× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

tirsdag - 5 august, 2014

Heisann! Jeg har en datter på 19måneder som har begynt å få gule tenner. Dette er helt øverst. Vi pusser tennene morgen og kveld og spiser ikke mye søtt. Både jeg og samboeren min har gode, sterke tenner. Kan det være noen spesiell grunn til hun får det? Er som regel øverst ved tannkjøttet. Har vi kanskje ikke pusset godt nok der? Har også hørt at antibiotika kan påvirke gule tenner da hun fikk det i forbindelse med en lungebetennelse. Burde vi ha tatt oss en tur til en tannpleier?

Mia


Kjære Mia!


En antibiotikakur kan forårsake misfarging av tenner når tennene dannes under tannkjøttet. Dette er avhengig av hvor lenge og når denne kuren ble gitt til deres datter.

Men deres datter kan også ha naturlige gule tenner. I alle fall kan dere ta en tur til enten en tannlege eller en tannpleier for å konstatere hva årsaken til den gule fargen er. Dersom denne fargen sitter dypt vil børsting ikke fjerne denne misfargingen. Men dere trenger ikke å være bekymret, fordi hennes permanente tenner vil ikke være påvirket av en antibiotikakur i en så tidlig alder. De begynner å dannes litt senere i livet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

mandag - 4 august, 2014

jeg datt på sykkel for ca 5 uker siden og landet på haken, fikk slått ut 1 fortann i overkjeven og de 2 ved siden av var så løse at de måtte trekkes, på den ene sitter rota igjen og der er det snakk om stift og krone og så tannimplantat for de 2 andre. Det var kun de tenne som ble skadet, men det jeg plutselig har blitt så redd for er at det kan komme skader på de andre tennene i etterid pga dette? tannlegen har tatt masse undersøkelser og bilder og mener jeg ikke skal bekymre meg for det. Er redd for å få problemer med tenne resten av livet, har også lest mange skrekk historier og rotspissbetennelse der man får rotfylt og satt på kroner.

M.BKjære M.B!

Hvis tannlegen din har hatt en grundig undersøkelse av dine tenner og har anbefalt å ha en krone med stift på den roten da er det en bra behandling.

Tannlegen din vil først gjøre en rotfylling av denne roten og deretter tilpasser han en stift og sementerer den i kanalen. En krone kan komme på plass etterpå. En slik løsning har meget bra resultat og kan stå i flere år uten problem.

Du må huske at du har krav på trygderefusjon fordi du har vært involvert i en ulykke. Dette gjelder alle de tennene som har vært skadet i denne ulykken.

Dersom denne roten skaper problem i fremtiden, er det veldig lett å fjerne den og gi deg et implantat. Dersom tannlegen din har vurdert denne roten til å være bra nok for en krone da ville jeg stolt på ham/henne.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

søndag - 3 august, 2014

Har over lengre tid kjent smerter i tennene når jeg spiser godterier og sjokolade. Kan fint sutte på kjærligheter og drikke brus uten å kjenne noe. Det er heller ingen smerter når jeg spiser vanlig mat, kun når jeg tygger på noe søtt. Smertene er intense og konsentrert ved hjørnetennene. Det går raskt over. Av og til kommer de etter første bit, andre ganger kan jeg spise en god del uten å kjenne noe. Forøvrig har jeg flere ganger spist f. eks kaker uten å merke noe. Har hatt det slik de siste to årene cirka, uten at smertene har forverret seg fra da. Kan vel også nevne at jeg snuser og merker tannkjøttet har trukket seg en del tilbake. Når jeg sier jeg har hatt det slik i to år er det kanskje ikke overraskende at jeg ikke er så glad i å dra til tannlegen. Finnes det kanskje noe svar som gjør at jeg slipper å ta turen omsider?

H.S


Kjære H.S!

Tenner har små porer på overflaten. Disse små porene har direkte forbindelse med nerven. Antall porer og størrelse på dem kan variere avhengig av hvor på tannen de ligger. Porene ved tannhalsen skaper oftere sensitivitet hos en pasient. Grunnen er at nerven er mye nærmere overflaten ved tannhalsen. Disse porene er væskefylte og forandringer i væskeforhold eller trykk kan skape reaksjon i nerven. Sjokolade kan ha effekt på væskeforhold i disse porene.
Hvis du bestiller en time hos din tannlege kan han/hun bruke noe på tannen for å stoppe sensitivitet i tannen. Du kan også bruke flourmunnskyll som kan hjelpe mot sensitivitet.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

søndag - 3 august, 2014

Hei! For litt over en uke siden slå jeg tannen min da jeg skallet hodet i asfalten. Jeg fikk slått godt i en framtann. Blødde ikke og ikke er tannen løs. I dagene etterpå har det liksom vært litt nummenhet i tannen- ikke vært så veldig vond egentlig. I dag så jeg plutselig at det hadde blitt misfarging på tannen- og den har vært veldig vond og værket i hele dag... Kan det bety at det blir bedre "liv" i tanna nå? Eller hva er det som gjør at den har blitt så vond nå? Var til tannlegen att i dag og han kunne ikke se at noen nervebånd var avrevet, så han var optimistisk ! Men når jeg var der , var det ikke så mye værking som det ble utover dagen...

Anne

Kjære Anne!

Når du har slått den fronttannen har den fått rystelse nok til at det har påvirket blodtilførselen til tannen. Misfargingen kommer nok fra en indre blødning i tannen. En slik indre blødning kan skape betennelse i nerven og derfor har du smerte i tannen i ettertid. Hvis denne betennelsen ikke går tilbake og tannen fortsetter å ha smerte må du gjøre en rotbehandling, der tannlegen vil fjerne nerven. 

I alle fall trenger du en nærmere undersøkelse av tannen hos din tannlege. Din tannlege må finne ut om denne betennelsen er på vei tilbake eller ikke. Hvis betennelsen er på vei tilbake da er det ikke nødvendig med noe rotfylling. Men hvis denne betennelsen blir verre eller forblir som den er, da vil du trenge en rotfylling av tannen.

Behandlingen er meget enkel, og tannlegen din kan lett hjelpe deg. Lykke til.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...