennene mine. Pga spise forstyrrelser og gbp operasjon i 2009 har jeg måttet småspise hele dagen og noen ganger også på natten. Jeg har i dårlige perioder også tannbørste frykt. Tannstatus i dag er. 20 tenner igjen. 5 er knekt ned til roten. 1 fortann er det tannbyll på vart i ca 2 år. Jeg har fem 6 tenner uten karies. 4 jeksler men alle er det dype sorte hull i og ingen kan jeg spise med. Alle tennene som er i overkjeven er så ødelagte at de burde trekkes. De To siste jeksler nede er knekte og full av hull og må nok også trekkes Jeg klarer ikke spise. Har kroniske tann smerter og konstant betennelse og noen ganger så ille at jeg får høy crp og må få medisin. Jeg lurer på hva jeg eventuelt kan få hjelp til og hvordan og hva jeg eventuelt kan få dekt. Kan det på noen måte være mulig å få tenner å spise med og ikke minst sånn at jeg kan smile offentlig og snakke med folk utenom familien igjen? Jeg våger ikke drømme om å få tenner jeg kan være stolt av. Oppsummert kan jeg med sikkerhet si at de 6 tennene nede fremme kan reddes resten må trekkes. Må jeg få gebiss? Er det eneste løsningen?

Tannløs pasient


Kjære Tannløs pasient.

Jeg anbefaler at du får med deg en bekreftelse fra en psykolog angående din sykehistorie og tar dette med deg til den nærmeste tannklinikken der du bor. Du kan få hjelp gjennom HELFO.
Hvis du ønsker mer veiledning kan du ringe til oss vi kan veilede deg over telefonen. Ring oss på 55 18 28 33. Du kan fortsatt være anonym men si at du ønsker å snakke med tannlege Kavian.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 18 februar, 2015

Hei!

Er misfornøyd med broen min i overkjeven min, etter tannlegen limte fast broen min så har ikke tannkjøttet mitt lagt seg over broa mi. Ble frustrert over dette og spurte tannlegen om tannkjøttet vil trekke seg ned over broa og hun sa ja med tiden så ja. Men tannkjøttet er helt trukket så langt opp att jeg har fått ett slags stort hullrom og tennene ser jo enorme ut når tannkjøttet ikke har trukket seg over tennene. Er ikke noe fint det ligger heller ikke noe tannkjøttet mellom tennene på broa, så er flaut å smile når jeg er normal på den ene siden og helt annerledes ut på den andre siden der broa er. Ser helt rart ut når tennene på broa ser ut som store hestetenner fordi jeg ikke har noe tannkjøtt over broa. Mange legger merke til det med tennene mine. Blir flau og frustrert. Det er over 2år siden tannlegen satt i broa med 3tenner. Hva kan jeg gjøre vil se normal ut? Kan jeg klage og få ny bro eller går det ann å få tannkjøttet til å trekke seg ned over broen?

Med vennlig hilsen
Frustrert brobærer


Kjære frustrert pasient!

Du skal kunne snakke med tannlegen din og finne ut en løsning. Det skal gå an å feste komposittfylling på undersiden av broen som kan noenlunde være akseptabel.

Problemet kan være at der du har mistet en tann har beinet trukket seg tilbake og derfor er det et stort gap mellom bro og tannkjøttet under. I slike tilfeller kan det være vanskelig å utforme en bro som kan være estetisk tilfredstillende. Jeg har ikke sett på broen klinisk og derfor kan ikke si noe spesifikk i forhold til din bro.

Når det gjelder tannkjøtt vil det ikke gro over broen som du ønsker. Tannkjøttet vil nok holde seg der det er og hvis du skal ha en behandling da må du enten ha en ny bro eller feste litt kompositt til broen for å fylle gapet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...