Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

lørdag - 3 juni, 2017

Hei.

Jeg har alltid hatt problemer med tennene, mistet de fleste jeksler (har 8 tenner igjen i overkjeven, alle foran) og 10 nede, alle foran. Har også veldig smalt overbitt, ca 12 mm, og fikk ikke regulering som liten. Dette sliter veldig på selvtillitten. er alltid veldig tørr i munnen, og er munnpuster. røyker ikke. har tannlegeskrekk så jeg har unngått å dra dit fordi jeg er så flau over hvordan det ser ut. I overkjeven er det røtter som står igjen etter de knekkte tenna, men det gjør ikke vond. spørsmålet mitt er, er dette noe jeg ev kan få dekket av nav? jeg har lyst på usynlig regulering for å ikke ha problemer med bittet, og ev få satt inn nye tenner så det ikke synest når jeg smiler.

Krepsen 78

Kjøre 78!

Det høres ut som du har ...

 
Les mer...
fredag - 26 mai, 2017

Hei!

Jeg har fra barndommen av skeive tenner ( de går liksom på skrått , slik at i den ene enden dekker fortenner mer tenner i underkjeve en på andre siden). Dette er en skeivhet som kun er på fortenner. Det er vanskelig å forklare uten å sende bilde. Lurer på om skallfasetter på fortenner kan klare korrigere skeivhet, eller er det tannregulering, evt kjeveoperasjon som må til?

Oksana

Kjære Oksana!

Beste behanldingen er å ha regulering av dine tenner. Skallfasetter er noe som kan skade tennene dersom tennene er sunne og har ingen fylling fra før.

Ta kontakt med en kjeveortoped eller din tannlege. Det finnes nemlig en behandling som heter invisalign. Dette kan tannleger også tilby sine pasienter.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa ...

 
Les mer...
fredag - 26 mai, 2017

Hei.

Ene fortanna oppe er rotspissamputert for mange år tilbake. En fylling i tanna er nå falt ut. Kan man Borre i denne tanna igjen som sikkert er svekket.? Og kan denne mista fyllingen utvikle karies?

Vekten69

Kjære Vekten69!

En rotspissamputert tann er svekket som du vet. Men det går an å borre i den og det er mulig å legge fylling i den også.
Hvis en fylling detter av en tann kan karies angripe tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
fredag - 26 mai, 2017

Hei!

Jeg har diagnosen Sjøgrens Syndrom og derfor munntørrhet. Min tannlege søker ikke HELFO for refusjon når jeg må reparere tenner med tidligere karies. Jeg har flere jeksler med krone som det har vært betennelse i før rotfylling. Nå har den ene kronen delt seg og falt av, har jeg krav på refusjon?

Liv

Kjære Liv!

Sjøgrensyndrom forårsaker munntørrhet men om en slik munntørrhet har ført til økt karies aktivitet eller ikke må den behandlende tannlegen svar på.
Generelt er det et krav om at spyttproduksjonen må ha gått ned til en viss mengde som er angitt i folketrygdboken. Hvis din spyttmengde ligger under den angitte mengden kan du ha krav på refusjon for din tannbehandling.
Om behanding på dine tenner kan omfattes av ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart