× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 30 juli, 2014

Hei:)har gått hele sommererån med konstante smerter i kjeven/tann. Vært til tannlege 2 ganger og sist ble tanna nærmest en bro jeg har midlertidig rotfyllt, men smertene er der fremdeles , har også vært til lege og gått på 3 antibiotikakurer som ikke virker..har smerter som gir hodepine som er slitsomt, tannlegen sier han ikke finner noen annen årsak så han rotfylte tanna skal tilbake om 14 dager, eneste som hjelper er ibux, hva kan det være?

Bettan

Hei Bettan!

Hvis tannlegen din har bare åpnet tannen og lagt på en midlertidig fylling, uten å ha gjort rotfyllingen, kan det være årsaken til din smerte.

En rotfylling gjøres over to seanser, hvor de åpner kanalen/-ene og legger antiobiotika i dem. Ved neste besøk vil tannlegen rotfylle tannen. Dersom din tannlege har gjort den første seansen vil jeg tro at tannen vil roe seg ned. Smerten som du opplever kan også være forårsaket av noe annet. For eksempel kjeveledd.

Du må undersøkes nøye av din tannlege for å finne årsaken til din smerte.

Vennlig hilsen Kawa

 

tirsdag - 29 juli, 2014

Heisann. Det er litt ovr en mnd siden jeg var hos tannlegen og borra. Fikk også fylling. Jeg har hatt problemet med tennene siden. Jeg sa ifra at noe var galt og det eneste jeg fikk som svar var at jeg måtte bruke tanntråd. Jeg klarte ikke spise eller drikke siden det var så vondt. Jeg gikk til en annen tannlege i går og hun beskrev at jeg hadde veldig betennelse i roten og måtte rotfylle. Dette kan skje med de andre tennene jeg borra også. Har lyst til å klage og evnt. Få pengene tilbake. For å rotfylle pga fyllingen dems og at de ikke bryr seg er helt uaksetabelt !

Hvordan gjør jeg dette?

hanna20

Hei hanna20!

Det er ikke uvanlig at en tann kan verke etter at en tannlege har fylt den. Hvis et hull er veldig dypt kan det hende at nerven får betennelse av den grunn og kan verke senere selv om tannen er fylt.

Jeg har ikke undersøkt deg tidligere, og har ikke dine røntgen tilgjengelig, men jeg antar at du har hatt litt dype hull og det kan ha vært årsaken til den ettersmerten som du har opplevd.

Jeg vil anbefale deg å få svar på dette av den nye tannlegen, og evt. kan hun veilede og hjelpe deg hvis det er grunn for å klage.

Vennlig hilsen Kawa

 

mandag - 21 juli, 2014

Hei dere svarer til Kristine at det er vanlig å legge midlertidig fylling på rotfyllinger, men hvorfor er det slik? Vil det ikke bli dyrere for pasienten å komme flere ganger og fylle flere ganger? Jeg har en midlertidig fylling som har stått i nesten to år. Bare etter noe uker var den både brun og misformet (hakkete av jekslene oppe) men jag har lukket øynene siden jeg ikke liker tannlegestolen så godt. Jeg vet jeg skulle tilbake men det ble aldri... Hva kan gå galt hvis jeg ikke skifter denne? Tannen i seg selv har vært helt fin kjennes det ut som.

Geir

Hei Geir!

Etter at tannlegen har avsluttet en rotfylling kan det bli nødvendig å revidere den etter kort tid pga smerte eller hevelse. Derfor velger tannlegen å legge en midlertidig fylling først. Hos oss koster det ingenting ekstra å ha en midlertidig fylling. Hvis rotfyllingen er vellykket kan pasienten så bestemme om han/hun vil ha en krone, eller en permanent fylling.

Vennlig hilsen Kawa

 

lørdag - 19 juli, 2014

De siste månedene har jeg hatt problemer med en tann, og vært hos tannlegen flere ganger. Forrige gang rotfylte hun tannen min, og anbefalte at jeg skaffer en krone på den ved neste time i august.

Det er ca. fem uker siden jeg rotfylte tannen, og fyllingen har allerede blitt en god del ødelagt. Jeg vurderer å bare få den trukket, da tannlegen sa at den består mer av fylling enn av tann nå, og en krone koster mer enn det jeg har råd til. Så jeg lurer på hva som egentlig lønner seg her. Jeg aner dessuten ikke hva som skjer i ettertid av en tanntrekking - må jeg operere inn en falsk tann (eller vokser det på magisk vis opp en ny en)? Er det dessuten vanlig at fyllinger tåler så lite som min har gjort? Har jeg rett til noe erstatning?

Kristine

Hei Kristine!

Det er vanlig at tannlegen legger på en midlertidig fylling etter at rotfyllingen er avsluttet. En midlertidig fylling er ikke like sterk som en vanlig fylling, og er ikke ment å stå mer enn en kort periode etter rotbehandlingen.

Vi anbefaler at pasienter skal ha en krone etter en rotfylling. Grunnen er at tannen/tennene svekkes av rotfyllingen. Hvis din tannlege anbefaler å ha en krone på denne rotfylte roten vil jeg råde deg til å følge anbefalingen.

Hvis du ønsker å trekke tannen spørs det hvor tannen står. Dersom du ønsker en tann der senere vil det koste mer, fordi du må enten ha en bro eller implantat. Begge løsningene er mye dyrere enn en krone.

En krone som er festet på en rot kan være en meget bra løsning. Dersom tannlegen gjør en god jobb vil denne kronen kunne vare i flere tiår.

Vennlig hilsen Kawa

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...