× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

fredag - 5 desember, 2014

Hei.

Jeg hadde en tann som sprakk og måtte trekkes i mai i år. I slutten av juni ble det satt inn en bro, og det har fungert ganske greit. Hadde en gang litt vondt, og følte at det var litt betent rundt broen, der tannen skulle vært, men etter noen dager med Corsodyl, var dette borte. I midten av november startet problemer igjen, men denne gangen er det mye verre og ikke helt samme smertene. Jeg belaster ikke denne siden ved spising, og smertene kommer fra samme området i underkjeven, men til tider forplanter de seg mot øret og til tennene i overkjeven. I natt våknet jeg to ganger av store smerter, men de går over etter en stund, og så kommer de tilbake. Jeg bruker nå også på Corsodyl, uten at det ser ut til å virke. Kan de ha kommet matrester under broen? Hva annet kan det evt være? Synes det er så rart at smertene kommer og går? Enkelte dager er de også helt borte? Håper på svar.

Laila

Kjære Laila!

Det er mulig at en av tennene som støtter broen har en infeksjon. Du må gå til din tannlege og han må ta et røntgen bilde av tennene og se om det er noen infeksjon der.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 5 desember, 2014

Jeg trakk en visdomstann nede for 10 dager siden. Tannlegen forespeilet meg at det skulle være en enkel prosedyre, men tok nok feil. Etter 2 timer med trekking fikk hun tannen ut. Hun sa at roten var bøyd og skled tilbake. Jeg opplevde veldig ubehag underveis, smerte men også frykt, veldig anspent. Jeg fikk mer bedøvelse underveis. Umiddelbart etterpå hovnet jeg opp i ansiktet og hals og hadde problemer med å åpne munnen mer enn 1,5cm. Jeg fikk imidlertid spist (suppe) på kvelden. Jeg ble fortalt at dette var vanlig og at jeg skulle holde meg rolig i 2 dager, men kunne trene som vanlig etter det. Iløpet av de 10 dagene etter trekkingen har hevelsen gått ned betraktelig, men det er fortsatt hovent og ømt i et område på 2-3cm på utsiden av tanngarden nede. Selve såret har grodd fint, tror jeg, med naturlige smerter, og stingene holder på å gå ut av seg selv.

Problemet mitt er at jeg fortsatt bare kan åpne munnen 1,5cm og jeg føler meg generelt i veldig dårlig form. Jeg går på jobb, men er fryktelig sliten og har feberfornemmelser på kveldstid i tillegg til sterk hodepine og vondt i kjeven. Etter en uke ringte jeg tannlegen og fikk komme tilbake for undersøkelse. Hun mente dette var en vanlig reaksjon siden jeg fikk mye bedøvelse under trekkingen og at jeg skulle vente til hevelse gikk helt bort, massere kjeven forsiktig og at det nok kunne ta opptil 2 uker før jeg kunne åpne munnen som før. Hun renset såret med en sprøyte og mente at hun ikke kunne se noe puss, og at det var bra. Jeg har naturligvis hatt problemer med å pusse tennene, men har pusset der jeg kommer til og brukt munnskyllevann og klorhexidin flittig i tillegg til saltvann. Grunnen til at jeg skulle trekke visdomstannen var at jeg hadde en infeksjon ca 1mnd før jeg trakk tanna. Jeg gikk på en antibiotikakur som skulle fjerne den. Jeg har også alltid hatt en klikkelyd i kjeven, men har aldri hatt noe ubehag i forbindelse med det tidligere.

På forhånd takk for hjelpen.


Kjære Pasient!

Det beste er at du tar kontakt med din tannlege og ber om en undersøkelse. Det er viktig at en tannlege tar en klinisk undersøkelse av deg.

Din tannlege har undersøkt såret og hun har sagt at hun finner ingen puss. Da er en infeksjon utelukket.
Videre nevner du at du har alltid opplevd en klikkelyd fra kjeven. Dette kan tyde på at du har et kjeveleddproblem. Din kjeve har tilsynelatende vært uten problem men når du har gått gjennom en lang behandling, spesielt en tanntrekking hvor du måtte gape opp høyt kan dette ha forverret tilstanden til din kjeve.


I tillegg kan sprøyte gi betennelse i tyggemuskulaturen og gi deg gapesperre i en tid.
Jeg tror i ditt tilfelle er det snakk om en kombinasjon av både kjeveleddproblem og betennelse i muskulaturen etter bedøvelsen.

Ta kontakt med din tannlege og be om hjelp, du kan blant annet få en bittskinne som kan gi litt lettelse i kjevene.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

fredag - 5 desember, 2014

Hei!


Kan man sove litt etter en tannlege time selvom bedøvelsen fortsatt er i og jeg har di dottene i munnen?


Chris Alexander


Kjære Chris

Du kan ta de dottene ut og sove. Bedøvelse skaper ingen problem for pasienter.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KAVIAN

 

fredag - 5 desember, 2014

Hei!

Eg var hos tannlegen igår og fikk plastfylling i en tann. Etter bedøvelsen gikk ut kjente eg dunking med en gang og dette har fortsatt. Legen sa det var normalt med ising men sa ingenting om dunking/verking. Eg reagerer ikkje på kulde/varme i den tannen, så tviler (håper ikkje) eg trenger rotfylling. Har også fått vondt i kjeven etter å ha måtte gapt så lenge (har liten munn) og trur fyllingen er for høy. Heldigvis skal eg tilbake imorgen og trekke en annen tann.. Skal høre om eg kan slipe ned den høye fyllingen og høre hvorfor det verker. Men ville bare få svar nå sånn at eg kanskje har noe å gå på

Trine

Kjære Trine!

Det er ikke uvanlig å ha smerte i kjeveledd etter en tannbehandling du kan ta Ibux i noen dager og dette vil gå over. Men den dunkende smerten du har etter fyllingen er noe annet. Du må ta det opp med tannlegen din og han må undersøke tannen på nytt.

Det kan dreie seg om en midlertidig betennelse i tannen som vil gå over etter kort tid. Hvis denne smerten vedvarer må tannlegen behandle tannen på nytt.

Med vennlig hilsen


Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...