× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

tirsdag - 5 august, 2014

Hei, i september 2013 ble nest bakerste jeksel på venstre side (nede) fylt med meget stor fylling. Tannlegen mente at den egentlig skulle rotfylles, men gjorde det ikke allikevel. I februar i år fjernet jeg visdomstennene på begge sider (nede). Da tannlegen skulle sette bedøvelse på venstre side, traff han en nerve. Etter trekkingen har jeg slitt med ubehagsfølelser, prikking, murring, irritasjon osv. på venstre side (i kinnet, i tenner, på tungen). Jeg har trodd ubehaget kanskje var den store fyllingen, men nå har to tannleger sett på bildet av tannen. Begge er enige om at tannen ikke behøver å bli rotfylt ved dette stadiet. Kan jeg ha fått en nerveskade på grunn av tanntrekkingen? En av tannlegene holder teorien for sannsynlig. De råder meg til å avvente situasjonen noen måneder. Hvor lang tid vil det ta før den eventuelle nerveskaden går over? Hva er kjennetegnene på en slik skade ved tanntrekking? Kan jeg gjøre noe selv? På forhånd takk for svar.


AD


Kjære AD!


Ut fra den beskrivelsen som du gir meg høres det ut som det har skjedd en liten skade på nerven etter ekstraksjonen/trekkingen. Den skaden har mest sannsynlig skjedd pga bedøvelsen. Når en tannlege gir bedøvelse i underkjeven skjer det av og til at han treffer nerven direkte, og da vil bedøvelsen påvirke nerven eller nålen kan skade nerven fysisk. Noen bedøvelser er litt sterkere enn de andre, og dersom en tannlege treffer direkte på nerven kan dette forårsake en del symptomer hos pasienten. En slik skade på nerven tar litt tid før den tilheles.

Tannleger tar røntgenbilde før de trekker en tann. Jeg regner med at tannlegen din har tatt røntgen før han trakk dine visdomstenner. Videre vil jeg tro at din tannlege har forsikret seg om at visdomstennene hadde passe avstand fra nerven i underkjeven. Dersom det skjer en skade under selve trekkingen er det vanligvis nerven som blir avrevet når tannlegen drar tannen ut. Men dette fører til tap av følelse i underkjeven, noe du ikke har.

Jeg regner med at de to andre tannlegene ville finne ut om den andre tannen som du har nevnt, trenger en rotfylling eller ikke. Hvis de er av den oppfatning at tannen er sunn og ikke trenger en rotfylling da vil jeg akseptere deres vurdering.


Lykke til og god bedring

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 5 august, 2014

Jeg fikk beskjed om at jeg hadde svangerskaps gingvitt hos tannlegen i dag. Tannlegen informerte meg om at jeg måtte være flink å bruke tanntråd og fluor skyllemiddel , det kunne utvikle seg slik det babyen fikk betennelse , stemmer dette?

Caroline


Kjære Caroline!

Gingivitt er tannkjøttbetennelse og det er ikke uvanlig hos gravide kvinner. Men jeg har aldri hørt eller lest i noen vitenskapelig artikkel at en tannkjøttbetennelse hos ei gravid kvinne skal ha påvirket barnet. Jeg skal ta kontakt med mine kolleger på universitetet i Bergen og spørre dem også angående effekten av periodontitt/tannkjøttsykdom hos gravide. Men jeg kan forsikre deg at babyen din er trygg og hun/han vil ikke ha noen betennelse pga din gingivitt.  

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


 

tirsdag - 5 august, 2014

Heisann! Jeg har en datter på 19måneder som har begynt å få gule tenner. Dette er helt øverst. Vi pusser tennene morgen og kveld og spiser ikke mye søtt. Både jeg og samboeren min har gode, sterke tenner. Kan det være noen spesiell grunn til hun får det? Er som regel øverst ved tannkjøttet. Har vi kanskje ikke pusset godt nok der? Har også hørt at antibiotika kan påvirke gule tenner da hun fikk det i forbindelse med en lungebetennelse. Burde vi ha tatt oss en tur til en tannpleier?

Mia


Kjære Mia!


En antibiotikakur kan forårsake misfarging av tenner når tennene dannes under tannkjøttet. Dette er avhengig av hvor lenge og når denne kuren ble gitt til deres datter.

Men deres datter kan også ha naturlige gule tenner. I alle fall kan dere ta en tur til enten en tannlege eller en tannpleier for å konstatere hva årsaken til den gule fargen er. Dersom denne fargen sitter dypt vil børsting ikke fjerne denne misfargingen. Men dere trenger ikke å være bekymret, fordi hennes permanente tenner vil ikke være påvirket av en antibiotikakur i en så tidlig alder. De begynner å dannes litt senere i livet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

mandag - 4 august, 2014

jeg datt på sykkel for ca 5 uker siden og landet på haken, fikk slått ut 1 fortann i overkjeven og de 2 ved siden av var så løse at de måtte trekkes, på den ene sitter rota igjen og der er det snakk om stift og krone og så tannimplantat for de 2 andre. Det var kun de tenne som ble skadet, men det jeg plutselig har blitt så redd for er at det kan komme skader på de andre tennene i etterid pga dette? tannlegen har tatt masse undersøkelser og bilder og mener jeg ikke skal bekymre meg for det. Er redd for å få problemer med tenne resten av livet, har også lest mange skrekk historier og rotspissbetennelse der man får rotfylt og satt på kroner.

M.BKjære M.B!

Hvis tannlegen din har hatt en grundig undersøkelse av dine tenner og har anbefalt å ha en krone med stift på den roten da er det en bra behandling.

Tannlegen din vil først gjøre en rotfylling av denne roten og deretter tilpasser han en stift og sementerer den i kanalen. En krone kan komme på plass etterpå. En slik løsning har meget bra resultat og kan stå i flere år uten problem.

Du må huske at du har krav på trygderefusjon fordi du har vært involvert i en ulykke. Dette gjelder alle de tennene som har vært skadet i denne ulykken.

Dersom denne roten skaper problem i fremtiden, er det veldig lett å fjerne den og gi deg et implantat. Dersom tannlegen din har vurdert denne roten til å være bra nok for en krone da ville jeg stolt på ham/henne.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...