× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 11 februar, 2015

Hei.

Har i 6 uker slitt med bihulebetennelse. Er igang med andre gangs kur med Doxycylin, uten nevneverdig bedring. Har hatt tidvis murring i tennene oppe, venstre under sykdomstiden. For 3 uker siden begynte det å sive illeluktende væske fra bihule under venstre øye, ned i nese og svelg. Samtidig økte murringen til mer lokalisert smerte til restene etter en knekt rotfylt jeksel(bakre, oppe venstre). Nå er det konstant siving av illeluktende væske ned i svelg, og ømhet i denne tannen. Tannlegetime om 3 dager, men lurer på om det er mulig betennelsen i bihule, faktisk er en råtten rot i bihulen?

Tusen takk for en flott tjeneste.


Jørn


Kjære Jørn!

Vanligvis er det tette bihuler som er årsaken til bihulebetennelse. Bihulene må kunne tømme seg men dersom ingangen er tettet kan det oppstå bihulebetennelse.
En tann som er betent kan ikke skape bihulebetennelse. Årsaken er slimhinnene i bihulene er tykke og det er bein som er mellom tennene og bihulene.
Det er heller en bihulebetennelse som kan forårsake smerte i tenner. Spesielt dersom du har en rotfylt tann kan denne tannen begynne å verke.
Jeg anbefaler saltvannspray og saltvannskylling av nesene hvor du kan få renset ingangen til bihulene.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

lørdag - 7 februar, 2015

Hei!

Jeg skal trekke begge visdomstennene i overkjeven, de skal vist være ok å trekke. Så da ville tannlegen trekke begge samtidig, så mitt spørsmål er går det an å trekke begge oppe samtidig? For jeg har alltid hørt at enn ikke skal bedøve begge sidene samtidig for da kan enn svelge tungen.

Kristina


Kjære Kristina!

Jeg har aldri hørt at pasienter vil svelge tunga dersom man bedøver begge visdomstenner i overkjeven.
Grunnen til vi ønsker ikke å bedøve begge sider samtidig er fordi pasienten må kunne spise.

Du kan ta det med ro og møte opp til din behandling og du kan nevne din bekymring for din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 6 februar, 2015

Hei,

spørsmålet gjelder min sønn på 7,5 år. Han har beklaget seg over smerte i underkjeven, og det ser ut til at en ny tann vokser frem på forsiden av de andre tennene. Den har så vidt brutt gjennom, og kommer frem svært langt ned, mye lavere enn kanten av tannkjøttet. Melketannen som denne antakeligvis skal erstatte er fortsatt på plass og er ikke løs enda (nedre venstre hjørnetann). Bør melketannen trekkes slik at den nye kanskje flytter på seg? Slik den kommer nå er den altfor langt ned. Har fått time hos skoletannlegen om tre uker, men det bør kanskje ses på snarest? På forhånd takk for svar!


Vivian


Kjære Vivian!

Du trenger ikke å være bekymret. Selv om tannens posisjon ser litt feil ut kan dette rette seg ved et senere tidspunkt. Vanligvis tenner i underkjeven kommer på insiden av melketenner. Melketenner vil falle av før eller siden og da vil tungen klare å presse den permanente tannen på plass automatisk. Du skal til skoletannlegen om 3 uker og det er bra. Det er ikke nødvendig å gå til tannlegen tidligere.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 6 februar, 2015

Hei,

da jeg var hos reguleringstannlege for en fem-seks år siden sa tannlegen at jeg hadde en ekstra tann over de to fortennene som kunne komme til å skade vevet rund disse tennene. Er dette noe man burde følge opp, eller er det greit så lenge man ikke merker noe uvanlig? En operasjon skremmer meg litt, og har lite informasjon om hvordan en slik operasjon eventuelt gjennomføres.

Cameleon.

Kjære Cameleon!

Du må sjekke om de ekstra tennene har allerede skadet de permanente tennene eller ikke. En slik skade vil du ikke legge merke til inntil du mister dine front tenner.
Jeg anbefaler at du bestiller time hos en tannlege og tar noen røntgen bilder.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...