× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 24 september, 2014

Hei

Når jeg var liten klarte jeg å brekke min høyre melketann på midten, jeg var heldig å ikke få en "blå" tann, å hadde også den delen som ble brukket av! Jeg gikk til tannlegen å limte den på, etter en stund knakk den igjen men denne gangen fikk jeg plastikk (kun på den halve delen som var brukket). Men med tiden så har det blitt misfarging på tannen å limen begynner å syns! hva koster det å skifte ut den halve delen?


Natalie


Kjære Natalie!


En slik behandling koster ca. 1200,- kr hos oss. Men det kan hende at du trenger en krone eller fasett for best resultat og det vil koste 5500,- kr. Du kan sjekke prisene på tannlegetjenester over hele Norge på www.hvakostertannlegen.no 
Der har alle tannleger lagt ut sine priser.


Lykke til

Med hilsen


Tannlege Kawa Kavian
 

onsdag - 24 september, 2014

Hei!

Jeg lurer på hvor lenge man kan ha en midlertidig fylling. I sommer var jeg på akutten p.ga betennelse i en tann. Hadde hovnet opp i halve ansiktet og var nummen og fæl. Nerven i tanna ble da fjernet, jeg fikk et bakteriedrepende lag innerst i tanna og en midlertidig fylling. Fikk også rensa kanalene. Etter å ha gått på antibiotika i en uke forsvant betennelsen og tanna er nå grei. Fikk ikke noen informasjon om hvor lenge man kan ha en midlertidig fylling før man bør bytte den ut, så har dere noe svar på dette? Hvis det ikke haster vil jeg nok vente litt, da jeg foreløbig er fattig student på det siste studieåret.

Takk for svar.

ÅC

Kjære ÅC!

Det de har gjort for deg på akutten er en rotfylling. En rotfylling gjøres i to seanser. Første gangen fjerner tannlegen nerven og renser i kanalene og legger antibiotika i dem. Etter to uker kan pasienten ha rotfyllingen fulført.

Det høres ut som du har gjort første seansen men ikke fulført rotfyllingen. Derfor
bør du gå til en tannlege og fulføre rotfyllingen. Den midlertidige fyllingen kan da skiftes til en permanent fylling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 18 september, 2014

Hei!

Jeg har i dag trukket en rotfylt tann. Den har aldri vært helt god og rotfyllingen gjorde jeg nok for ca 4 år siden. Det har vært forsøkt å fjerne betennelsen med antibiotika, til ingen nytte. Jeg har fått betennelsen i kjeven. Jeg var hos spesialist og han anbefalte ikke operasjon pga en nerve som lå nærmed. Det hele endte med at jeg i dag trakk tannen. Tannlegen viste stor forundring over at fargen på roten var helt svart. Hun klarte ikke forklare hvorfor den var svart. De pleide ikke være det. For meg virket det ut som om hun ikke hadde sett dette før og jeg ble litt satt ut. Jeg spurte flere ganger. Hun sa bare at det hadde vært en alvorlig betennelse der. Og jeg lurte på om det er derfor tannroten var svart og om dette er vanlig etter lang tids betennelse? Jeg ble egentlig litt engstelig for andre sykdommer, men tror ikke jeg må gå å tenke på det så mye. Bare jeg kan få ett klart svar. Håper dere kan hjelpe meg! På forhånd takk.


Kari


Kjære Kari!

Når en tannlege rotfyller en tann bruker de noe for å forsegle rotfyllingen. Dette materialet heter sealer og blir misfarget med tid. Derfor er rotfylte tenner ofte misfarget eller ser svarte ut. Du kan ta det med ro du har ingen alvorlig sykdom. Tannen har nok hatt en betennelse men nå er den ut og du trenger ikke å være bekymret lenger.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 17 september, 2014

Hei, jeg har en siste jeksel i underkjeven ( 46) hvor tannbenet nå er så langt nede at det er under delingspunktet til røttene. I tillegg er det betennelse rundt røttene. En tannlege mener denne har for dårlig prognose til å rotfylles og bli påsatt krone. En annen mener den kan reddes ved rotfylling, krone og så til slutt lage en tunnel mellom røttene slik at jeg kan rengjøre under tanna via denne. Tanna er ikke vond, men jeg kjenner at det er noe galt på gang og jeg blør lett når jeg pusser litt hardt. Hva mener dere om problemstillingen - både faglig som økonomisk. Jeg risikerer jo to større omkostninger, ved at jeg evt. allikevel må trekke og erstatte med implantat.

Jeg har diagnoser både hyposalvia og marginal perio og har allerede 6 implantater - til nå vellykket.

Jeg steller i dag tennene svært nøye og har sluttet å røyke for 2 1/2 år siden.

Vennlig hilsen Bente


Kjære Bente!

Du sier at du har diagnosen marginal periodontitt. Dette er tannkjøttsykdom. Jeg trenger å vite om du går til behandling for din tannkjøttsykdom eller ikke? og om du har fått kontroll over sykdommen?

Du nevner at du har sluttet å røyke og at du har bedre hygiene nå. Dette er bra men sykdommen kan fortsatt være der i latent form og god hygiene er nødvendig.
Dersom tann 46 har grei med bein-nivå og er stabil er det ingen grunn å trekke og erstatte den med en implantat. Når en pasient har diagnosen marginal periodontitt er dette en kontraindikasjon på å ha implantatbehandling.

Jeg kan ikke uttale meg om de implantatene som du har. Du sier at de er vellykkede, men en klinisk undersøkelse må til for å konstatere om en implantat er vellykket eller ikke. Du kan gjerne ha peri-implantitt uten å vite det selv. Fordi implantater vil ikke bli løse men de vil falle av dersom de har tannkjøttsykdom og dette kan skje uten forvarsel. Jeg lurer på hvor lenge siden du fikk dine implantater og evt. hvor i kjeven sitter de?

Dersom du mister en tann pga tannkjøttsykdom kan du få refusjon fra HELFO for den tapte tannen. Dette gjelder bare front tenner til og med tann nr. 5, men ikke jeksler. Erstatningen kan enten være en fast bro eller protese og ikke implantat.

Nå har jeg verken din sykehistorie eller har undersøkt deg. Hvis jeg skal jeg deg et riktig svar trenger jeg å undersøke deg klinisk.
Økonomisk er å ha en rotbehandling og en krone mye gunstigere en implantatbehandling. Dersom det er mulig å ha implantater er de gode løsninger i det lange løp.


Jeg håper det har vært til hjelp

Med hilsen

Tannlege Kawa Kavian


 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...