× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

lørdag - 3 mars, 2018

Jeg har ikke råd til å gå til tannlegen. Kan man få regning okså gå på nav? For er dem som styrer min økonomi

Tom
Hei Tom.

Ved trang økonomi kan man i visse tilfeller få støtte til tannbehandling av NAV. Då må man først få undersøkelse hos tannlege som kan gi deg eit kostnadsoverslag over nødvendig behandling. Denne undersøkelsen må ein betale sjøv. Deretter leverer du kostnadsoverslaget til NAV og søker om dekning for nødvendig behandling. Dersom den godkjennes vil du også få dekket undersøkelsen.

Ta gjerne kontakt hos oss for ein uforpliktende undersøkelse.


Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.


 

lørdag - 3 mars, 2018

Hei!

har en visdomstann som ligger til sånn at den ikke kommer opp, og tannlege anbefalte å fjerne den hos spesialist, men sier at siden den ligger nede ved en nervekanal så kan man være uheldig å bli nummen og få skadet nerve. Om jeg ikke fjerner den, vil tannen skjøl kunne skade nerven eller er det kun viss kirurgen gjør fell? Lurer på om jeg skal la den være, har ikke hatt noen problemer me dem til nå.

Julie


Kjære Julie

Dette er vanskelig å svare helt konkret på uten å ha sett tannen, men jeg skal prøve å svare deg likevel. Visdomstannen vil ha liten sannsynlighet for å skade nerven dersom den ligger uberørt. Men dersom den er komt halveis frem vil det vere en fare for at du får infeksjon her, og i noen tilfeller kan den også skade nabotann. Da velger man å fjerne visdomstannen forebyggende. Men man må alltid vurdere fordeler mot ulemper ved fjerning av visdomstenner. Noen ligger litt vanskelig til og kan derfor vere i nærheten av nerven og man henviser derfor til spesialist som er dyktig til å fjerne disse med minst mulig komplikasjoner. Dersom tannlegen din har anbefalt å fjerne den kan det vere lurt å iallefall ta undersøkelsen hos spesialisten å høre hvordan han vurderer faren for å treffe nerven. 

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen

 

onsdag - 28 februar, 2018

Hei!

Jeg er nyutdannet tannlege, og har en 19 åring som har begynt å gnisse tenner om natten. Jeg kan se begynnende attrisjonsskader. Pas ønsker bittskinne. Vil myk eller hard bittskinne være best? hvilke fordeler har hard via myk. Og har pas krav på refusjon?

Tannlege

Kjære Kollega!


Jeg foretrekker myk på innsiden og hard utpå. Tannteknikere kan lage dem nå myk på innsiden og hardt utpå. Dette tar beste fra begge sider.
Et av problemene med hardt bittskinne er at de kan av og til skape smerte for tenner fordi de fungerer som ortopedisk plate. Eller de passer rett og slett ikke inn. Da må man slipe veldig mye før den passer inn. Men da risikerer man at den sitter løs. Den myke har fordelen at den passer inn uten noen justeringer, men den er ikke like slitesterk som en hardt bittskinne.
 Når det gjelder refusjon du kan kontakte HELFO angående saken men jeg tror det går an å søke refusjon for hans behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei!

Har akkurat fjernet tannstein, men bak på tennene i underkjeven er det som det er sandpapir, har fått blemmer på tunga. Går dette bort?

Heia47

Kjære Heia47.

Tannlegen bør polere tennene dine etter fjerning av tannstein. Muligens har de ikke polert dine tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...