× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

torsdag - 2 oktober, 2014

Jo, hei hei

Jeg har da akkurat flyttet ut hjemmefra og må betale regninger selv, og fortiden er jeg ikke den som bader i penger må jeg innrømme. Pappa har betalt for tannlege fram til jeg flytta ut, men en av kriteriene jeg måtte følge for å få lov til å flytte ut var å betale regninger selv. Så her sitter jeg med det som tannlegen kalte for 3. grads hull for rundt 4-5 måneder siden, og etter den timen har ikke jeg vært verdens flinkeste til å pusse tennene skikkelig, jeg har gjort det hver morgen og kveld, men ikke fult like lenge som jeg burde, og har sløva litt med fluorskyll også. De to siste månedene har jeg begynt å kjenne mer smerte, og det har begynt å ise. Så spørsmålene mine da er om hullet har utviklet seg til å bli større? Blir det MYE være om jeg røyker, snuser og spiser/drikker søtsaker? Og må jeg komme meg raskt til tannlegen? Jeg har egentlig ikke penger nok til det, men om det virkelig blir anbefalt får jeg vel heller leve fattig en stud da

Hilsen anonym 17


Kjære 17 år gamle anonym kunde!

Du har rett til fri tannbehandling inntil du blir 18 år. Min anbefaling er å gå til den nærmenste offentlige tannhelsetjenesten og få den nødvendige behandlingen du trenger.
På svar til spørmål om hull blir større må jeg si ja, de blir større og det er fornuftig å ta hånd om dem så snart som mulig. Søtsaker kan forårsake mer hull men du kan fortsatt spise dem med måtehold. Snusing har ikke mye effekt på tenner men de kan være skadelig for tannkjøttet.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 26 september, 2014

Hei!

For et par dager siden begynte jeg å kjenne litt ubehag bakerst i kjeven og oppdaget at visdomstennene mine var på vei ut. Jeg kan se at de begynner å stikke frem både over og under på venstre side in munnen. På høyre side har jeg ikke merket noen ting enda.
Jeg begynte fort å få vondt på innsiden av kinnet rett ved der de nye tennene er. Spesielt den øverste tannen er veldig skarp og kinnet mitt blir klemt mellom tennene mine, noe som gjorde det ganske vondt etterhvert. Jeg klarer ikke å tygge noe som helst uten at det gjør vondt. Vil dette gå over etterhvert, eller er det noe jeg burde gå til tannlegen med?

Takk!

Elise 21

Kjære Elise!


Visdomstenner
kommer vanligvis ut i din alder. Dette kan medføre smerte og/eller ubehag. Ofte går det over av seg selv men av og til kan smerten vedvare. Du bør bestille en time hos din tannlege for å sjekke visdomstennene.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

onsdag - 24 september, 2014

Hei

Når jeg var liten klarte jeg å brekke min høyre melketann på midten, jeg var heldig å ikke få en "blå" tann, å hadde også den delen som ble brukket av! Jeg gikk til tannlegen å limte den på, etter en stund knakk den igjen men denne gangen fikk jeg plastikk (kun på den halve delen som var brukket). Men med tiden så har det blitt misfarging på tannen å limen begynner å syns! hva koster det å skifte ut den halve delen?


Natalie


Kjære Natalie!


En slik behandling koster ca. 1200,- kr hos oss. Men det kan hende at du trenger en krone eller fasett for best resultat og det vil koste 5500,- kr. Du kan sjekke prisene på tannlegetjenester over hele Norge på www.hvakostertannlegen.no 
Der har alle tannleger lagt ut sine priser.


Lykke til

Med hilsen


Tannlege Kawa Kavian
 

onsdag - 24 september, 2014

Hei!

Jeg lurer på hvor lenge man kan ha en midlertidig fylling. I sommer var jeg på akutten p.ga betennelse i en tann. Hadde hovnet opp i halve ansiktet og var nummen og fæl. Nerven i tanna ble da fjernet, jeg fikk et bakteriedrepende lag innerst i tanna og en midlertidig fylling. Fikk også rensa kanalene. Etter å ha gått på antibiotika i en uke forsvant betennelsen og tanna er nå grei. Fikk ikke noen informasjon om hvor lenge man kan ha en midlertidig fylling før man bør bytte den ut, så har dere noe svar på dette? Hvis det ikke haster vil jeg nok vente litt, da jeg foreløbig er fattig student på det siste studieåret.

Takk for svar.

ÅC

Kjære ÅC!

Det de har gjort for deg på akutten er en rotfylling. En rotfylling gjøres i to seanser. Første gangen fjerner tannlegen nerven og renser i kanalene og legger antibiotika i dem. Etter to uker kan pasienten ha rotfyllingen fulført.

Det høres ut som du har gjort første seansen men ikke fulført rotfyllingen. Derfor
bør du gå til en tannlege og fulføre rotfyllingen. Den midlertidige fyllingen kan da skiftes til en permanent fylling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...