× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

fredag - 21 november, 2014

Hei.

For 5 dager siden borret jeg en tann og fikk rotfylling i den. Fikk lokalbedøvelse på innsiden av kinnet (2stikk). Jeg har fått hvit sår/blemme der i området stikkene ble tatt. Ligger i mot den tanna som rotfyllingen ble tatt. Gjør vondt å smile. Hva kan dette være? Takk for svar.

Hans


Kjære Hans!

Dette kan være en inflammatorisk reaksjon enten på nålstikket eller bedøvelsesmiddelet. Det kan være ubehagelig i en kort periode men vil gå over snart.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

tirsdag - 18 november, 2014

Hei!

Jeg ha forstått det sånn at det ikke er ønskelig at det går for lang tid fra en tann er trukket til man får satt inn titanskruen til implantat. Hadde ukomplisert trekking av en jeksel og en molar, og det heler fint, og forholdene i kjevebeinet ligger visst godt til rette for implantat. Nå viser det seg at den kirurgen jeg er henvist til ikke kan gi meg time før det har gått fire og en halv måned etter trekkingen, og det synes jeg er litt uheldig. Bør jeg prøve å få time tidligere et annet sted?


Mie


Kjære Mie!


Hvis du må vente i køen hos en kirurg i fire måneder da er det helt greit om du tar kontakt med en annen kirurg. Men dersom din kirurg har bestemt at det skal gå 4 måneder før han setter inn implantaten så synes jeg at du bør vente så lenge. Du kan ta kontakt med klinikken og spørre dem hva er årsaken til denne forsinkelsen.
Det finnes noen implantat systemer hvor du kan sette implantaten umiddelbart etter trekking av en tann men det finnes andre systemer hvor man må vente på bentilheling før man kan sette inn implantater. Det er oral kirurgen som bestemmer hva implantat han vil bruke.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

tirsdag - 18 november, 2014

Hei

Fikk smerter 14 dager etter rensing av rotkanaler i bakerste jeksel. Hjelper det med antibiotika, for tannlegen sa det var veldig betent når hun renset opp. Skal tilbake om en uke å skjekke

Mette

Kjære Mette!

Om årsaken til smerten er infeksjonen så kan det hjelpe med antibiotika men om grunnen er betennelse
kan du bruke anti-inflammatorisk medisin (Ibux). Jeg vil tro at din tannlege har funnet ut at tannen har en betennelse og har utført en rotfylling hvor han har fjernet nervene. Dersom det er betennelse rundt tannen kan du ta Ibux.

Med vennlig hilsen
Hana Gilani

 

fredag - 14 november, 2014

Hei!

Eg har et spørsmål for alle sier til meg at det er klin umulig at noe slikt skal skje. Eg har nå vært hos tannlegen ikke en ikke to men 3 ganger å trukket den bakerste jekselen på høyre side og som om det ikke er ille nok så begynner det å komme ut en ny bit som gjør at eg merke irritasjon. Så det eg har kommet frem til er at muligheten er det at eg har hatt såpass liten plass i munnen at ikke alle tennene har fått kommet ut som de skulle, eller så lurer eg på om det har en sammenheng med at eg ble kalt haikjæft da eg var mindre ettersom eg hadde dobbeltanngarde enkelte steder når eg var mindre. sånn det er per i dag er ikke akkurat økonomien så god at eg har råd å dra til tannlegen så ofte og i tillegg er det noe eg skjemmes mye over, er det noe man kan få dekt eventuelt hos nav? og har dere noe formening om ka grunnen er til at eg ikke klare å bli helt kvitt de jekslene?

Unaturlig munn


Kjære pasient!

Vi får to sett med tenner. Det første er melketenner og det andre er permanente tenner som varer livet ut.
Tenner utvikles når man er et barn og den siste tannen som bryter frem er visdomstenner som kommer ut ved 20 årene.
Når et barn har melketenner har de samtidig permanente tenner rett under. Derfor har melketenner korte røtter for å gi plass til permanente tenner i kjeven.

Hvis du skal angivelig ha trukket tre ganger samme tann må du i så fall ha hatt to andre tenner under samme tann. Noe som er usannsynlig og kjeven din har ikke plass til tre tenner oppå hverandre. Det er verdt å nevne at en tann er ca. 2 cm i lengde.

Men det som skjer oftest når man trekker en tann er at nabo tannen kan bevege seg og fylle plassen til den trukne tannen. Spesielt skjer dette oftest med jeksler. Sannsynligvis har du trukket en tann og nabo tannen har flyttet på seg og står der den andre tannen stod og når du har trukket den andre tannen har du husket den første og nå tror du at du har en unormal munn. 

Jeg kan forsikre deg at du har helt normal munn og du kan smile og være glad.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...