Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 26 oktober, 2017

Hei

Jeg er uføretrygdet etter kreftsykdom, har i flere år brukt skinne pga av at jeg biter tennene sammen for hardt under søvn, mulig pga seksuelt misbruk i barne + tenårene , har jeg da krav på dekning fra det offentlige når tennene løsner og må trekkes ? Har trukket en tann , men har tre til som er løse.

Siveline

Kjære Siveline

Gnissing av tenner vil ikke føre til løsning av dem. Vanligvis er det tannkjøttsykdom som løsner tenner.
Hvis du har gnisset tenner da må du ha sliteskader på tannfasetter. Dersom tenner trekkes pga tannslitasje kan du få dekket halv parten av behandlingen under folketrygden. Men da må tannlegen kunne dokumentere at du har store slitasjer på dine tenner.
Dersom du har hatt tannkjøttsykdom og har mistet tenner av den grunn kan du få dekket utgifter gjennom folketrygden også.
Det beste er å gå til en tannlege og finne ut om du har noen rettigheter. Jeg kan ikke diagnostisere ditt problem og kan ikke si noe konkret om din sak.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 25 oktober, 2017

Hei!

For to år siden fikk jeg to plasttenner oppå de originale tennene mine fordi de var så små, og jeg hadde rett og slett en supersnill skoletannlege som spurte om jeg ville ha det. De to tennene jeg snakker om er de som er på hver side av fortennene, så jeg har en plasttann på hver side. Det jeg lurer på er om disse kan falle av (om limet kan bli dårlig slik at de ikke sitter fast), eller om jeg bør bytte dem ut om noen år e.l.? Jeg er fryktelig nervøs for dette, for jeg elsker det nye smilet mitt og vil ikke risikere å miste det.

Takk på forhånd!

Jente 20

Kjære Jente 20

Det er ikke noe du skal være redd for. Dersom de faller av vil du få raskt en ny time hos en annen tannlege og de kan festes på plass i løpet av en uke. Du har forresten rett til trygd når du skal behandle disse to tennene.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 23 oktober, 2017

Hei!

Hadde en pasient som hadde vondt etter visdomstrekking i underkjeven(48). Da jeg eksaminerte området, var det en del matrester i socketen, og det luktet. Kan årsaken være at hun ikke renser godt? Hva annet kan hun gjøre for å forbedre smertene?

På forhånd takk.

En kollega

Kjære Kollega

Det er vanskelig for pasienten å rense socketen etter en tanntrekking. Vanligvis sys tannkjøttet etter en visdomstanntrekking men det er nå litt sent å gjøre det. Dessverre det vil ta litt tid før dette tilheler seg. I mellomtiden bør hun unngå røyking, skylle lett med corsodyl.
Hvis dette ikke tilheler seg må du kanskje gripe inn ved å sy socketen for å lukke såret. Men dette er sjelden nødvendig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

mandag - 23 oktober, 2017

Hei!


Det jeg lurer på , for 12 dager siden var jeg å borret et hull i en jeksel oppe på venstre side. Dyp fylling . Det som nå er at jeg har vondt enda etter det . Har fått utelukket betennelse, men er sår i tannkjøttet etter den metallringen som brukes når tanna bygges opp igjen . Det dunker og er sikkelig vondt om kvelden og natta når jeg legger meg ned . Det er da det kommer. Hvor lenge skal jeg gå rundt å ha vondt?

Frisk 81

Kjære Frisk 81

Det høres ut som denne tannen kan ha en betennelse og må ha en ny undersøkelse. Dersom denne smerten vedvarere kan denne tanne ende opp med en rotfylling. Du må ta kontakt med tannlegen din og ha en undersøkelse av tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart