Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 28 januar, 2018

Hei!

Jeg har tannfasetter på fortennene oppe og nede. Helt fra dag en føltes bittet for høyt og jeg sa ifra til tannlegen. Jeg fikk beskjed om at det nok bare var uvant pga mine egne tenner hadde vært så skadet. Jeg har nå gått med konstante smerter i kjeven, og det eneste som hjelper er å tvinge underkjeven litt frem, da gjør det ikke vondt lenger. Jeg får ikke bitt sammen som før tannbehandling . Fortennene oppe er mye tykkere bak enn mine egne var og 4 fortennene nede er lengre. Det har gått 5 år med smerter og behandling av musklene i kjeven/betennelser. Må jeg betale på nytt for at det samme tannlegekontoret sliper de ned?

Elisabeth


Kjære Elisabeth!

Det koster ingenting å slipe tenner så lenge tannlegen selv har gjort jobben. Men det er underlig at du har gått i fem år med konstante smerter. Du burde oppsøke et annet tannlegekontor og fått tennene slipt ned ganske umiddelbart etter behandlingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 28 januar, 2018

Hei

Jeg fikk fjernet en visdomsjeksel i underkjeven for 8 dager siden. Etter 5 dager tiltok smerte veldig, og jeg dro til tannlegen for en kontroll. Jeg hadde en "dry socket". De skylte rent hullet etter tannen med vann, men utover dette ble det ikke gjort noe (fikk dog resept på paralgin forte). Har googlet litt i ettertid, og leser flere steder at vanlig behandling er å legge noe i hullet, som gjerne byttes jevnlig med noen dagers mellomrom. Skal jeg slå meg til ro om at det blir bra uten slik behandling? Det er fortsatt veldig mye smerte. Det går med mye ibux og paralgin forte.

Håper på svar. Mvh Lars

Kjære Lars!

Du burde fått noe som heter alveogyl på plass men i det minste kunne de skarpe veggene og få plassen til å blø igjen for at såret skal lukke seg.
Vent til i morgen dersom smerten ikke avtar kan du ta kontakt igjen med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

lørdag - 27 januar, 2018

Striper på tann? 

Hei!

Når jeg studerer tennene mine med lommelykt ser jeg en stripe som går lodrett tvers gjennom fortennene mine! Kjenner den ikke med tunga å den vises ikke vedmindre jeg studerer med lommelykt.. Er dette en sprekk eller hva er dette? Ble ganske redd når jeg så det haha.. Har også opplevd at bittesmå "smuler" av fortennene har løsna å har slipt ned den største.. men går det ann å slipe fortennene ned mer slik at de får helt glatte kanter?

Takk

Kjære Striper på tann.

Dette høres ut som dental fluorose. Tannen må undersøkes klinisk av en tannlege.
Bestill en time hos din tannlege og de vil klare å svare deg om diagnosen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

lørdag - 27 januar, 2018

Madeleine Hei!

For fem dager siden måtte jeg trekke en melketann som satt ordentlig godt fast.
Det måtte tre tannleger og to klokketimer til for å få ut røttene som hadde grodd seg ordentlig til. Dette var en melketannjeksel ved siden av hjørnetann i venstre underkjeve. Første dagen var det selvsagt vondt, men dagen etter var mye bedre og trengte ingen smertestillende. På dag tre ble smertene litt verre og dag fire måtte jeg ta Paracet gjennom hele dagen.
Natt til i dag (5.dagen) måtte jeg stå opp midt på natten for å ta Paracet og fortsette ut dagen i dag. Smertene blir verre og det klør og verker i tannkjøttet. Har også vondt i den ene tannen ved siden av den som er trekt og det kjennes ut som om den har løsnet litt. Det kan kjennes ut som om tannkjøttet rundt hullet og inn mot den ene tannen er litt hovent.
Kinnet er også hovent og glovarmt å ta på. Er det vanlig at det skal gjøre vondt så lenge uten at smertene avtar? De holdt jo på en god stund med å grave og to kvinnelige tannleger kjempet hardt men måtte til slutt hente inn en mannlig som brukte rimelig hard muskelkraft, så tenker at det kanskje ikke er så rart. Det gjør vondt i selve tannkjøttet, som klør, og ned i kjeven og ut mot øret.
Er det normalt, eller bør jeg ringe tannlegen?

Takk for svar på forhånd. -Madeleine

Madeleine

Kjære Madeleine!

Denne tannen hadde grodd fast i bein derfor har det vært vanskelig å trekke den. I slike tilfeller blir tannlegen nødt å fjerne bein også som kan skape smerte lenge etter trekkingen.
Nå har det gått noen dager siden du har stilt ditt spørsmål men regner med at ting er bedre nå.
Når en tanntrekking tar så mye tid er det helt normalt med mye smerte etterpå. Du vil oppleve både hevelse og varmhet i området i noen dager etter tanntrekkingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart