× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

tirsdag - 10 april, 2018

Jente 33

Hei.

Jeg sender inn ett spørsmål her i håp om at Du vil svare meg, jeg var og opererte ut en visdomstann i januar 2015, etter en mnd tid begynte 6 års jekselen min med Amalgam fylling i å ise, og tannlegen trodde det hadde blitt en liten sprekk i den og fylte igjen med plastfylling tannen iset fra tid til annen men det har gitt seg, men jeg har i ettertid hatt vondt i 12 års jekselen på samme side jeg opererte og har fylling, ikke spesiell vond når jeg trykker på den men veldig vondt der som visdomstannen stod, det virker sårt og vondt i dette området, og 12 års veksel virker løs, det er en knirkelyd når jeg tar på den og det er mørke rødt i tannkjøttet rundt den, jeg kjenner irritasjon fra den hele dagen, og begynner å bli sliten av det, har vært hos tannlegen 4 ganger tatt ett helt vanlig bilde av den men ingen OPG, og ingen henvendelse til spesialist. Det jeg lurer på er om 12 års jeksel kan ha blitt skadet når jeg fjernet visdomstannen?, ble anbefalt å fjerne visdomstannen spesielt fordi den hvilte på jekselen. Hva tror du dette kan være ?

Hei,

Det er vanskelig å vite uten å ha sett røntgen eller ha kikket i munnen din. Det virker som visdomtannnen ville kunne ha skadet 12-års jekselen din om den ble liggende, og det derfor har vært fornuftig å ta den ut. Det er vanskelig å vite om det er en skade etter fjering av visdomstannen, men man er veldig forsiktig med nabotenner når det fjernes visdomtenner, og har teknikker som gjør at nabotenner ikke påvirkes. Det kan også være at tidligere behandling før fjerning av visdomstannen er med på å påvirke tannen. I og med at du har vært hos tannlegen 4 ganger har nok alle tester blitt tatt som røntgen og sjekket området, og vurdert at tannen ikke er løs på grunn av noe sykdom rundt tannen. Det er ofte vanskelig å gjøre godt rent helt bak i munnen, gjerne kjøp en lliten børste (solobørste ) på apoteket og forsøk noen dager å gjøre forsiktig, men grundig rent bak der og ser om det bedres.

Med vennlig hilsen
Prestestien Tannlegepraksis

 

søndag - 8 april, 2018

Hei!

Jeg var hos tannlegen for 3 år siden med en brukket fortann, denne måtte de fjerne roten for å få feste til den. Hele tannroten var der og bygget opp på ny fra tannkjøttet. Dette kostet ca.20.tusen. Etter et par tre måneder fikk jeg vanvittig vont i tannen, gikk tilbake til tannlegen, tok røntgen, fant ingenting og konkluderte med bihulebetennelse. Gikk til lege og fikk penselinkur og nasonex. Har hatt plager med bihulebetennelse gjevnlig og sprayet med nasonex gjevnlig i 3 år før jeg bestemte meg for å kutte den ut i februar i år 2018. Etter 2 uker lå jeg så og si i delvis smertehelvete, verket som pokker i den samme tannen jeg har verket i gjevnlig ca. 1 gang i kvartalet i tre år. Reiser ut til tannlegen min, tar nytt rønkenbilde, der oppdager de at i den ene roten blir tannen spist opp fra innsiden, ny penselinkur, måtte trekke hele tannen og bygge en bro, ny kostnad på 32 tusen. Jeg har spurt tannlegen min om dette er en reklamasjon på det forrige arbeidet som ble utført. Men bare snakker seg vekk, vill ikke snakke om dette, føler dette er litt merkelig. Jeg har en datter som utdanner seg til tannlegesekretær, hun kan ikke forstå noe annet en at det er slurvet med hygienen første gang. Føler dette er litt rart at jeg må dekke noe jeg ikke er selvforskyldt i. Tannlegen min sier jeg ikke kunne ha gjort noe heller for å unngå dette. Problemet er at jeg ikke kan reklamere eller få svar på noe ingen kan noe om. Er dette noe sak dette i det hele tatt eller må jeg bare akseptere at sånn er det bare?

Hei!

Jeg har ikke sett røntgenbilder, og er litt usikker på hvilken behandling du har fått, men det høres ut til å være en stift i tannroten med en krone på. Det kan høres ut som at du sannsynligvis fått en resorpsjon på roten, som ikke er vanlig, men kan forekomme. Dette er dessverre ikke noe man kan forutse, og heller ikke gjøre noe med for å stanse dette.

Mvh
Prestestien Tannlegepraksis 


 

søndag - 8 april, 2018

Hei.

Jeg skriver inn her i full frustrasjon, jeg var og opererte ut en visdomstann for 3 år siden, etter en mnd hadde jeg verk i en 6 års jeksel som hadde Amalgam i seg som tannlegen mente var kommet en sprekk i, så fikk en plastfylling som har vært vond i en tid og så godt over, nå har jeg begynt å få vondt i 12 års jeksel på samme side nede, den verker hele dagen og kvelden, vært hos tannlegen 4 ganger med dette, eneste er at han har kikket på tanna og tatt ett helt vanlig bilde, ingen OPG, ingen spesialist, føler jeg ikke får noe hjelp, og dette sliter meg totalt ut, når jeg rikker på den føles den litt løs og samboer hører også at det virker som den er løs, kommer en sånn merkelig lyd. jeg prøver å slappe av i kjeven, går av og til til fysioterapaut, og må ty til ibuprofen bare for å få litt fred. ikke spesielt vond å tygge med men virker sår og irritert, og er mørke rødt rundt den til tider, synes det ser ut som den er betent, og det stråler opp til øret, spørsmålet jeg lurer på kan denne tannen (12 års jeksel) være sprekt etter at visdomstannen ble operert ut? visdomstannen lå mot denne tannen, holder snart ikke ut å ønsker egentlig bare å trekke denne tannen. håper på svar fra deg. hilsen desperat jente på 33.

Bente

Kjære Bente

Du forteller at smerten ga seg etter at du fikk en hvit fylling på plass. Nå etter 3 år har du smerte i samme tannen. Dersom tannen hadde sprukket etter tanntrekkingen ville smerten vedvart og ikke gitt seg. Nå kan det dreie seg om en betennelse eller nervedød i denne tannen. Man må ta et røntgen av tannen for å se om hva er galt med denne tannen.
Bestill time hos din tannlege og be om en sjekk av tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 8 april, 2018

Hei!

Etter at jeg strammet reguleringen i overkjeven så har fortennene mine gått fra hverandre?! Jeg har nå et bittelite mellomrom mellom fortennene... Vil mellomrommet etterhvert bli borte? (Jeg har aldri hatt mellomrom mellom tennene)

Agnes

Kjære Agnes!

Tannregulering er en nøysomelig prosess hvor den behandlende tannlegen/kjeveortopeden kan svare på hvordan tennene vil bevege seg i løpet av behandlingen. Dessverre kan jeg ikke svare deg på hvorfor tennene dine har fått mellomrom. Jeg regner med at dette vil forsvinne ved slutten av behandlingen. Du kan spørre din kjeveortoped om din behandlingsprosess. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...