× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

fredag - 23 mars, 2018

Hei!

Jeg har hørt at man ikke skal trene etter å ha operert ut tenner, siden økt puls/sirkulasjon gir økt sjanse for å blø fra såret. Men jeg lurer på om det er farlig å trene etter et slikt inngrep, om det kan gi noen uheldige komplikasjoner (bortsett fra at man blør litt ekstra underveis og etterpå)? Er det snakk om store mengder blod? Er det eventuelt noen grep man kan gjøre for å minske blødningen hvis man trener etterpå?

Ingvild

Kjære Ingvild!

Når man trekker en tann er det et åpent sår like stor som tannen. Dette såret må ha ro for å lukke seg. Blødning fra dette såret er ikke farlig men kan forsinke tilhelingen. Så lenge du er ung og frisk er det ikke farlig om du blør fra et slikt sår. Men hvis såret skal tilheles må det først få ro for at blodet koagolerer seg og legger seg på toppen og deretter vil prosessen med tilheling starte.
Er du absolutt nødt til å trene kan du allikevel gjøre det men da må du renge med at det tar noe lenger før såret lukker seg. Men jeg vet ikke om det er veldig behagelig å ha rennende blod i munnen mens man trener?

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

fredag - 23 mars, 2018

Hei

Er det noen lover og regler som bidrar spesielt til vern av barn og unge innvandrere/ barn av innvandrerforeldre?

Omar

Kjære Omar!

Alle barn i Norge har samme rettigheter. Det er ingen særbehandling som gjelder for barn av innvandrer familier.
I alle fall ikke ved tannbehandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 22 mars, 2018

Hei!

Er snus farlig for tennene? Snuser hver dag.

Mvh, Sindre.

Kjære Sindre

Snus er først og fremst skadelig for munnslimhinner. Det er ikke direkte farlig for tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 22 mars, 2018

Heisann!

Jeg har spiseforstyrrelse. Lurte hvilke problemer dette kan gi for tennene mine? Kan tannlegen min se om jeg har spiseforstyrrelse? Og hvilke råd hadde du gikk til meg med spiseforstyrrelse? Håper du kan finest detaljert svar

Jente17

Kjære Jente17

Spiseforstyrrelse kan innebære oppkast til tiders. Oppkast inneholder magesyre og den er meget sterk. Det kan forårsake syreskader på tenner generelt.
En diet som er variert og sunt er viktig for å ta vare på tenner. Dersom noen skulle ha spiseforstyrrelser kan deres immunforsvar være noe svekket. Spytt inneholder antistoff og dette produseres og kommer ut av tannkjøttlommer hvor de bekjemper skadelige bakterier. Dersom immunforsvaret er svekket kan bakterier forårsake både hull eller betennelse i tannkjøttet. Derfor er det normalt å se tenner med hull hos folk som har spiseforstyrrelse.
Denne tilstanden må helst komme under kontroll før den skader tenner.

Med vennlig hilsen
Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...