× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

tirsdag - 20 mars, 2018

Hei!

Jeg har visdomstenner som har kun delvis kommet frem. Får infeksjoner av og til men ikke så ofte. Det er litt vondt noen ganger. Kan tennene mine dytte på de andre tennene og ødlegge dem? Burde jeg trekke dem?

Mimi

Kjære Mimi!

Du må ta turen til en tannlege og de kan undersøke tannen både klinisk og røntgenologisk. Hvis de mener at du bør trekke tannen da er det bare å trekke den.
En visdommstann kan ikke dytte 7 tenner foran seg, men den kan skape for 12 års jekselen. Hvis du har opplevd smerte med visdommstannen er det grunn til å trekke den.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 19 mars, 2018

Hei

Hva skjer hvis man har et stort hull i en tann men velger å ikke rotfylle den ? Hva skjer i lengden hvis man lar den tannen stå? Og hvis man har en nervedød tann. Hvis man ikke gjør noe med den hva skjer da?

Ida

Hei Ida
Då vil tannen og nerven bli infisert. Dette kan etterkvart gi store smerter. Og dersom det får stå lenge vil infeksjonen spre seg til kjevebeinet under tannen, gi hevelser og infeksjonfare som i verste fall kan resultere i blodforgiftning. Så en tann med eit hull til nerven bør absolutt behandles.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.

 

mandag - 19 mars, 2018

Hei!

Er snart en ferdigutdannet tannpleier. Er veldig nervøs og har angst fordi jeg ikke føler meg klar til å jobbe i det hele tatt! Er det noen tips du kan gi meg før jeg går ut i jobb? Noen repetisjonsøvelser? Bøker?

Nina


Hei Nina
Eg forstår at jobblivet kan virke nervøst utenfra, men vit at du får ein god utdanning som gjer deg godt rustet for arbeidslivet. Og husk at du alltid vil ha kollegaer som du kan spørre om råd underveis, og at du ikkje er ferdig utlært sjølv om du er ferdig med utdanningen; man lærer kver dag. 

Lykke til!

Mvh Tannlege Sindre 

 

mandag - 19 mars, 2018
 Hei!


Har vært på intervju og fikk en case jeg måtte løse. Jeg har en case jeg håper du kan hjelpe meg med. Den har ikke noe fasitsvar, men vil gjerne se om mitt svar er riktig eller om jeg bommet helt på intervjuet.

Case 1. 7 år, grønn karies distalt på 65 og 55. Hva burde du gjøre og hva er recallen på?

Case 2. 12 år. GRØNN Karies okklusalt på 26, og karies 2 mesialt på 26. Dårlig tannpuss og gingivitt. Hva burde gjøres og recall?

Case 3. 16 år. Grønn karies distalt på 16, 26 og 13. Bra tannpuss. Pasient bruker fluorskyll og pusser morgen og kveld. Recall har vært på 24 måneder, ingen endringer fra sist.

Hva burde gjøres og recall?

LindaHei Linda


Dette blir eit tolkningspørsmål der man kan svare ulikt, men eg vil gi deg min tolkning.

Case 1: Informert, instruert og motivert foreldre og barn for tannpuss 2xdaglig og fluortabl, smørt med duraphat. Recall 4-6 mnd.
Case 2: Informert, instruert og motivert for tannpuss 2xdaglig og fluorskyll, tannsteinrens og puss, ktr av gingivitt og plakkprosent etter 2-3 veker. Recall om 6 mnd.
Case 3: Informert, rost for gode forhold og stanset karies, motivert for fortsettelse av dette, recall 12 mnd då 24 mnd var lenge.

Mvh Prestestien Tannlegepraksis
 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...