× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

tirsdag - 9 september, 2014

Hei! Var uheldig og fikk slått ut 3 fortenner i sommer. Var hos kjevekirurg i går for å sette inn implantater, men når han åpnet tannkjøtte var kjeven mer skadet enn de trodde, han måtte skrape bort litt av kjeven for å "rette opp". Han mente da at jeg ikke var egnet for implantater pga det ikke kom til å bli noe bra løsning og mente heller at en tannbro var beste løsningen for meg! Ble veldig lei meg for da må jo 3 friske tenner slipes ned!! Blir da nervene i de tenne ødelagt? Og er det lettere å få hull i disse tennene under broen? Blir den satt opp under tannkjøtte så ikke bakterier kommer inn ovenfra? Og er det sånn at kjevebeinet kommer til å krympe der det mangler naturlige tenner så broen kan synke eller ramle ut? Og holder en bro lenge? Kan de nevnt byttes hvis den blir ødelagt om noen år? Er bare så redd for å få problemer med munn og tenner resten av livet pga dette! Hilsen veldig bekymret gutt!


Simen


Kjære Simen!Implantat er en bedre løsning enn bro. Men hvis det er umulig å gjøre implantat da er bro helt ok løsning. Hvis du absolutt vil ha implantater er det fortsatt mulig å gjøre det.

Dersom kjeven din er ikke klar for implantat nå, kan det gjøres en beintransplantasjon eller så kan kirurgen bruke en masse som blir til bein og kjeven din vil være klar om 6 måneder til et år. Da kan kirurgen sette implantater i kjeven din. I mellomtiden kan du gå med en protese.


Nå er det slik at jeg ikke har undersøkt deg og kan ikke uttale meg med sikkerhet, men regner med at det lar seg gjøre allikevel.

Når det gjelder bro er det som sagt helt ok løsning dersom det gjøres på rett måte. Å ta vare på friske tenner er alltid en prioritet men av og til må en tannlege bore i dem. Jeg er sikker på at det din tannlege eller oralkirurg anbefaler den beste behandlingen for dine tenner.


Dersom du ønsker å ha en ny vurdering kan du be om å bli henvist til en annen oralkirurg og si at du heller kan vente på få implantater senere.

Din tannlege kan lage en protese til deg som du kan gå med som midlertidig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 4 september, 2014

Hei! Hadde på mandag 01.09 en rotspissamputasjon. Det er sydd igjen og som forventet er det hevelse og smerter. Men i dag når jeg bare skulle se til at det ikke lå matrester i stingene la jeg merke til at såret som er sydd igjen ikke "henger sammen". Altså at når jeg beveger veldig lite på kjeven når jeg ser på stingene, så ser jeg at det i mellom to sting er åpent enda.

Kan det være at såret holder på å gro, men at hver side av den delen hvor det blir glippe, har grodd, og dermed ikke vil gro sammen slik som det skal - og dermed føre til at det blir åpent der?

Fikk og litt lite informasjon vedrørende smerte. Har nesten ikke vondt i kjevebeinet eller der hvor rotspissen lå, men smerten og hevelsen er nå hovedsaklig rundt det området hvor jeg så at det nå da er litt åpent mellom stingene. Skal inn til sjekk på tirsdag, men bør jeg kontakte tannlege i morgen eller fredag hvis ting ikke bedrer seg?


Marius


Kjære Marius!


Når en tannlege syr et sår er det ønskelig å føre kantene på såret så tett mot hverandre som mulig, og helst skal vevet være som det var før operasjonen. Men det er ikke alltid lett å oppnå et slikt resultat. Men kroppen kan allikevel tilhele seg og kan modulere sårområdet. Dette kan skje selv om såret er åpent.

Å ha smerte etter en rotspissamputasjon er ikke uvanlig og det vil komme uansett hvordan en sting er satt. Du bør ta smertestillende som Ibux og gå til din tannlege på fredag.


