× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

torsdag - 5 mars, 2015

Hei!

For 6 dager siden var jeg hos tannlegen og behandlet to hull med fylling, en oppe og en nede. Etterpå var jeg som vanlig hoven og øm etter bedøvelse. Det gav seg i løpet av neste dag, men på dag 3 fikk jeg smerter i hele kinnet/kjeven, og så dukket det opp to blåmerker, eller mere røde bloduttredelser rett under øyet og øverst på kinnet. Jeg ringte tannlegen som sa at det kunne skje etter bedøvelse. Jeg er fortsatt ganske hoven og har smerter, ikke store, men ta noen smertestillende i løpet av dagen. Er det vanlig å være hoven/ha vondt så lenge, og å få blåmerker?


Cecilie


Kjære Cecilie!


Jeg antar at den tannen som er fylt i overkjeven er en av jekselene. Da tannlegen setter bedøvelsen bak den siste jekselen i overkjeven kan tannlegen treffe en åreknute. Dette kan føre til indre blødning som kan gi en pasient blåmerke under øye på samme side. Hevelsen kommer pga den indre blødningen og det tar noen uker før dette går helt tilbake.

Dette er noe som kan skje av og til på et tannlegekontor. Det er sjelden men det kan skje. Du kan ta det med ro fordi det er ikke noe farlig og det vil gå over.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


 

onsdag - 4 mars, 2015

Hei!

For mange år siden, da jeg var til behandling på en offentlig tannklinikk, fikk jeg refundert en del av beløpet. Tannlegen sa at de skulle beregne etter timesats og ikke etter stykkpris for behandlinger, dersom det ble billigere for pasienten, noe det altså ble for meg. Er det slutt på at man kan få betale timepris?

Litt bakgrunn om meg, før jeg presenterer selve spørsmålet: Jeg har fått utført omfattende arbeider (hos privat tannlege). Jeg hadde i noen år store plager med munntørrhet (psykiatriske medisiner, i kombiasjon med manglende evne til egenomsorg, og uttalt tannlegeskrekk).

Tannlegen sa at jeg kunne ha fått gratis tannbehandling dersom munntørrhet hadde blitt målt mens jeg ennå hadde det, og at jeg ikke kunne hatt en så rask kariesutvikling ved manglende tannpuss alene, men at krav ikke kunne fremsettes nå i ettertid. Og jeg orker ikke oppsøke psykolog for å få dokumentasjon på manglende evne til egenomsorg eller tannlegeskrekk, for jeg vil videre i livet og ha fokus på å bli frisk, og ønsket å påbegynne tannbehandling med en gang da jeg ble frisk nok til å orke det.

Tannlegen beklaget at hun ikke kunne hjelpe meg til å få refusjon, men at hun skulle hjelpe meg slik at behandlingen ble så billig som mulig.

Nå er jeg nesten ferdig med alt av behandling. På det lengste har jeg sittet i tannlegestolen i 3 timer i strekk. På den måten har tannlegen kunnet gjøre mye hver gang, i tillegg til at hun har arbeidet svært raskt og tatt lite hensyn. Preparering, avstøpning og påsetting av 4 kroner brukte tannlegen tilsammen 4,5 timer på, alt hennes arbeid medregnet, jeg betalte over 16000. Trekking av 2 tenner tok 20 minutter, jeg betalte ca 2200 kr. Mange fyllinger i samme kjeve tok 2,5 timer, og jeg betalte ca 7500 kr . Disse summene gjelder betaling for arbeidet, og ikke andre omkostninger som bedøvelse, utstyr osv. Det blir ganske høye timepriser. Tannlegen sa altså at hun skulle gjøre alt så rimelig som mulig.

Er det slutt på at jeg som pasient kan få betale timepris istedenfor? Det ville ha blitt langt rimeligere for meg? Jeg ville også gjerne ha betalt timepris, for hvis tannlegen hadde tjent like mange penger enten hun arbeidet raskt eller tok seg tid, ville nok opplevelsen ha blitt mer behagelig for meg, selv om jeg måtte ha betalt mer ville jeg vært villig til det. Nei, jeg sitter ikke her og er bitter om det skulle virke slik, jeg er bare glad for det jeg har blitt frisk nok til å få gjort.

Men jeg lurer jo litt.


Hilsen Vårin


Kjære Vårin!

Å fastsette prisen på tannlegetjenester er et vanskelig tema. Det er ikke lett nå å diskutere hva ville være en rettferdig pris.

La oss ta et eksempel fra en annen jobb. En mekaniker som har jobbet i bransjen i mer enn 20 år vil ikke gi deg rabatt fordi han klarer å skifte bremseklossene på 30 minutter mens en uerfaren mekaniker kanskje bruker 2 timer på samme jobb. Han vil heller ta seg bedre betalt for jobben og ikke omvendt.

Altså hvis jeg tar 1000 kroner for en fylling i dag vil jeg ikke redusere prisen til 500 kroner om 10 år. Min erfaring og effektivitet må komme meg til gode og ikke omvendt.

Jeg gir fortsatt en hel time for en fylling selv om jeg bruker bare 20 minutter på den. Jeg bruker resten av timen og snakker med pasientene eller tar en kopp kaffe med dem.

Jeg er enig med deg at tannlegen må ta seg god tid og han/hun må ikke skynde seg. Dette er både bra praksis og gir bedre inntrykk av tannlegen og hans/hennes arbeid.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 4 mars, 2015

Hei

Jeg har vondt og ising etter å trekke en jeksel på høyre siden! Jeg trakk ut en jeksel for 4 dager siden. Hun brukte 1/2 time på det og sa at den kom"rent"ut. Jeg verken spiste eller drakk på 4 timer og har brukt venstre siden siden. Pusse tenner, rense/skylle 2 ganger om dagen osv. Blodet hadde koagulert seg og dekket over hullet. I dag oppdaget jeg at den "beskyttelsen" er borte. Tannkjøttet er rød og smertefull rundt tannhullet. Får ising ifm skylling av munnen. Er det normalt dette? Skal jeg være beskymret for evt mattrester som samler seg i hullet?

Hilsen David

Kjære David!

Det som du beskriver er vanlig etter en ekstraksjon. Du kan både ha smerte og sensitivitet i en kort periode etter en tanntrekking. Men hvis dette vedvarer eller blir verre må du ta kontakt med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 26 februar, 2015

Hei!

Jeg har vært hos tannlegen og borret et nokså dypt hull. I ettertid har tannkjøttet trukket seg noe tilbake og etterlatt større hulrom inntil tanna. Er dette normalt eller som følger av feilbehandling?

Steinar


Kjære Steinar!

Det er ikke unormal at tannkjøttet har trukket seg tilbake. Det er fordi tannkjøtt kan ikke feste seg til fyllingsoverflaten og vil trekke seg vekk fra fyllingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...