Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

mandag - 23 oktober, 2017

Hei.

Jeg er en 33 år gammel dame som den siste tiden (etter 2 barnefødsler) har fått problemer med tannkjøttet. Det blødde og ble ikke bedre etter graviditetene. Jeg var hos tannlegen for å sjekke om det kunne være periodontitt og fikk full sjekk men svaret var nei. Jeg slo meg ikke til ro med det og gikk til enda en tannlege. Her var svaret, Joda. Midl periodontitt. Stort sett lommer på 2 og 3 mm. En på 5 mm og noen på 4 mm fikk jeg beskjed om. Jeg fikk renset to runder og lommene gikk ned til 2,3 og på det meste 3,7mm sa tannlegen. Nå har jeg blitt veldig redd for at dette skal utvikle seg noe videre. Jeg hadde visst mistet litt bein kun på fortennene oppe og nede men det var de usikre på om kom av voldsom reguleringsarbeid på tennene i mange år, eller periodontitt. Spørsmålet er uansett, siden jeg er så engstelig for at dette skal utvikle seg, om sjansen for en utvikling når jeg er ekstremt flink med renholdet. Jeg pusser GODT to ganger daglig, tanntråd hver kveld og munnskyll med fluor. Tar meg alltid god tid til renholdet og skipper ikke en eneste dag/gang med noe. Hva er da oddsen for en utvikling av periodontitt her?

Hilsen veldig bekymret.

Siri

Kjære Siri!

Du har ikke hatt periodontitt. Du har hatt tannkjøttbetennelse og det er nokså vanlig hos gravide damer. Tannkjøttbetennelse eller gingivitt kan lett kureres ved hjelp av daglig tannrens med tanntråd og riktig bruk av tannkost. Et eller to besøk hos tannlegen er også å anbefale.
For at en pasient skal få diagnosen periodontitt må de ha minst tre lommer på 6 mm eller dypere med blødning. Du har ikke hatt tre slike lommer og per definisjon har du ikke hatt periodontitt. Dersom en pasient har bare blødning og lommer som er grunnere enn 6 mm har de diagnosen gingivitt.
Hvis du ikke røyker og tar på alvor daglig tannrens er det veldig lite fare for at du skal utvikle tannkjøttsykdom eller periodontitt. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 23 oktober, 2017

Hei.

Jeg fikk i fjor høst konkludert hos tannlegen at jeg hadde ganske alvorlig grad av Pyrea. Jeg har veldig lege og tannlegeskrekk. Jeg skulle bli henvist viste til spesialist, men turte ta tlf når de ringte. (Forstod ikke alvoret og hadde ikke råd- i tillegg til at jeg stakk hode litt i sanden.) Nå har jeg bestilt ny time fordi jeg ikke tør noe annet. Jeg har lest meg 'syk' på nettet- og er nå livredd for at det er en annen sykdom som kan ligge bak..HIV, Leukumi? Det skal sies at jeg røyker, pusser tenner morgen og kveld, men er dårlig på bruk av tanntråd og munnskyllevann! ..og har vært dårlig til å gå årlig til tannlege. 5 år siden sist når jeg var der i fjor høst. ..jeg vet min mor også fikk det, men i en høyre alder, og det er nå stabilt! ..mitt spørsmål, er det reell grunn til å frykte bakliggende syldommer? ..og hvor vanlig er det med med Pyrea i min alder?

Anonym

Kjære Anonym

Dersom du røyker og ikke har gått til tannlegen på veldig lenge er det stor fare for at du har tannkjøttsykdom. Du må ta kontakt med en tannlege og få dine tenner undersøkt.
Det er ikke nødvendig med en bakliggende sykdom når det gjelder pyrea. Du kan få dette dersom du røyker. Du er fortsatt ung og faren for en alvorlig type tannkjøttsykdom er lite.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 23 oktober, 2017

Hei!

Jeg lurte på om det er mulig å fylle tannkjøttet, har mistet en del tannkjøtt pga snus.

Are Nilsen


Kjære Are Nilsen

Dette er vanskelig prosedyre. En tann som har mistet tannkjøtt er det vanskelig å få tannkjøttet lenger opp. I noen tilfeller kan en periodontist gjøre denne jobben. For å se om i ditt tilfellet kan det gjøres må du henvises til en periodontist.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 23 oktober, 2017

Hei!

Jeg trakk ut visdomstannen min før ca 2 uker siden. På torsdagen som gikk så begynte jeg å føle smerter i området der de trakk tannen. Da jeg så etter i speilet så jeg at tannkjøttet har hovnet opp, har blitt ganske rød og den har trukket seg oppover. I tillegg er den løs og sitter ikke fast til tannen lenger. Jeg har brukt Corsodyl gele to ganger daglig fra fredagen, men føler ikke at det har hjulpet noe særlig. Hva kan være grunnen for det? Bør jeg dra til tannlegen for å undersøke det eller vil det gå over av seg selv?

Hadil

Kjære Hadil!

Å hovne etter å ha trukket en tann er vanlig. Dette skjer ikke ofte men er ikke uvanlig heller. Du kan vente i noen dager og hvis det ikke forbedrer seg kan du ta kontakt med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart