× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

søndag - 25 februar, 2018

Hei!

Jeg har nylig vært hos tannlegen og fått kostnadsoverslag på mitt oppsamlede behandlingsbehov. To av tennene mine skal rotfylles. Jeg har vært til én behandling. Jeg spurte om tennene var rotfylt, men fikk til svar at de ikke var det. Den ene hadde tannlegen lagt en midlertidig fylling i. Den andre hadde hun laget en «god toppfylling» på, så den var klar for rotfylling. Etter litt googling, er jeg svært forvirret. Hva er poenget med en tannfarget fylling FØR tanna er rotfylt? Jeg tror hun har renset kanalene, men det ble ikke brukt noe gummiduk som jeg også ser overalt at er vanlig å bruke. Den ene tanna har en byll ved seg, men jeg har ikke fått antibiotika. Den føles også løs. Dette var den også før første behandling. Behandlingen var veldig røff. Jeg har blåmerker og hevelser i tannkjøttet. Er det «bare meg», eller virker dette som en litt merkelig behandling?

På forhånd takk for svar.

Fredrikke

Kjære Fredrikke

Jeg kan ikke konkret svare på hva har skjedd med dine tenner. Det er tannlegen din som må informere deg om behandlingen og eventuelt hvilke tenner som må rotfylles og hvilke må bare fylles.
Bruk av gummiduk er en bra ting. Det vil sikre en bedre kvalitet når man rotfyller tenner. I sjeldne tilfeller kan det være vanskelig å bruke en slik duk, men den må brukes i den grad det er mulig.
Man skal helst ikke fylle en tann ferdig for så gjøre rotfyllingen. Det vil bare skape ekstra arbeid for tannlegen. Men det kan hende dette er bare en misforståelse og at tannlegen har gjort jobben riktig men unnlatt å informere deg. Vennligst spør tannlegen din om dine bekymringer. Han/hun vil svare deg med glede.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei!

Skal ha presentasjon om tannrote. og i den anledning lurte jeg på hva forskjellen på å ha ett hull og det å ha tannråte er? For meg hørest det ut som det samme.. takk på forhånd

Emma

Kjære Emma!

Tannråte og hull er to forskjellige måter folk beskriver karies i tenner på.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 25 februar, 2018

Hei.

Jeg har nettopp lest at man ikke bør ha et tannimplantat (av gull) i nærheten av en amalgamfylling. Dette fordi det ville være med på å øke kvikksølvdampingen. Er det noe sannhet i dette? Jeg har nettopp fått et slik tannimplantat på en av jekslene, tett ved en amalgamfylling. Har i tillegg fått fjernet en del amalgamfyllinger tidligere, og leser nå at dette skal gjøres ved bruk av div utstyr for sikkerheten til pasienten. Dette har jeg aldri opplevd eller fått noen som helst informasjon om at det er farlig å fjerne slike fyllinger. Det ble borret ut som vanlig, uten noe spesiell avtrekk eller annet. Føler dette er veldig ubehagelig og tenker jeg må sjekke med andre enn min egen tannlege for å få svar.

Ståle

Kjære Ståle!

Det er bra om tannlegen har et avtrekk når de fjerner amalgam fyllinger. Men det er ikke et absolutt krav. Sugen som tannlegen bruker vil fjerne mesteparten av amalgam fyllingen og debris som kommer når man borer en amalgam fylling.
En gull fylling må ikke være i kontakt med en amalgam fylling. Husk de må ikke ha kontakt. Fordi da amalgam fyllingen vil ruste.
Implantater lages ikke i gull de er titan eller andre legeringer som ikke ruster. Du sikkert mener gull krone eller gull fylling.
Hvis du har både amalgam fylling og gull fylling på en og samme tann er det da et problem men dersoom du forskjellige tenner har hver sin fylling er det ikke farlig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 22 februar, 2018

Hei!

Jeg datt og slo den ene fortanna mi for to uker sia. To dager etterpå var jeg hos tannlegen og tok bilder. Den så fin ut, med hele nerver rundt rota. Nå har jeg enklere for å bite sammen fordi tanna er ikke så øm lenger, Det eneste er at det iser veldig om jeg drikker kaldt vann eller kommer ut ikulda. kan dette gå vekk av seg selv, bør jeg vente litt med å gå til tannlegen, siden jeg var der for to uker sia? Det var veldig dyrt med den første sjekken og jeg er redd han sier jeg bare må vente til det går over og betale like mye som forrige gang.

Eva

Kjære Eva!

Muligens har tannen en betennelse etter episoden. Du kan ta betennelsesdempende medisin som Ibux og se om dette går av seg selv. Du kan ta kontakt med tannlegen dersom det blir verre.

Med vennlig hilsen

Tannlege KAWA Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...