Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 21 januar, 2018

Hei!

2 av mine tenner (de på hver sin side av fortennene) vokste aldri ut så langt som de skulle. De vokste sent ut igjen og så bare stoppet de litt over halvveis av lengden på fortenna. Dette er ikke ett veldig stort problem men er nok til at jeg aldri smiler med tennene og det påvirker selvsikkerheten min. Så det jeg lurer på er om det er mulig å forlenge de uten no store operasjoner?

Ingeborg

Kjære Ingeborg!

Det går an å gjøre noe med dem. De kan enten forlenges ortopedisk eller ha en krone på hver av dem. Ta kontakt med en tannlege og be om hjelp.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 21 januar, 2018

Hei.

En ungdom jeg kjenner på 16 år har trukket to jeksler, en på hver side av munnen. Han får ofte vondt i munnen når han spiser og klarer ikke å tygge mat på en god måte. Han har hatt det slik i flere år. Skoletannlegen vil ikke sette inn bro, protese eller finne en annen løsning. Kjeven er godt utviklet, kanskje fullvokst allerede. Hvordan kan jeg hjelpe gutten?

Erik

Kjære Erik!

Denne gutten må gå til en oral kirurg for en undersøkelse. Han må undersøkes klinisk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 10 januar, 2018

Hei.

Jeg trakk en to visdomstenner på samme dag for over tre uker siden. Men jeg har hatt smerter som kommer og går i overkjeven der jeg trakk, i tillegg har jeg masse hardt og seigt slim nesten oppe ved nesa som jeg nesten ikke får harka opp.

Engen

Kjære Engen!

Du kan ha fått bihulebetennelse etter tanntrekkingen i overkjeven. Du må undersøkes av din fastlege eller tannlege og dersom du har bihulebetennelse må du bruke saltvannspray i nesen i noen uker.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 10 januar, 2018

Hei!

Jeg hadde regulering Når jeg var yngre, hvor den ble tatt av mens jeg gikk på ungdomsskolen. Ene fortannen flyttet seg litt skrått etterhvert, hvor jeg har opplevd at dette har blitt plagsomt den siste tiden. Virker som om den har flyttet seg mer ut. Tannen ved siden av har derimot flyttet seg innover, noe som fører til at jeg skjærer meg i leppa på fortanna. Den tannen som har flyttet seg innover er øm om jeg dytter innover på den, men ikke så øm når jeg dytter utover. Samtidig er den litt løs. Hva kan dette være? Det har jo vært slik i en del år så vidt jeg vet, men først den siste tiden jeg har lagt merke til det. Det er flaut å smile og alt, fordi det synes så godt! Kan ikke se noen spesielle fargeforandringer. Så hva er dette, og har jeg krav på noe?Kjære Deg!

Når en tann står alene for seg og ikke i tannrekken kan belastningen på denne tannen være noe mer enn de andre eller den kan få skjev belastning. Dette kan være årsaken bak den ømheten du føler.
Dessverre har du ingen rettigheter i følge folketrygden. Du kan få en ny runde med regulering men da må du betale for behandlingen.
Du kan be om å bruke invisalign som er usynlige tannreguleringer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart