× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

fredag - 7 november, 2014

Hei.

Jeg har vært hos tannlegen og trukket en visdomstann for en uke siden i underkjeven. Dette medførte en stort hull og da jeg var på kontroll i dag sa legen at han kunne se kjevebeinet mitt fra hullet. Legen satte meg opp på en time om to uker for å se hvordan det utvikler seg, evt. om han måtte lage en ny blødning for å lage en blodkoagulasjon over beinet. Jeg lurer på om det er for lang tid å gå med et åpent sår når beinet vises så lenge. Er redd for infeksjoner eller andre komplikasjoner

Brita


Kjære Brita!

Det er uheldig at kjevebeinet er eksponert over lang tid. Blodkoagel er nødvendig for at såret skal tilhele seg. Tannlegen kan skape blodkoagolasjon som kan dekke såret. Du kan ta kontakt med ham og be om hjelp.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 6 november, 2014

Hei

Jeg er en jente på 19 år som har levd med forferdelig vond og slitsom kjeve i snart et år nå.. Både kjeven, øret og en 6-års jeksel på høyre side er det noe rart med... Jeg har vært hos legen, på MR og hos tannlegen med dette.. Og tannlegen min tok bilder og undersøkte tannen jeg har mest vondt i. Han snakka om at på bildene så så han et stort mørkt område ovenfor røttene, men han snakka med en annen tannlege å kom frem til at vi skulle rotfylle den tannen.. Noe som var en grusom behandling.. Tar aldri en rotfylling igjen! Nå et det ca 3 måneder siden vi ble ferdig med rotfyllingen og tanna er ikke bedre, heller verre! Alt med den tanna er veldig vanskelig å forklare fordi det er ikke selve tanna som er vond det er noe høyere opp som jeg ikke ser.. Det pulserer og klør, og hvis jeg kommer nær det med noe varmt/kaldt gjør det sinnsykt vondt.. Tannlegen min er veldig flink med meg som pasient men han er ikke erfaren, han har nettopp gått ut av skolen.. Nå har jeg vært hos han igjen og da snakker han om at det kan være dette mørke området ovenfor røttene som kan ha skylden? Høres noe av dette kjent ut? Og er det sånn at denne tanna må trekkes da? Han snakker om at det mørke området er ganske så stort.. Det er jo kjedelig å ha rotfylt en tann og betalt i både smerte og penger for så å bare trekke den.

Jenta

Kjære Jenta!

Først må jeg si at din tannlege gjør helt sikkert en bra jobb og du må først og fremst henvende deg til han. Hvis jeg skal diagnostisere ditt problem må jeg undersøke deg klinisk.
Den rotfylte tannen kan ha en ekstra kanal som er veldig liten og er vanskelig å finne. Jeg anbefaler at du blir henvist til en endodontist og blir undersøkt.
De symptomene som du beskriver er forenelig med infeksjon i tannen og derfor mistenker jeg at det kan være en ekstra kanal som er ikke rotfylt.
Jeksler kan være vanskelige å rotfylle og ofte må vi henvise pasienter til endodontist, vi også.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 6 november, 2014

Hei

Jeg har et todelt problem. For det første sliter jeg med kronisk svimmelhet, og det er vanskelig for meg å komme meg til en tannlege. Jeg sliter blant annet med å kjøre/sitte på i bil, og jeg vil tro det er ganske ubehagelig å bore når jeg har det sånn. I mars skulle jeg fikse et hull hos tannlegen, men jeg opplevde en del smerter og ising til tross for bedøvelsen. Tannlegen sa at det var en del bakterier der, og hun la en midlertidig fylling for å få røttene til å trekke seg tilbake (tror jeg?). Så ble jeg kalt inn igjen etter fire måneder, men da var jeg blitt syk med svimmelhet. Jeg tror fyllingen falt ut for noen uker siden. Jeg klarte å komme meg til en lokal tannlege her hvor jeg bor for å få sett på det. Men det andre problemet mitt er at jeg sliter veldig med å få tatt røntgen hos tannlegen, og jeg møter relativt liten forståelse for dette. Jeg brekker meg lett, og har noen kjipe tannlegeopplevelser fra barndommen. Så han fikk ikke tatt bilde av meg, og jeg skal egentlig tilbake og prøve igjen. Jeg har fått en 5 mg Vival for å se om det kan hjelpe. Dere reklamerer med at dere tar panorama-røntgen. På tannleger jeg har snakket med hittil, har jeg forstått det sånn at dette ikke er et fullgodt alternativ til vanlig røntgen, og at jeg ikke kommer utenom dette. Hva mener dere? Jeg er veldig redd for at jeg må rotfylle tannen, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å komme meg gjennom en rotbehandling. Hvor lenge kan jeg gå rundt med en tann med et stort hull i? Jeg venter desperat på å bli bedre av svimmelheten, men det går veldig sakte. Tannlegen jeg var hos nå sist sa at det så egentlig bra ut, men han kunne ikke gjøre noe uten å ta røntgen. Jeg kunne egentlig tenke meg å ta en Postafen i tillegg til Vivalen hvis jeg klarer å komme meg av gårde til tannlege, sånn at jeg da kan tåle bevegelse litt bedre. Men vil jeg føle meg veldig dopet da?


Hilsen AKjære A!

Hvis du skal gjøre en rotfylling bør du ha intraoral røntgen. Det finnes noe som heter apeks-lokator, denne maskinen kan bestemme lengden på en rot uten å ta røntgen. Men før rotfyllingen avsluttes må tannlegen ta et bilde. Det går an å bruke en overflate anestesi som sprayes på munnslimhinnene, da vil det være lettere for pasienten å ha en film i munnen. Dersom det ikke lar seg gjøre kan man bruke en OPG maskin som har bitewing funksjon for å ta røntgen av jekselene men dette er ikke et bra alternativ heller. En rotfyllingen må være meget nøyaktig derfor må en tannlege helst bruke et intraoral bilde for å bestemme lengden på røtene.
Du kan bruke vival og se om den kan berolige deg og da kan tannlegen fulføre rotfyllingen uten problemer.


Ønsker deg lykke til med behandlingen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 3 november, 2014

Hei.

Jeg hadde regulering når jeg gikk på ungdomskolen og gikk derfor hos reguleringstannlege. Det han gjorde utenom det som gjalt selve reguleringen var å slipe ned de fremste tennene og hjørne tennene. Det har ført til at tennene mine (spesielt de to fremste fortennene oppe) iser i det området som ble slipt litt ned. Så Jeg lurte på om dette er normal praksis å slipe ned tennene.

Kristoffer


Kjære Kristoffer!

Nedslipning av tenner kan skje av forskjellige grunner for eksempel: estetiske, funksjonelle eller forebyggende. At du har ising i dine tenner tyder på at det indre laget av tannen, nemlig dentinet er eskponert. Dette laget er mer sensitiv. Du kan ta kontakt med din tannlege slik at de kan se nermære på tannen og ved behov kan de legge et tynt lag med fylling eller desensitizer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Hana Gilanizadeh

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...