God bedring

Med hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 4 september, 2014

Hei! Jeg er ei iente på 25 år, som fremdeles har en melketann som ikke har falt ut enda, som nå har blitt hull i eller råttner, så den synger nok på siste verset. Problemet mitt er det at dette er tannen på høyre side ved siden av fortennene oppe, så den er jo svært synlig, så det å bare trekke den er uakutelt, da jeg ikke har lyst til å gå rundt som en hillbillie.. Men å sette inn nye tenner koster jo oftest ekstremt mye penger. Men så leste jeg ett sted at man kan få dekket noe som het "forstyrrelser i tannutvikling", kan dette gå under det, da det er en melketann som ikke hadde noen etterkommer? Mangler forsåvidt en tann på den andre siden også,men forsi pappa ikke hadde råd til regulering for meg da jeg var ung, så har da den tannen som skulle være bortforbi den slått seg til rette på skått, så det er vel lite som kan fikses på uten reggis? Så lurer jeg litt på om det er noen spesiell grunn til at man mangler tenner som skal komme ut? Kan det ha noe sammenheng med at jeg er prematurbarn f.eks? Eller er det bare sånt som skjer? Og så synes jeg det er så utrolig flaut, men jeg har ikke hatt råd til å dra til tannlegen etter jeg fylte tyve, så har ikke vært hos tannlegen siden da, også fordi jeg har voldsomt tannlegeskrekk fordi de tennelgene jeg hadde via skolen var helt forferdelige å ha med å gjøre. Men ja, så jeg vet at jeg har etpar hull til og en tann som burde trekkes, ooog visdomstenner som har begynt å vokse oppe, men de er det ikke noen problemer med, enda ihvertfall.. Men det jeg lurer på er om det er dumt å bare be om en oversikt på alt som må fikses, og så ta litt etter litt, så jeg ikke må ut ned en million på en gang, da jeg ikke har verdens beste inntekt..


Marthe


Kjære Marthe!

Hvis du har en melketann i fronten er det sannsynlig at den permanente tannen som skulle erstatte melketannen mangler. Du har en tilstand som heter agenesi. Agenesi betyr manglende tann.
HELFO dekker kostnadene forbundet med behandling av agenesi i fronten. Jeg anbefaler at du tar kontakt med en tannlege og får en undersøkelse av dine tenner som kan konstatere problemstillingen.

Videre nevner du at du har tannlegeskrekk. Denne tilstanden må undersøkes og du bør henvises til psykolog for behandling av din tannnlegeskrekk. Dersom du har høy tannlegeskrekk og denne tilstanden har gått utover dine tenner er det anledning å få behandlingen dekket gjennom trygdeloven. I så fall må du ha en erklæring fra din psykolog angående din tannlegeskrekk. En klinisk undersøkelse må understøtte din tannlegeskrekk.

Du har rett til å få et kostnadsoverslag fra en tannlege før behandlingen starter. Jeg vil anbefale at du tar først kontakt med din fastlege og bli henvist til en psykolog angående din tannlegeskrekk. Be om en utredning av din tannlegeskrekk og få en erklæring fra din psykolog. Du vil du få mesteparten av din tannbehandling dekket gjennom HELFO under innslagspunkt 14.

Jeg håper dette har vært til hjelp.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 1 september, 2014

Hei

Har en treåring som har fått hull på baksiden av fortennene, grunnet. Amming.Jeg har ammet i god tro fordi jeg har lest at det reduserer faren for hul fordi det nøytralisere spyttet,( har veldig dårlig samvittighet) er innkalt om seks mådnder for å se om vi må legge en flylling. Men disse fyllingene sitter jo dårlig.finnes det private tannleger man kan gå til som har bedre teknologi som gjør at fyllingene sitter bedre, slik han unngår stor hull i disse tennene og kanskje unngår å trekke de.Jeg pusser selvsagt tennene på han, har nå kjøpt en tosidig børste er det bra?Hilsen bekymret mor

Hilsen bekymret mor


Kjære bekymret mor!


Melketenner er litt svakere enn permanente tenner og de kan lettere få hull. Du gjør ingenting galt ved å amme din unge.

Den offentlige tannhelsetjenesten gjør en bra jobb for unger. De bruker glassionomersement som er et bra fyllingsmateriale
. Vi i privat sektor bruker det samme materialet for unger. faktisk den offentlige tannhelsetjenesten har bedre erfaring med unger enn oss på privat sektor. Siden de har ansvaret for unger og tar imot dem daglig. 

Når det gjelder børsting av tenner kan tosidig tannkost være et bra hjelpemiddel men vanlig tannkost er grei nok. Bare du husker å børste tennene for ungen din to ganger daglig med flourtannkrem.

Lykke til


Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...