Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

lørdag - 12 august, 2017

Hei

Jeg holder på med internbleking av venste fortann. Tanna ble rotfylt for 9 år siden. Etter andre innlegg av blekemiddel, datt den midlertidige plomba ut 1 time senere. Tannlegen min er ikke tilgjengelig før om 4 dager. Er det farlig at blekemiddelet lekker ut i munnen min? Må jeg oppsøke tannlegevakt?

Karianne

Kjære Karianne!

Nei det er ikke farlig men prosessen må gjøres på nytt. Men du må helst ha en midlertidig fylling for å beskytte rotfyllingen. Så ta kontakt med tannlegevakten og ha en midlertidig fylling på plass.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
lørdag - 12 august, 2017

Hei!

Jeg har brukt antidepresive tabletter i mange år og har gått på sobril 1år 6mnd sluttet med denne for 4mnd siden og bruker vival, kan det ha skadet tennene mine, jeg har fått mye dårligere tenner på de siste 2 årene ?

Smurf

Kjære Smurf

Du kan ha fått munntørrhet som følge de medisinene du har brukt. Munntørrhet kan skade tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
lørdag - 12 august, 2017

Hei

Jeg lurer på om munnskyllevann gir bedre tannhelse og om det er et poeng å bruke det? Har hørt at det "vasker" vekk tannkremen, stemmer dette?

Kristina

Kjære Kristina!

Munnskyllevann kan være et bra supplement for tannrens. Fortsatt børsting og tanntråd er den beste måten å rense tenner på. Tenner må renses mekanisk ved å børste overflatene velding nøye to ganger daglig.
Noen folk bruker bare munnskyllevann uten å børste tenner. De gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Fordi plakk som samler seg rundt tenner kan ikke bare skylles vekk.
Den eneste kjente effekten mellom munnskyllevann og tannkrem er mellom corsodyl og tannkrem. Du må børste først og halv time senere må du bruke corsodyl ellers vil tannkremen ...

 
Les mer...
lørdag - 12 august, 2017

Hei!

Jeg har problemer med at tannkjøttet på de to tennene ved siden av fortennene trekker seg tilbake. Jeg har brukt snus i ca 1 år. Jeg har også en permanent streng bak disse tennene som gjør at jeg ikke kommer til med tanntrå. Hva kan jeg gjøre for å stoppe dette? Har ikke problemer med ising eller lignende, men det ser ikke estetisk bra ut. Vil legge til at den siden jeg oftest legger snusen er den som er minst påvirket....

Student

Kjære Student

En klinisk undersøkelse må gjøres for å finne ut årsaken bak den trekkingen av tannkjøtt hos de to tennene. Du må huske at du er bare 21 år og tannkjøttet vil trekke seg tilbake litt mer og dette er helt naturlig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart