× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

fredag - 5 desember, 2014

Hei!


Kan man sove litt etter en tannlege time selvom bedøvelsen fortsatt er i og jeg har di dottene i munnen?


Chris Alexander


Kjære Chris

Du kan ta de dottene ut og sove. Bedøvelse skaper ingen problem for pasienter.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KAVIAN

 

fredag - 5 desember, 2014

Hei!

Eg var hos tannlegen igår og fikk plastfylling i en tann. Etter bedøvelsen gikk ut kjente eg dunking med en gang og dette har fortsatt. Legen sa det var normalt med ising men sa ingenting om dunking/verking. Eg reagerer ikkje på kulde/varme i den tannen, så tviler (håper ikkje) eg trenger rotfylling. Har også fått vondt i kjeven etter å ha måtte gapt så lenge (har liten munn) og trur fyllingen er for høy. Heldigvis skal eg tilbake imorgen og trekke en annen tann.. Skal høre om eg kan slipe ned den høye fyllingen og høre hvorfor det verker. Men ville bare få svar nå sånn at eg kanskje har noe å gå på

Trine

Kjære Trine!

Det er ikke uvanlig å ha smerte i kjeveledd etter en tannbehandling du kan ta Ibux i noen dager og dette vil gå over. Men den dunkende smerten du har etter fyllingen er noe annet. Du må ta det opp med tannlegen din og han må undersøke tannen på nytt.

Det kan dreie seg om en midlertidig betennelse i tannen som vil gå over etter kort tid. Hvis denne smerten vedvarer må tannlegen behandle tannen på nytt.

Med vennlig hilsen


Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 4 desember, 2014

Hei.

Jeg opererte ut en visdomdtann nede på venstre side. Til min store fortvilelse har jeg nå fått en nerveskade som gjør at jeg er fullstendig bedøvet i nedre halve leppe og litt av haken. Det er utrolig ubehagelig og jeg kjenner bare prikking og kiling. Det kjennes nesten ut som jeg har en frostskade og det plager meg hele tiden. Nå er jeg livredd for at det aldri skal bli bra igjen og hadde jeg vist dette hadde jeg aldri gjennomført operasjonen. Hva kan jeg gjøre?:(

Heidi


Kjære Heidi!

Dessverre kan en sjelden gang en nerve bli skadet under tanntrekking. Dette kan spesielt skje i underkjeven ved trekking av visdomstenner.
Du må få en time hos en oral kirurg for å se om de kan gjøre noe nå, ellers må du vente i noen måneder. I noen tilfeller kan nummenheten vare lenger kanskje opptil et år. En varig skade kan forekomme men det er meget sjelden.

Vi håper at du får følelsen i kjeven tilbake innen kort tid.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 4 desember, 2014

Hei!

Når jeg var 15 år fjernet jeg hjørnetannen (13), den lå oppe og vokste i feil retning. Før reguleringen måtte den fjernes. Jeg er ikke nordmann og mine foreldre kunne ikke snakke norsk den gangen. Nå har jeg en melketann der og føler at den faller av snart. Hva skal jeg gjøre? Skal folketrygden betale noe? Regnes det med siden behandlingen startet når jeg var 15 år? Til hvilken spesialist skal jeg gå til? Trenger veiledning. På forhånd takk.

Hei!

Du nevner at du måtte ha regulering og at tann 13 måtte fjernes. Din kjeveortoped har sikkert hatt en behandlingsplan hvor han måtte fjerne en permanent tann og bruke en melketann i stedet. Dette er ikke en ideel behandling men sikkert tann 13 kunne ikke reguleres og trekkes ned på plass.

Hvis melketannen er løs og faller må du dessverre legge ut penger av egen lomme for å erstatte den, men dersom du har hatt agenesi (manglende permanent tann) da har du krav på dekning fra folketrygden.

Jeg anbefaler at du tar kontakt med din tannlege eller den kjeveortopeden som har behandlet deg når du var barn og spørr dem hva var diagnosen på tann 13.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...