× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

mandag - 13 oktober, 2014

Hei!

Jeg har vært og fjernet en visdomstann i overkjeven, og merker et ganske stort hull opp til bihulen. Jeg tok bihuletesten hos tannlegen etter fjerning, og man hørte tydelig at det kom luft ut av hullet men tannlegen ville ikke tro meg. Hullet er såpass stort at jeg kan puste gjennom det. Da puster jeg som om jeg skulle pustet med nesa, bare at jeg holder meg for nesa. Skal jeg bare la det være, og vente til det lukker seg?


M


Kjære M!


Når en tannlege trekker jeksler i overkjeven kan det oppstå en forbindelse til bihulen. Dette er ikke farlig men tannlegen må sy over tannkjøttet ellers kan du få bihulebetennelse eller infeksjon. Dette hullet som er der vil ikke gro og vil bestå.
Jeg anbefaler at du tar straks kontakt med din tannlege og ber om å få sydd over såret. Du må i tillegg få antibiotika for å forhindre infeksjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 12 oktober, 2014

Hei!

har rotfyllt en jeksel, men fyllingen har detti ut etter kun 2-3 dager , to ganger etterhverandre,, hva kommer det av?


Cathrine


Kjære Cathrine!


Når en tannlege holder på å rotfylle en tann legger han midlertidig fylling mellom seansene. Det finnes forskjellige midlertidige fyllinger men de aller fleste er svake fyllinger som kan lett dette ut. En annen årsak kan være at lite tannsubstans er tilgjengelig for den midlertidige fyllingen å feste seg til. Uansett er det ikke uvanlig at temporære fyllinger svikter. En løsning kan være å få en krone med stift etter at du er ferdig med rotfyllingen.

Lykke til med behandlingen

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


 

torsdag - 9 oktober, 2014

Hei!

Fjernet en visdomstann for 2uker siden. Fikk beskjed om å kontakte tannlege 1uke etter operasjon for å fjerne sting og dren. Har ikke hatt tid til dette på grunn av ny jobb. Nå har stingene blitt borte av seg selv, har da også drenet borte? Er det nødvendig for meg å ta kontakt med tannlege

Mats


Kjære Mats!

Ja. Grunnen er at stingen kan skjule seg under tannkjøttet og du vil få en infeksjon på sikt dersom den står.
Derfor er det lurt å ta en tur til din tannlege og få den sjekket.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 8 oktober, 2014

Hei!

Dersom man har en visdomstann som ikke plager en. dvs den er der, men merker ikke noe til den. Er det noe man da "må" fjerne? Går til en tannlege idag som sier den bør fjernes, selv om den er "rolig" og jeg ikke merker noe til den. jeg har fjernet en annen visdommstann for et par år siden som hadde kommet opp og presset på nabotannen, så den tok jeg. har hat irritasjon og "vokseigjen" smerter fra hullet som kom etter jeg fjernet den til tider, og da synes jeg derfor at det er best å ikke fjerne visdommstannen som ikke plager en. Enig?


Visdomstanndamen.


Hei Visdomstanndamen!

En visdomstann kan tilsynelatende ligge i "ro" men allikevel skape problem for pasienten.
Hovedregelen er å la en visdomstann være i fred dersom den ikke skaper noe problem, men hvis det er hull i visdomstannen eller den har fått tannkjøttsykdom er det greit å trekke den.

Du må spørre tannlegen din hva er årsaken at han/hun anbefaler trekking av tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...