× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

søndag - 28 januar, 2018

Hei.

Jeg lurer på om jeg kan få støtte av HELFO for tannhelsen min. Jeg har to tenner som har knekt. Og den ene begynner å gjøre vondt nå. Jeg har hatt mye problemer med akkurat den tannen og vurderer å trekke den. Jeg har sykdommen MS og går på noen medisiner. Den ene medisinen jeg går på, gir munntørrhet. Jeg er ikke veldig plaget med det, men merker det til tider. Så er det noen sjangs for meg å få søkt om hjelp til tannlegen?

Lill Anette Eid


Kjære Lill Anette Eid!

Munntørrhet må forårsake høy karies aktivitet hos pasienten og tannlegen din må ha observert deg i minst et år. Unntaket fra observsjonen er dersom du har veldig lave verdier av din spytt. Tannlegen din må utføre en test og dersom han/hun finner for lave verdier vil du være berettiget tannbehandling under refusjon fra HELFO.
MS gir ikke grunnlag for støtte fra HELFO og det samme gjelder medisinbruk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 28 januar, 2018

Hei!

Jeg har tannfasetter på fortennene oppe og nede. Helt fra dag en føltes bittet for høyt og jeg sa ifra til tannlegen. Jeg fikk beskjed om at det nok bare var uvant pga mine egne tenner hadde vært så skadet. Jeg har nå gått med konstante smerter i kjeven, og det eneste som hjelper er å tvinge underkjeven litt frem, da gjør det ikke vondt lenger. Jeg får ikke bitt sammen som før tannbehandling . Fortennene oppe er mye tykkere bak enn mine egne var og 4 fortennene nede er lengre. Det har gått 5 år med smerter og behandling av musklene i kjeven/betennelser. Må jeg betale på nytt for at det samme tannlegekontoret sliper de ned?

Elisabeth


Kjære Elisabeth!

Det koster ingenting å slipe tenner så lenge tannlegen selv har gjort jobben. Men det er underlig at du har gått i fem år med konstante smerter. Du burde oppsøke et annet tannlegekontor og fått tennene slipt ned ganske umiddelbart etter behandlingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 28 januar, 2018

Hei

Jeg fikk fjernet en visdomsjeksel i underkjeven for 8 dager siden. Etter 5 dager tiltok smerte veldig, og jeg dro til tannlegen for en kontroll. Jeg hadde en "dry socket". De skylte rent hullet etter tannen med vann, men utover dette ble det ikke gjort noe (fikk dog resept på paralgin forte). Har googlet litt i ettertid, og leser flere steder at vanlig behandling er å legge noe i hullet, som gjerne byttes jevnlig med noen dagers mellomrom. Skal jeg slå meg til ro om at det blir bra uten slik behandling? Det er fortsatt veldig mye smerte. Det går med mye ibux og paralgin forte.

Håper på svar. Mvh Lars

Kjære Lars!

Du burde fått noe som heter alveogyl på plass men i det minste kunne de skarpe veggene og få plassen til å blø igjen for at såret skal lukke seg.
Vent til i morgen dersom smerten ikke avtar kan du ta kontakt igjen med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

lørdag - 27 januar, 2018

Striper på tann? 

Hei!

Når jeg studerer tennene mine med lommelykt ser jeg en stripe som går lodrett tvers gjennom fortennene mine! Kjenner den ikke med tunga å den vises ikke vedmindre jeg studerer med lommelykt.. Er dette en sprekk eller hva er dette? Ble ganske redd når jeg så det haha.. Har også opplevd at bittesmå "smuler" av fortennene har løsna å har slipt ned den største.. men går det ann å slipe fortennene ned mer slik at de får helt glatte kanter?

Takk

Kjære Striper på tann.

Dette høres ut som dental fluorose. Tannen må undersøkes klinisk av en tannlege.
Bestill en time hos din tannlege og de vil klare å svare deg om diagnosen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...