× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

fredag - 27 april, 2018
Hei

Ser man ALT på røntgen av tennene ? Smerter i en tann som.kommer og går, prøvd det meste.
Men tannlegen vil ikke gjøre noe med det fordi det ser fint ut på bilde, kan det allikevel være en feil som ikke sees?
Hei.

Rtg er eit godt hjelpemiddel for å diagnostisere tenner, som kan hjelpe oss i dei fleste tilfeller.
Men det er viktig å huske på at dette er eit todimensjonelt bilde som ikkje alltid viser all informasjon om tannen.
I nokre tilfeller kan man også bli forvirret av kor smerten kjem frå, og det kan vise seg å vere ein anna tann.
Ta kontakt igjen med tannlegen din, om dette ikkje går over.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.
 

onsdag - 25 april, 2018

Hei!

Jeg skal operere ut visdomstenner, både oppe og nede, om ikke lenge. 4 dager etter reiser jeg til Amsterdam på venninnetur. Er dette dumt, kommer jeg til å ha veldig vondt? Forrige gang jeg opererte ut visdomstann (oppe) fikk jeg betennelse og det var et sant helvete. takk for svar

Sofie

Hei Sofie.

Det vanlige forløpet når ein fjerner visdomstenner operativt er smerter og hevelser dei første 2 dager. Deretter vil dette gradvis forsvinne. Men det kan forekomme at ein fortsatt har småhevelser og litt smerter dag 3 og 4. Dersom du er uheldig kan ein få betennelse og det vil gi smerter eit lenger antall dager. Ein ferietur 4 dager etter kan gå fint, men det foreligger ein risiko for at du kan kjenne litt på visdomstannen.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.

 

søndag - 22 april, 2018

Hei!

Hvor lenge må man være helt i ro etter å ha operert ut visdomstann i underkjeven? Skal operere ut på en mandags ettermiddag. Må på jobb (sykepleier) tirsdagen etter, og skal delta i en stafett-konkurranse onsdagen. Skal så reise på ferie fredagen etter. Er dette realistisk å få til?

Jente

Kjære Jente!

Blødning er et problem første døgnet. Vanligvis vil blodklatten legge seg på såret og dekke det til slik at all blødning er stoppet dagen etter tanntrekkingen.
Vi har aldri møtt noen som ønsker å delta i en stafett så tidlig etter en tanntreking derfor har vi verken erfaring eller noen vitenskapelig dokumentasjon om dette lar seg gjøre eller ikke.
Vi kan derfor ikke verken anbefale eller avvise deg fra å ta denne stafetten.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Har på mr av kjeve for 3 år siden fått påvist Anteriør skive dislokasjon, og har siden da brukt bittskinne om natta - uten å merke bedring. Jeg har nettopp oppdaga at alle tennene på høyre side er forskjøvet inn mot ganen og tennene oppe og nede møtes ikke når jeg tygger, biter sammen ol. Hvordan kan dette ordnes og vil jeg få dekt behandling av HELFO?

Linn

Kjære Linn!

Du får litt dekning for fremstilling av bittskinner når du har dette problemet. Men dersom du har behov for tannregulering vil dette ikke dekkes av HELFO. 
Av og til kan bittskinner ikke være til hjelp men dette er allikevel første tilbudet en pasient får når de henvender seg til et tannlegekontor.
Du må ta kontakt med din tannlege og finne ut om det er mulig å henvise deg til oral kirurg for behandling av din skive dislokasjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...