× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

lørdag - 31 mars, 2018

Hei igjen, takk for forrige svar!

Er det også snakk om et så åpent sår når tannen opereres ut? Tannpleieren sa at man syr noen sting. Er det snakk om så mye blod at det renner i munnen hvis pulsen stiger? Skjønner dette også kan være individuelt, men jeg aner ikke hva som er innenfor normalvariasjonen Hvor lang tilheling må man regne med etter en slik operasjon? Det er snakk om visdomstann i underkjeven. Og hvor lang tid kan det ta hvis såret ikke får total ro?

Ingvild


Kjære Ingvild!

Tilheling er en prosess som trenger ro. Du må ta det med ro i noen dager og alt vil bli bra. Nå kommer vårt svar veldig sent og jeg tror alt må være bra nå.

Håper du slipper å trekke flerer visdomstenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

lørdag - 24 mars, 2018

Hei!

Min sønn på 12 år har regulering og oppdaget plutselig idag at høyre fortann var blågrå. Har ikke slått den som han husker og pusser ekstremt nøye. Han spiste forøvrig mye blått godteri på kino igår. Men har pusset godt og brukt corsydol nå. Tannlege vakt der vi bor er stengt

Vipsen


Hei Vipsen

Dersom ei tann skifter farge mot det blågrå kan det tyde på at nerven i tannen er død, og at denne må rotfylles. Dette kan vere pga eit tidligere traume (altså slag mot tannen), evt pga tannreguleringskreftene er for sterke for tannen. Dersom tannen har hatt eit tidligere traumer er også tann meir sårbar for forandringer som oppstår under tannregulering. Dersom dykk har pusset godt etter inntak av snop skal ikkje tannen vere farget grunnet dette. Viss ikkje sønnen din har smerter haster ikkje dette i helga, men eg ville tatt kontakt med tannlege eller kjeveortoped på tirsdag for ein undersøkelse. 

Lykke til.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.

 

fredag - 23 mars, 2018

Hei!

Hva er orthopantomografi? Er det vanlig at tannlegen tar dette når man skal fjerne tatt kirurgisk, eller gjøres det kun i spesielle tilfeller? Ser på kostnadsoverslaget at tannlegen har tenkt å ta denne når jeg skal fjerne visdomstann, men skjønner ikke hva som er hensikt med det, og det koster 450 kr.


Kristin

Kjære Kristin!

Orthopantomografi eller OPG er et panoramisk røntgen bilder som viser alle tenner med røtene og bihuler og kjevebein og meste av øvre del av ansiktet i et og samme bilde.
Dette bildet kan være en bra hjelpemiddel når man trekker spesielt visdomstenner. Grunnen til at man ikke bruker små røntgen bilder er at for å få alle strukturer rundt visdomstannen er det lettere med en OPG.
Når en tannlege trekker en visdomstann må han/hun forsikre seg at dette ikke medfører komplikasjoner for pasienten. Komplikasjoner som skade på nerver eller andre strukturer som bihuler. Tannen rotform er også av interesse for tannlegen. Med et slikt bilde kan man se alt og det er da lettere å prosedere med behandlingen.
Dessverre er et slikt bilde dryt og kostnaden kan variere hos forskjellige klinikker. 450 kroner er en rimelig pris for et slikt bildet. Det koster mer hos oss.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 23 mars, 2018

Hei!

Jeg har hørt at man ikke skal trene etter å ha operert ut tenner, siden økt puls/sirkulasjon gir økt sjanse for å blø fra såret. Men jeg lurer på om det er farlig å trene etter et slikt inngrep, om det kan gi noen uheldige komplikasjoner (bortsett fra at man blør litt ekstra underveis og etterpå)? Er det snakk om store mengder blod? Er det eventuelt noen grep man kan gjøre for å minske blødningen hvis man trener etterpå?

Ingvild

Kjære Ingvild!

Når man trekker en tann er det et åpent sår like stor som tannen. Dette såret må ha ro for å lukke seg. Blødning fra dette såret er ikke farlig men kan forsinke tilhelingen. Så lenge du er ung og frisk er det ikke farlig om du blør fra et slikt sår. Men hvis såret skal tilheles må det først få ro for at blodet koagolerer seg og legger seg på toppen og deretter vil prosessen med tilheling starte.
Er du absolutt nødt til å trene kan du allikevel gjøre det men da må du renge med at det tar noe lenger før såret lukker seg. Men jeg vet ikke om det er veldig behagelig å ha rennende blod i munnen mens man trener?

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...