Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei!

Jeg har en tann som har mistet fyllingen. Tannlegen vil ikke fylle igjen. Det er på en vanskelig plass. På røntgen ser tannen tom ut. Kjenner kun tannhals når jeg pusser i området. Er det nødvendig å fylle igjen denne fyllingen som er borte?

Mvh Cathrine

Kjære Cathrine!

Dersom tannlegen sier at det ikke mulig å fylle tannen da vil jeg følge hans anbefaling. Muligens har han/hun en behandlingensplan på plass. Enten er det å trekke tannen eller å ha en krone på tannen. Du kan spørre tannlegen hva er behandlingensplanen for denne tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei!

Jeg har nylig vært hos tannlegen og fått kostnadsoverslag på mitt oppsamlede behandlingsbehov. To av tennene mine skal rotfylles. Jeg har vært til én behandling. Jeg spurte om tennene var rotfylt, men fikk til svar at de ikke var det. Den ene hadde tannlegen lagt en midlertidig fylling i. Den andre hadde hun laget en «god toppfylling» på, så den var klar for rotfylling. Etter litt googling, er jeg svært forvirret. Hva er poenget med en tannfarget fylling FØR tanna er rotfylt? Jeg tror hun har renset kanalene, men det ble ikke brukt noe gummiduk som jeg også ser overalt at er vanlig å bruke. Den ene tanna har en byll ved seg, men jeg har ikke fått antibiotika. Den føles også løs. Dette var den også før første behandling. Behandlingen var veldig røff. Jeg har blåmerker og hevelser i tannkjøttet. Er det «bare meg», eller virker dette som en litt merkelig behandling?

På forhånd takk for svar.

Fredrikke

Kjære Fredrikke

Jeg kan ikke konkret svare på hva har skjedd med dine tenner. Det er tannlegen din som må informere deg om behandlingen og eventuelt hvilke tenner som må rotfylles og hvilke må bare fylles.
Bruk av gummiduk er en bra ting. Det vil sikre en bedre kvalitet når man rotfyller tenner. I sjeldne tilfeller kan det være vanskelig å bruke en slik duk, men den må brukes i den grad det er mulig.
Man skal helst ikke fylle en tann ferdig for så gjøre rotfyllingen. Det vil bare skape ekstra arbeid for tannlegen. Men det kan hende dette er bare en misforståelse og at tannlegen har gjort jobben riktig men unnlatt å informere deg. Vennligst spør tannlegen din om dine bekymringer. Han/hun vil svare deg med glede.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei!

Skal ha presentasjon om tannrote. og i den anledning lurte jeg på hva forskjellen på å ha ett hull og det å ha tannråte er? For meg hørest det ut som det samme.. takk på forhånd

Emma

Kjære Emma!

Tannråte og hull er to forskjellige måter folk beskriver karies i tenner på.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei.

Jeg har nettopp lest at man ikke bør ha et tannimplantat (av gull) i nærheten av en amalgamfylling. Dette fordi det ville være med på å øke kvikksølvdampingen. Er det noe sannhet i dette? Jeg har nettopp fått et slik tannimplantat på en av jekslene, tett ved en amalgamfylling. Har i tillegg fått fjernet en del amalgamfyllinger tidligere, og leser nå at dette skal gjøres ved bruk av div utstyr for sikkerheten til pasienten. Dette har jeg aldri opplevd eller fått noen som helst informasjon om at det er farlig å fjerne slike fyllinger. Det ble borret ut som vanlig, uten noe spesiell avtrekk eller annet. Føler dette er veldig ubehagelig og tenker jeg må sjekke med andre enn min egen tannlege for å få svar.

Ståle

Kjære Ståle!

Det er bra om tannlegen har et avtrekk når de fjerner amalgam fyllinger. Men det er ikke et absolutt krav. Sugen som tannlegen bruker vil fjerne mesteparten av amalgam fyllingen og debris som kommer når man borer en amalgam fylling.
En gull fylling må ikke være i kontakt med en amalgam fylling. Husk de må ikke ha kontakt. Fordi da amalgam fyllingen vil ruste.
Implantater lages ikke i gull de er titan eller andre legeringer som ikke ruster. Du sikkert mener gull krone eller gull fylling.
Hvis du har både amalgam fylling og gull fylling på en og samme tann er det da et problem men dersoom du forskjellige tenner har hver sin fylling er det ikke farlig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart