Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 13 desember, 2017

Hei.

Jeg skal nå den 19desember igjennom en omfattende tannbehandling i narkose på 6timer Da skal det trekkes, rotfylles og settes inn inplater ++ å alt dette i overmunnen. Jeg gruver stort og er redd for tiden i tannlegestolen og tiden etterpå så spør litt her for og muligens få litt svar .. Jeg har utviklet stor tannlege skrekk grunnet traumer fra barndom og dårlig behandling fra tannlege som barn. Utførte slankeoperasjon 2014 noe som også gjorde til att tennerne ble meget nye dårligere.

Spm 1: kan jeg forvente store smerter etter tannlegebehandlingen?

Spm 2: hvor lenge må jeg vente med og kunne spise og drikke alkohol?

Spm 3: er det fare for betennelse etterpå ettersom det er så mye som skal gjøres på en gang?

Spm 4: kan implantater falle ut og bli mye misslykket ?

Håper på svar !

Anonym.

Kjære Anonym

Smerte kan oppstå dersom tennene er veldig skadet fra før og karies er nær nervene. Det er litt avhengig av hvor bra du har tatt vare på dine tenner. Tannleger stopper karies men av og til kan en tann bli betent selv etter en fylling. Jeg kan ikke forutsi om du vil ha smerte eller ikke etter en slik omfattende behandling. Dette er helt individuelt og hver tann må vurderes for seg. Jeg har ikke muligheten å se på dine tenner derfor har jeg ikke muligheten å fortelle deg om du vil få smerte eller ikke.

Jeg regner med at du har ikke akutt behov for å drikke alkohol like etter operasjonen. Hvis du venter til dagen etter så skal det går bra.

Som sagt betennelse er ikke avhengig av mengde arbeid som gjøres på tenner men tennenes tilstand før behandlingen. Dersom du har veldig nedkarierte tenner kan det være fare for betennelse i tenner etter behandlingen.

Implantate er veldig sensitive mot røyking. Dersom du ikke røyker vil det gå bra. Røyking er en kontra indikasjon på implantatbehandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 12 desember, 2017

Hei!


Jeg er overbitt og skjærer tenne. Biter kun ned på ene siden, burde hatt tannregulering som ung. Men fikk ikke for tannlegen så ikke skjevheten, nå er tennene så slitte at det gjør vondt å tygge. Er dette noe man har krav på å få dekket?

Lille My

Kjære Lille My

Du har krav på tannregulering når du er barn. Dette gjelder ikke lenger etter at du fyller 18 år.

Du kan ta kontakt med en kjeveortoped angående dine tenner og be dem hjelpe deg men jeg er rimelig sikkert at du får ikke noe dekket gjennom folketrygden.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 12 desember, 2017

Hei!

Sønnen min på seks år har mistet begge fortennene opp. Den ene vokste ut etter 5 mnd, men nå har det gått 9 måneder siden han mistet den andre og den permanente tanna har fremdeles ikke vokst ut. Skoletannlegen sier at dette er normalt, men kan ta det opptil ett år eller lenger før en permanent tann vokser ut? (Det har ikke vært noe tannskade inne i bildet i forbindelse med dette).

Anniken

Kjære Anniken

Det er normalt at tenner blir sene etter at melketenner er felt kan det ta litt tid før permanente tenner erstatter dem.

Når dere er hos tannlegen neste gang kan de ta et bilde av tannen for å se på den permanente tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 6 desember, 2017

Hei

Hvis man ser på nettet så kan man se at flere og glere lager tannkrem selv med natron og bakepulver. Hvordan påvirking har egentlig natron og pakepuler på tennene våre?

Lise

Kjære Lise!

Mekanisk rens av tenner er den viktigste delen av tannbørstingen. Jeg hadde problem å bruke tannkrem i to år men klarte meg helt fint så lenge jeg børstet veldig godt rundt tennene mine.
Natron og bakepulver kan virke som slipemiddel og derfor kan folk bruke dem av og til i steden for tannkrem.
Tannkrem inneholder fluor og dette veldig viktig for å forhindre hull i tenner. Derfor må du alltid ha noe tannkrem i din daglige tannhygiene ellers må du tilføye fluor med fluor tabletter eller skyllemiddel.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart